moniczek mnie też astry się podobają, chciałam więcej odmian takich dwukolorowych jak ta jedna czerwona z białym obrzeżem, ale nie było więcej takich, w mieszance widze że jest jeszcze taki ciemny fiolet z białym albo żółtym środkiem. ZObaczymy co wyrośnie, jeszcze wysieję swoje nasionka zebrane z astrów i zobaczę czy będą powtarzać cechy mateczne, czy będą zmienione.
ewamaj66 w takim razie może i ja posadzę tą cukinię na kompostowniku skoro mówisz że ona taka żarłoczna. Noo to zapisuję już rady co do cukinii i koperku aby siać co 2 tygodnie
Masz jeszcze jakieś uwagi?? chętnie przyjmę je do wiadomości
Aaa i wiesz co... miałaś racje co do wielkości nasion lobelii a raczej do miniaturowości

jak ją kupiłam i zajrzałam do środka to się przeraziłam - przecież one są mniejsze od lwiej paszczy

noo nic będę siała po kilka do jednej minidoniczki, skoro nawet mówiłaś że sie je w grupkach pikuje

powiedz mi tylko kiedy masz zamiar swoją siać to i ja zacznę
Tadku nooo powiem Ci że miałam wrażenie że wszystkie te warzywa wykupiłam jakie były, ale na szczęście stwierdziłam że co za dużo to nie zdrowo i jeszcze więcej nie brałam, choć i tak już przegiełam

haha a moim konsultantem w doborze odmian była moja kobieca intuicja

zielonego pojęcia nie miałam jakie odmiany wybrać, więc brałam na czuja, ale na jakiego to nie wiem

, więc tym bardziej się cieszę jak powiedziałeś że dobre odmiany wybrałam
Powiedzcie mi jeszcze... jak to jest z tym sianiem, sadzeniem warzyw odok siebie? bo naczytałam się że nie można sadzić czy siać byle jakich warzyw obok siebie bo będą łapały choroby itp. to mnie zaczyna trochę przerastać, bo zupełnie nie wiem jak to mam rozplanować
A i powiedzcie mi... bo np. trzeba siać w domu w marcu paprykę, pomidory, górki, kalafior itp. a potem te sadzonki w maju do gruntu. A tak jak mam zrobiony ten tunelik, i folie na niego założę w marcu, to mogę te wszystkie rozsady trzymać pod ta folią w marcu zamiast na parapetach?? nie będzie im za zimno?? w sumie tak samo chciałam zrobić z siewkami astrów i innymi jednorocznymi ale nie wiem czy nie będzi im tam za zimno??? jak myślicie??