Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Elizo gratuluję dyplomu ;:138 ;:138 ;:138. Zbliża się wiosna więc wolny czas na pewno będziesz spędzać w ogrodzie. :D
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gratulacje trzeba ;:136
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Agato, Ewo, Zenia, Tadku, Lidko, Ireno i Józefie BARDZO Wam dziękuję za gratulacje ;:167 jest mi bardzo miło :tan

Odrobinkę tak symbolicznie na razie oblałam z przyjaciółką, jutro pewnie z rodzicami (bo oni jeszcze o niczym nie wiedzą) jutro tata ma urodziny więc mam nadzieję, że sprawie mu tą wiadomością prezent :D no a w piątek trzeci raz mam nadzieję że obleję z mą drugą połówką bo też o niczym mu nie powiedziałam :lol:

Ewo tak.. jeden etap w życiu już zamknięty, teraz na spokojnie będę przygotowywać się do kolejnego... achhh już nie długo ;:224

Zeniu jakież to jeszcze dobre wieści Cię spotkały, jeśli można wiedzieć? :D

Irenko na razie będę go spędzać przy wysiewach na parapetach, ale tej wiosny też już doczekać się nie mogę ;:3 . Jutro wybieram się wkońcu do tego ogrodniczego po nasiona, miałam to zrobić w miniony piątek, no ale obrona zmieniły plany - wieć zamiast przebieraniu w nasionkach przebierałam w notatkach ;:132
Teraz pasowałoby znaleźć pracę, ale z nią tak cieżko :( , ehhh zobaczymy czy coś wypali z tą własną firmą, nadal czekam na wiadomość czy przeszłam pierwszy etap w związku z dotacją z UE.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ibizaa pisze:Zeniu jakież to jeszcze dobre wieści Cię spotkały, jeśli można wiedzieć? :D
Ależ oczywiście, pierwsza to ta. :heja
ibizaa pisze:
Magister obroniony :heja
Druga..także bardzo dobra wiadomość...Forum działa. :tan
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Ja też składam gratulacje i tzrymam kciuki żeby udało Wam się jechać na zlot :wit
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Zeniu Nooo tak to forum i cała afera z tym ACTA. Ja jak przeczytałam wczoraj na forum tą wiadomość to aż mnie ciarki przeszły i nie dowierzałam, że coś takiego mogło się wydarzyć. Potem doczytałam że mamy jeszcze rok, aczkolwiek mam nadzieje ze nie zostanie podpisana ta ustawa.

Katik Dziękuję Ci bardzo ;:196 ojjj bardzo bym chciała zawitać na tym zlocie, zobaczymy co czas pokaże ;:224
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Może ACTA na rok schowajmy w akta. ;:7 ;:7 Osobiście niewiele mogę zrobić , oprócz tego by nie dawać pretekstu do zamknięcia Forum. Są lepsi specjaliści od akcji czynnych. My miejmy na uwadze 7 przykazanie - nie kradnij , i nie będzie czego się przyczepić. Żadnych nie swoich fotek . Awatar to też fotka , zacznijmy od tego. Trudne :?:
Wątpię , by tak wszystko zamykali, tym bardziej nas. Przecież my niespotykanie spokojna społeczność ;:108 ;:108 ;:7
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Noo miejmy nadzieję że będzie dobrze, bo nie wyobrażam sobie teraz życia bez forum :tan

Noo i wyczytałam teraz smutną bardzo wiadomość ;:98 że Jola z Izer odeszła od nas [*] nie mogę w to uwierzyć :(
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Witam panią magister ;:196
Bardzo cieszę się, że wszystko poszło dobrze :tan Teraz pewnie zostało tylko oblewanie ;:136
A.c.t.a. nie smutaj się, tylko planuj wiosenne nasadzenia i szykuj się do ślubu :uszy
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Iwonko witaj witaj :D
Szkoda że magister bez pracy... ehhh teraz to już nawet wykształcenie nic nie daje :(
Nasadzenia planuję, planuję właśnie nasionka kupiłam zaraz wstawię zdjęcia :tan noo i teraz na spokojnie można też się właśnie już zająć przygotowaniami do weselicha... :lol:

No i tak, z kwiatów to jak widać zawładneły astry, nie zawiodły mnie one w zeszłym sezonie, wiec w tym roku będzie ich więcej :D
Obrazek Obrazek

Zebrane mam jeszcze nasionka aksamitki i lwiej paszczy, wiec one w ogrodzie też na pewno się pojawią :tan

no i warzywa - ja chyba zgłupiałam... rzuciłam się na głęboką wodę z taka ilością nasion jako zupełny laik jeżeli chodzi o warzywa - to będzie mój pierwsz raz :;230 także wszystkie porady na temat siana, pikowania, rozsadzania, podtrzymywania itp. będą BARDZO mile widziane, jeśli podzielicie się ze mną tą wiedzą, bo pomimo ;:132 jednak co rady praktyczne, wytestowane to nie to samo co książkowe :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

