W.o. Psach cz.9 (2011.02 - ...)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
vizi
200p
200p
Od: 11 lis 2011, o 17:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W.o. Psach cz.9 (2011.02 - ...)

Post »

Spróbujmy jeszcze raz....
Oto Szyszka. Ma dokładnie dwa lata. To jej w miarę aktualne zdjęcie:

Obrazek

I jeszcze jedno, gdy była małym dzieckiem:

Obrazek
Pozdrawiam Agata
Moje rośliny
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

ale modelka Szyszka rośnie jak na drożdżach, jak ja uwielbiam takie widoczki, drapanko od Reksia :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38

Post »

Ależ piękny "Sweterek" ;:333
Jak nie zapomnę to jutro pokaże Seterka z lat 70 :) Bo akurat mój tata ma takiego delikwenta na zdjęciu z młodości, przez co zapał do rasy mu nie minął :)
vizi
200p
200p

Post »

I jeszcze ze specjalną dedykacją dla Sandry :wink:
Moja druga psina - Lenka (w sierpniu skończy 11 lat ;:333 )
Obrazek

Obrazek

I mój - niestety nieżyjący już - Bakcyl:
Obrazek
Pozdrawiam Agata
Moje rośliny
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

Zazdroszczę psa w tym wieku i w takiej kondycji ! :)
Piękna jest a z siwizną jej do 'pyszczka' :)
Jeździliście na wystawy może?

p.s Mam słabość do merlatych jednak :lol:
vizi
200p
200p

Post »

Ja też mam słabość do łat ;:108
Jeśli chodzi o kondycję Lenki to ja mówię,że idziemy na rekord. I mam nadzieję,że tak będzie.
Zresztą jeśli chodzi o Bakcyla niestety przeżyliśmy paradoksalną sytuację - miałam doga w wieku 9,5 roku, absolutnie zdrowego fizycznie, w doskonałej kondycji, a musieliśmy podjąć decyzję o eutanazjii z powodu jego zaburzeń psychicznych ;:145 I teraz strasznie tych łat brakuje.
Na wystawy nie jeździliśmy, bo to mieszańce w typie doga. Wykupione wiele lat temu z pseudohodowli. Całą historię można by o nich napisać. Bakcyla kupiliśmy jak miał może z 5 tygodni, był cały łysy, był listopad, mieszkał na dworze,a mi było go tak szkoda,że nawet za niego zapłaciłam byle go tam nie zostawić. A Lenkę "dostałam" jak miała półtora roku. Leczyłam ją kilka miesięcy zanim doszła do siebie.
U nas w domu zatem szlachetnie urodzona jest tylko Szyszka. I tak też się zachowuje - Jaśnie Księżniczka Szyszeczka. Ale na wystawy nie jeździmy, jest już zresztą po sterylizacji. Ja potrzebuję psów na kanapie, cała wystawowa część mnie jakoś kompletnie nie kręci.
Pozdrawiam Agata
Moje rośliny
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

No rekord,że fiu fiu ! :) Już dawno nie słyszałam o dogu w tym wieku, o kondycji już nie wspominając.
Co do wystaw - Amoniak wycięty i niewystawowy , też typowy kanapowiec był potrzebny i jest w tej roli niezastąpiony :;230 Każda kanapa jest jego.

A wystawy są dla mnie formą odskoczni - i zawsze można się spotkać ze znajomymi:)
Awatar użytkownika
_Kasia_
100p
100p
Od: 26 lip 2012, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

11. letni DOG ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138

Coś pięknego..... ;:167
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Dogi są piękne - lubię kropki to i uwielbiam merlaki. z utęsknieniem za dogiem ( chyba nie będę mieć)- mój niby dog, niby merlak :) Obrazek

no i kropki kocham i pachną cudnie :)
Obrazek
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

