Nowy ogród Jacka 2010/11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nowy ogród Jacka 2010/11

Post »

Jacku, jak zwykle piękne zdjęcia!!
Palczychę posadziłeś w gruncie?
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacku no te sasanki to dla mnie wielka radość :D strasznie się cieszę, ze ładnie powschodziły i już pokazały swoje piękne kwiatuszki :D Kolorki cudowne, jeśli zdjęcia wiernie oddały odcienie, to są troszkę inne niż rośliny mateczne , z których wysyłałam Ci nasionka. Ależ jestem ciekawa jakie będą kolejne :D
Normalnie jak tak patrzę to sama nabrałam ogromnej ochoty na poeksperymentowanie , bo moje sasanki z nasionek mają już co najmniej 4 lata i są dużymi krzaczkami, a ostatnie lata nie wysiewałam 8-) :lol: może zdarzy się cud i pojawi się wymarzona przeze mnie pierzasta sasanka, bo na taką choruję, a nie mogę nigdzie trafić :D
Tak więc w tym roku wysiewam i ja 8-) :lol:
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku. Nie chce mi się wierzyć, że sasanki są własnoręcznie wyhodowane z nasionek. W którym roku one zakwitły od wysiewu. Nie mam jakoś doświadczenia w siewie z własnoręcznie zebranych nasion. Muszę jednak poeksperymentować.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Cześć Jacku pojechałam dzisiaj na Płochocińską i jestem pod ogromnym wrażeniem tej szkółki :shock: , zorganizowane wszystko super, ekspozycje piękne i masa roślin
pojechałam z kartką co chce i z mocnym postanowieniem że nic innego nie kupie i nawet mi się udało bo ze sklepu ogrodniczego wyjechałam bez roslin a z kamieniami , całe 7 kg :;230
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Ładnie Ci kwitnie ,no ale u fachowca powinno tak być ,wcześniejsze odmiany ,a może ogród podgrzewany :;230
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Olibabko, irys rzeczywiście piękny i może jak go płycej posadzę obficiej zakwitnie :)

Georginio, przetaczniki masz zaklepane. Za miłe słowa bardzo dziękuję :)

Monia, palczychy powędrowały do doniczek oczywiście :)

Agness, tak się domyślałem, że sasanki są inne niż roślina mateczna, bo np wśród tych, które powinny być różowe, właściwie takiego kolorku nie ma. Ale i tak bardzo mi się podobają :) Muszę je tylko poprzesadzać, bo rosną na rabacie różowej :lol:

Ada.kj, sasanki wysiałem jesienią 2009 i w ubiegłym roku popikowałem. W tym pięknie zakwitły :)

Katik, to może nie powinienem jechać na Płochocińską, skoro tam takie zaopatrzenie :lol: Dzisiaj rozmawiałem z Kamykiem i też bardzo chwalił tę szkółkę. A kamieni to mam dość u mnie :)

Aleksanderk, jaki tam ze mnie fachowiec :oops: A rośliny też nie kwitną zbyt wcześnie, skoro na Dolnym Śląsku kwitły te gatunki już w ub. tygodniu :)
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wit śliczności pokazujesz . A te sasanki posiałeś i do lodówki ? co zrobić żeby wzeszły?
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Sasankami jestem oczarowana. Ja też posiałam nasionka i ciekawa jestem czy coś z tego bedzie. Szkoda,że nie piszesz polskich nazw kwiatów na swoich pięknych fotkach :( Niektóre widzę pierwszy raz w życiu. Super :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Jacku, piękne portrety kwiatów, nadają się na pocztówki. Też spróbuję, fotografia makro, daje wspaniałe efekty, mnie właściwie najlepiej wychodzi właśnie makro ale może to też zależy od aparatu. My również doczekaliśmy się sasanek z własnego siewu, są jeszcze małe, ale mają już po jednym pączku i niedługo zakwitną :D

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Dosiu :!: W sobotę jechałem przez Magdalenkę i przypomniał mi się Twój piękny ogród tak niedaleko....
Sasanki były zadołowane w ziemi i spokojnie przezimowały siewki. Dopiero na wiosnę pikowałem.

Tosiu, z sasankami na pewno Ci się uda, skoro i mi się udało, a nie jestem w tym dobry. Jeśli chciałabyś poznać jakąś nazwę polską - napisz proszę.

Piofiglu, moje sasanki są na tym samym poziomie, co Twoje - mają po jednym kwiatku :)
U Ciebie są piękne kompozycje roślin więc nie musisz uciekać do makro. W moim bylinowym ogrodzie teraz nie byłoby czego pokazywać, gdyby nie fotki makro :)
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Jacku :)
Dzięki za gościnę i przepraszam za wydeptanie ścieżek na Twoim trawniku :P Dziękuję również za łupy i za obwiezienie mnie po szkółkach. Dzięki temu stałem się posiadaczem ciekawych roślin :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marcin, cieszę się, że ktoś mnie odwiedził z Forum. Do tej pory częściej ja odwiedzałem 8-) Myślę, że to się zmieni.
A trawa tak szybko rośnie, że wydeptane ścieżki z powrotem zarosły :wink:

Teraz, wszystkie kwiaty muszą ustąpić, bo nadszedł czas NARCYZÓW ;:167 ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

O tak! Piękny czas kwitnienia narcyzów! Niezła kolekcja! :shock: I to pewnie jeszcze nie wszystkie...Dzięki za podpisy. Będzie do porównań i do listy chciejstw. Kupiłam kilka nowych w zeszłym roku. Ciekawe jak zakwitną. W tulipanach już zanotowałam pomyłki :evil:
Nie mów tak wyraźnie, że oczekujesz forumowych wizyt, bo się nie opędzisz od gości ;:224
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ja uwielbiam forumowych gości. Jest temat i póżniej latam z roślinkami i myślę, gdzie to posadzić!!! :;230
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Kwitnące narcyzy to już prawdziwa wiosna :) , u mnie w większości jeszcze w pąkach, a ja zabrałem sie za wielkie sadzenie bo od tej ilości sadzonek w ganku już mi się zaczyna mylić co jest co. :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”