Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 1
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych
kurde no muszę kiedyś strzelić fotki moim hihihihi
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
To super, że prawnicze.Rusalka pisze:Krzysiek..
Wykształcenie prawnicze![]()
Ale tak baaaardzo chce... że nie śpię po nocach
Może poradzisz jak się dostać do korporacji rolniczej.
Nie chodzi mi o to, żeby żeby przejść z ZUS na KRUS, bo są lepsze metody unikania płacenia haraczu.
Po prostu mam ochotę kupić sobie z 5 ha ( na początek) ziemi rolnej i bawić się tam w rolnictwo/ogrodnictwo, niestety nie jest to możliwe ponieważ nie jestem po "zawodówce rolniczej lub wykształceniu średnim lub wyższym".
Naprawdę zostanie rolnikiem jest tak samo trudne jak zostanie notariuszem czy prokuratorem.
A mam ochotę znajomym rolnikom pokazać, że ich gadanie że nic się nie opłaca to ściema.
Pozdrawiam
Krzysiek.
ciekawe11krzych pisze:A mam ochotę znajomym rolnikom pokazać, że ich gadanie że nic się nie opłaca to ściema.

Paweł _____________________________________________________________________________
Marzena i Ania
Piękne pomidorki !!. Pogratulować.

Piękne pomidorki !!. Pogratulować.

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Koniecznie, tyle udzialasz się na forum a zdjęć z tego 20- metrowego tunelu nie ma, chętnie byśmy pooglądali.weteran pisze:kurde no muszę kiedyś strzelić fotki moim hihihihi

suzana właśnie chciałem iść fotki strzelić , bo trochę czasu mam , ale nie mogę żadnego pomidora namać 

- KasiaPuk
- 200p
- Od: 17 sty 2011, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
@Ania - Rusałka, a co się te Twoje siewki nacierpiały;) Mówiłam że zostaną najwytrwalsze, niezły obóz przetrwania im zrobiłaś;)
A tu takie efekty, że aż chyba w przyszłym roku pójdę w Twoje ślady;)
U mnie póki co pomidory wielkości groszku, a Twoje takie już wielkie potwory;)
A tu takie efekty, że aż chyba w przyszłym roku pójdę w Twoje ślady;)
U mnie póki co pomidory wielkości groszku, a Twoje takie już wielkie potwory;)
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
@ weteranNo, no, 4-ta godzina a ty już na nogach. 

- KasiaPuk
- 200p
Nie Suzano, ja dopiero spać się udaję
Tylko ogródek podleję.
Dobranoc;)
A, dopiero zauważyłam że to do weterana było;)
Dobranoc tym bardziej;)

Tylko ogródek podleję.
Dobranoc;)

A, dopiero zauważyłam że to do weterana było;)
Dobranoc tym bardziej;)

suzana na starość się tak robi
po za tym wiesz do pomidorków rano trzeba chodzić
kurde może ja za wcześnie chodzę ?? 
chyba będą później chodził bo mam same pomidorki , ani jednego pomidora :P

po za tym wiesz do pomidorków rano trzeba chodzić

chyba będą później chodził bo mam same pomidorki , ani jednego pomidora :P
Suzana, weteran pewnie dopiero się kładł spaćsuzana pisze:@ weteranNo, no, 4-ta godzina a ty już na nogach.

- rafik_ptp
- 100p
- Od: 5 mar 2011, o 09:36
11krzych pisze: To super, że prawnicze.
Może poradzisz jak się dostać do korporacji rolniczej.
Nie chodzi mi o to, żeby żeby przejść z ZUS na KRUS, bo są lepsze metody unikania płacenia haraczu.
Po prostu mam ochotę kupić sobie z 5 ha ( na początek) ziemi rolnej i bawić się tam w rolnictwo/ogrodnictwo, niestety nie jest to możliwe ponieważ nie jestem po "zawodówce rolniczej lub wykształceniu średnim lub wyższym".
Naprawdę zostanie rolnikiem jest tak samo trudne jak zostanie notariuszem czy prokuratorem.
A mam ochotę znajomym rolnikom pokazać, że ich gadanie że nic się nie opłaca to ściema.
Pozdrawiam
Krzysiek.

Bardzo mi się podoba twój pomysł i szczerze życzę powodzenia,

Na przykładzie kapusty(w moim regionie): rok 2010 super cena, super popyt wymiatali każdą ilość, rok 2011 jak na razie lipa, cena słaba a popyt mały (mówię tu o giełdach hurtowych), ale to dopiero początek wszystko może się zmienić....
A i duże gospodarstwa z nowymi technologiami mają większą rentowność więc jeśli z tych 5 ha zrobisz chociaż 50 to na pewno będzie ci się opłacać.
Uprawa warzyw dla jednych jest przyjemnością , dla mnie jest sposobem zarabiania pieniędzy co wcale nie znaczy że nie sprawia mi to dużo przyjemności ;)
- KasiaPuk
- 200p
Dziś moje biedne Sungoldy zostały pozbawione głów;) Zgodnie z zaleceniami Teścia zresztą. Wszystkie mają już po 4 grona, po 2 z gron już wykształciły małe owocki. W przyszłym roku muszę zrobić eksperyment i puścić jednego z nich na żywioł, ciekawe jaki wysoki urośnie. Te ogłowione przed egzekucją miały około 110 cm, teraz jakieś 10 mniej;)
Ech, jak one wszystkie pachną pięknie;)
A po rolnicach ani śladu na szczęście, akcja eksmisja zakończona sukcesem;)
Ech, jak one wszystkie pachną pięknie;)
A po rolnicach ani śladu na szczęście, akcja eksmisja zakończona sukcesem;)
-
- 100p
- Od: 25 maja 2011, o 13:55
Zrobiłam zdjęcia moim pomidorkom oto jak wyglądaja.