Metamorfoza mojego ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Metamorfoza mojego ogrodu

Post »

Nie znalazłam odpowiedzi niestety, ale zobaczę co się będzie działo z nimi w tym roku. Jeśli chodzi o psa to jak jestem na ogrodzie to krzyczę, ale jak mnie nie ma to Bóg jeden wie co on robi.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Widzę, że mamy podobny problem ;) Zagospodarowanie wielkiej otwartej przestrzeni to sztuka ;)
Awatar użytkownika
venezzzia
100p
100p
Od: 8 lis 2012, o 14:19

Post »

Śliczny ogródek ;:138 witam i pozdrawiam
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj Kasiu, ładny ogródek,dużo roślin już zgromadziłaś.A piesek jest młody i to dla niego zabawa takie podkopywanie w ogródku.

Pozdrawiam Ania
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, witaj. Już myślałam że się pożegnałaś z forum.
Nowy przyjaciel z czasem się nauczy co wolno a co nie, trzeba mu tylko poświęcić trochę czasu. Jak się czasu nie ma to robi się tak jak ja, czyli oddziela ogród wewnętrznym ogrodzeniem ;:306
Planuję też kupić elektroniczne obroże by nauczyć moresu.
Życzę powodzenia w nowym sezonie ;:7
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Kasiu super, że znów jesteś, zaczynamy nareszcie nowy sezon, labradory to mądre psiaki, jak go nauczysz, to będzie wiedział co mu wolno, a co nie, a potem będzie i Ci zawsze towarzyszył podczas prac ogrodowych, jeśli chcesz to mogę Ci podpowiedzieć na pw jak zacząć go uczyć, troszkę czasu i poświęcenia to wymaga, ale piesek będzie słuchał.
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Kasiu jak miło że znów jesteś ;:168
Ja mam podobny problem z owczarkiem ;:167 tylko ten wszystko gryzie co spotka na swej drodze i dlatego do ogrodu ma zakaz wstępu ;:306 chyba że pod bacznym okiem M ;:108
pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

Priam pisze:Widzę, że mamy podobny problem ;) Zagospodarowanie wielkiej otwartej przestrzeni to sztuka ;)
Witaj ;:196 , powiem szczerze, że czasem brakuje mi pomysłów. Mam projekt, ale jakoś z perspektywy lat nie wszystko mi w nim teraz pasuje. Ciągle coś dosadzam co ni jak się ma do projektu. :)

Venezzia , Aniu- dziękuję za miłe słowa i odwiedziny :). Zaglądajcie jak tylko będziecie miały :wit

April -witaj kochana. Forum to moja inspiracja i nie ma mowy, żebym o nim zapomniałam. Będę wracać jak marnotrawna córka. :;230 . To kopalnia pomysłów i wiedzy. Przy okazji mąż mnie pytał o trawnik (bo to jego domena :wink: ) co się robi po wertykulacji, czy można nawozić, czy podlewać czy coś tam innego.

Ilonko chętnie wysłucham Twoich rad jeśli masz w tej kwestii doświadczenie. Na razie krzyczę na Aresa i myślę że coś tam rozumie, ale dobrze byłoby żeby pewne zachowania utrwalił. Za każdą rade będę wdzięczna :)
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

bonia244 pisze::wit Kasiu jak miło że znów jesteś ;:168
Ja mam podobny problem z owczarkiem ;:167 tylko ten wszystko gryzie co spotka na swej drodze i dlatego do ogrodu ma zakaz wstępu ;:306 chyba że pod bacznym okiem M ;:108
pozdrawiam ;:196
Bonia trudno mi zakazać mu wstępu do ogrodu, bo nie mam jeszcze kojca ani budy. Po ostatnim owczarku oddaliśmy znajomym, byliśmy przekonani, że nie będzie więcej psów, ale kiedy znajomym oszczeniła się labradorka(miała11, z czego przeżyło8) nie mogłam się oprzeć. Teraz znów trzeba szukać budy i kojca. Na razie przywiązuję go do huśtawki na chwilę jak coś w ogrodzie robię. Nie sprzeciwia się bardzo. Nie jest to jednak rozwiązanie na dłuższa metę.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Mały szkodnik to labek albo w typie? Ja bym raczej spróbowała go przekonać, że nie opłaca mu się łażenie po rabatach 8-) - czyli nie krzyk ale pozytywne bodźce do zmiany zachowania, labki łatwo się uczą i nie są tak uparte jak osłoogary ;:306
O trawnik pytaj Agunię, ale ja bym już nawoziła ;:108 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, mnie o trawnik nie pytaj bo ja mam las sosnowy i mogę Ci tylko powiedzieć kiedy najwięcej igieł spada ;:306
Ja mam Goldena, podobny do Labka. Ale mój to już dojrzały facet, jakieś 5 lat conajmniej. Nie wiem dokładnie bo przygarnięty dorosły.
powodzenia
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

April pisze:Kasiu, mnie o trawnik nie pytaj bo ja mam las sosnowy i mogę Ci tylko powiedzieć kiedy najwięcej igieł spada ;:306
Ja mam Goldena, podobny do Labka. Ale mój to już dojrzały facet, jakieś 5 lat conajmniej. Nie wiem dokładnie bo przygarnięty dorosły.
powodzenia
Nie wiem co robić, bo mój M nie był zadowolony z pomysłu psa i teraz wszystkie szkody muszę brać na barki. Szukam na gwałt kojca ale są trochę drobie. Jak tak będzie naciskał to w końcu sama będę musiała go zrobić.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu wpadlam z rewizytą i siedziałam pół godziny .Twój ogród bardzo mi się spodobał ,jest śliczny.Zupełnie jak bym oglądała obrazki w kolorowym czasopiśmie . ;:63
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p

Post »

Dzięki Ewuś, ale bez porównania - u mnie jeszcze mnóstwo pracy i brak pomysłów. Podpowiedz co posadzić w kole przed domem, bo zginął mi tak klon. Coś chyba chciałabym na pniu, bo na kamyczkach mam cebulowe.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie rób nic na siłę ,pomysły się znajdą ,przynajmniej nie będziesz musiała kilka razy przesadzać .Mówię Ci to z własnego doświadczenia .Też chciałam szybko zagospodarować ogród ,sadzilam i sadziłam a jak przyszło opamiętanie ,to musiałam wszystko zmieniać i do tej pory nie jestem zadowolona. ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”