Ładne zakupy nasionek poczyniłaś. :) Najbardziej podobają mi się astry. :wink: Będzie jeszcze bardziej kolorowo.
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że zabierasz się za rozsadę kapustnych :D Ja dostaję od sąsiadki albo kupuję gotową na rynku. Nie starcza mi miejsca na parapetach. Cukinia na pewno musi dostać dobrą ziemię, u mnie rośnie na kompostowniku :D Koper wyrośnie bardzo chętnie, nie siej wszystkiego od razu, tylko co dwa tygodnie po trochu-cały sezon będziesz miała świeży :D Ale smacznie się zrobiło :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Ufff... dojechałem do końca ;:108 Ale czad , połowa sklepiku wykupiona ;:108 Będzie kolorowo . Astry i ,,reszta'' dobre wymienniki po cebulowych. Poważny zestaw warzyw. Dobre odmiany,miałaś konsultanta zawodowca ;:224 ;:224
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

moniczek mnie też astry się podobają, chciałam więcej odmian takich dwukolorowych jak ta jedna czerwona z białym obrzeżem, ale nie było więcej takich, w mieszance widze że jest jeszcze taki ciemny fiolet z białym albo żółtym środkiem. ZObaczymy co wyrośnie, jeszcze wysieję swoje nasionka zebrane z astrów i zobaczę czy będą powtarzać cechy mateczne, czy będą zmienione.

ewamaj66 w takim razie może i ja posadzę tą cukinię na kompostowniku skoro mówisz że ona taka żarłoczna. Noo to zapisuję już rady co do cukinii i koperku aby siać co 2 tygodnie :tan
Masz jeszcze jakieś uwagi?? chętnie przyjmę je do wiadomości :tan
Aaa i wiesz co... miałaś racje co do wielkości nasion lobelii a raczej do miniaturowości :;230 jak ją kupiłam i zajrzałam do środka to się przeraziłam - przecież one są mniejsze od lwiej paszczy :shock: noo nic będę siała po kilka do jednej minidoniczki, skoro nawet mówiłaś że sie je w grupkach pikuje :D powiedz mi tylko kiedy masz zamiar swoją siać to i ja zacznę :tan

Tadku nooo powiem Ci że miałam wrażenie że wszystkie te warzywa wykupiłam jakie były, ale na szczęście stwierdziłam że co za dużo to nie zdrowo i jeszcze więcej nie brałam, choć i tak już przegiełam :;230 haha a moim konsultantem w doborze odmian była moja kobieca intuicja :;230 zielonego pojęcia nie miałam jakie odmiany wybrać, więc brałam na czuja, ale na jakiego to nie wiem :;230 , więc tym bardziej się cieszę jak powiedziałeś że dobre odmiany wybrałam :tan

Powiedzcie mi jeszcze... jak to jest z tym sianiem, sadzeniem warzyw odok siebie? bo naczytałam się że nie można sadzić czy siać byle jakich warzyw obok siebie bo będą łapały choroby itp. to mnie zaczyna trochę przerastać, bo zupełnie nie wiem jak to mam rozplanować :?

A i powiedzcie mi... bo np. trzeba siać w domu w marcu paprykę, pomidory, górki, kalafior itp. a potem te sadzonki w maju do gruntu. A tak jak mam zrobiony ten tunelik, i folie na niego założę w marcu, to mogę te wszystkie rozsady trzymać pod ta folią w marcu zamiast na parapetach?? nie będzie im za zimno?? w sumie tak samo chciałam zrobić z siewkami astrów i innymi jednorocznymi ale nie wiem czy nie będzi im tam za zimno??? jak myślicie??
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja na parapetach wysiewam tylko pomidora i paprykę.
Rozsadę kapustnych wysiewam w tunelu foliowym pod włókniną
a kiedy dorośnie do wysadzenia w gruncie to roni mi miejsce na ciepłolubne sadzonki pomidorów :roll: .
Elizko, wzięłaś się za warzywa teraz???? Przyklasnę tylko.
I gratuluję obrony ;:196 . Praca Cie nie znajdzie, szukaj, składaj oferty,
minęły czasy z przysłowia"siedź w kącie, znajdą Cię".
Szukaj możliwości odbycia stażu przez BP,
często jest to dla potencjalnego pracodawcy możliwość poznania sumiennego pracownika,
nigdy nie wiadomo, kto komu może polecić takiego pracownika, jeśli zapadnie w pamięć pozytywnie.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”