Grażyna widzę u Ciebie piękne kropki ! Moja kuzynka jest zakochana w dalmatyńczykach,ale jej rodzice póki co mają problem z wyborem rasy dla siebie. Możesz napisać jakie w praktyce ta rasa ma wymagania? Dużo musi biegać? Jak stosunek do dzieci, jaki charakter? No i oczywiście co z chorowaniem? Byłabym wdzięczna za wszelkie odpowiedzi, bo szczerze mówiąc z dalmatyńczykami spotykam się jedynie na wystawach...
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Z wielką przyjemnością ci napiszę to mój drugi dalmat - i jestem zakochana w rasie. Pierwszego wybierałam tak, bo mieszkałam w blokach, nie duży nie mały z krótką sierścią, przyjazny pies.
Kupiłam sunię bez rodowodu, była bardzo mądra, posłuszna, nawet obronna jak trzeba było. W domu te psy są spokojne, oczywiście szczeniak gryzł buty, ale to przeszło. Zostawała sama w domu przez 8 godz. od maleńkiego. Kochają dzieci, lubią zabawę z nimi, np w chowanego. Ogólnie o rasie to bardzo przyjazne psy dla człowieka i muszą być bardzo blisko z człowiekiem, są towarzyskie - potrzebują tego, dalmat przemieszcza się z człowiekiem nie lubi być sam w pokoju, zbiera i sprawdza nas jak stado. Fakt mają trochę wad - podstawowa to linienie - włos jest krótki i biały na ubraniach ciemnych widać. Nie maja podszerstka więc nie fruwa, ale wbija się w dzianinę. Są bardzo aktywne, czujne ale nie hałaśliwe. Lubią spacery muszą trochę pobiegać, szybko się uczą. To bardzo inteligentne psy, moje potrafią dużo wszystko siad, leżeć, chodzić przy nodze, dawać głos, zostań, nierusz. Doskonale nadają się do aguality. No i żarłoki straszne - wszystko lubią i w każdej ilości, jedzenie pod kontrolą - moją :) Zdrowie - uszy bywają infekcje, trzeba czyścić. Kurcze moje były zdrowe Tolka przeżyła 16 lat. Miała raz uczulenie po bieganiu w wysokiej kwitnącej trawie.
Po stracie pierwszej suni wzięłam Sabę ale to nie ta bajka, ona kocha nas ale nie non stop jak dalmat, musi czasami pobyć sama, dalmat nie, moja obecna po każdym wyjściu na spacer wita mnie jak bym przyszła z pracy, wiecznie się cieszy jest bardzo radosna. No i zapach ja uwielbiam zapach dalmata, nie znam drugiego takiego zapachu psa.
Jak masz jakieś pytania - chętnie odpowiem, jestem członkiem Fundacji Dalmatyńczyki w potrzebie i sympatyzuję z SOSdalmatyńczyki - mamy tam kropki do adpocji róźne - polecam. Miałam też u siebie na tymczasie sunię - one wszystkie takie kochane.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

cudne
ja proponuję nasze pieski jako szczeniaczki i teraz
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
_Kasia_
100p
100p
Od: 26 lip 2012, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

agrazka.... Piękne foty. ;:138 ;:138 ;:138

Czytając twój opis czekałam na wpis o problemach zołądkowych ... i nie doczekałam się. SUPER. od dośc dawna obracam sie w psim świecie i jest to bardzo częsta dolegliwość u dalmatyńczyków. Mówcie co chcecie, ale mi Dalmatyńczyk najbardziej kojarzy się z praca w Straży Pożarnej ;:oj
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p

Post »

Mariola labek jest tez brany pod uwage. Ale niestety dopiero poszukiwania konkretnego szczeniaka blizej wiosny :)
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

no a jakże M strażak, Tolka (poprzednia kropka) brała udział w akcji strażackiej ze swoim panem :)
znaczy się siedziała w wozie :) Kiedyś na służbie chcieli ją przekarmić, żeby nie była łasuchem, najadła się tak, że ledwo chodziła ( nie była chora, ale aż M się wystraszył) niestety apetyt miała do końca życia. U nas w domu się mówi "oprócz smoły i gwoździ" dalmat kocha jeść. Nasz wet mówi " Dalmat to chodzący przewód pokarmowy" :) Żadnych problemów żołądkowych, a nie mogą jeść kości, jedzą za łapczywie, no i nikt by nie strawił kawałków kości.
W ogrodzie tez jest wszystko do zjedzenia, morwy, poziomki, borówki, a jakie smaczne są cebulki krokusów - jak była mała to wszystkie kwiatki mi zjadła, no i z cebulkami niektóre, sama spróbowałam naprawdę smaczne :) Ogrodu nie niszczą - nie kopie, nie gryzie krzaków.
Obrazek

lubi wodę, w każdą kałuże wejdzie, Saba już nie.
Obrazek

Obrazek

Czasami się bateryjki wyczerpią, albo robi tak jak Saba albo leży na leżaku, a co przecież to dalmat:)

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”