Poprzednio dobrze się siedziało, a teraz to dopiero nie będzie chciało sie wstać
Nie będziesz mogła gości z tarasu wygonić. Nie dosyć, że widoki pięikne, to jeszcze mozna wygodnie posiedzieć.
piękne rabatki z żurawkami i ta z wrzosami .. szkoda że u mnie tak mało miejsca z cieniem bo na słońcu to marnie rosą .. muszę przejrzeć ogród pod drzewami może uda mi się coś poprzesadzać aby zrobić miejsce na żurawki ... muszę pod tym kątem przemeblować ogród .,.
ja nie piszę od tych od ciebie ,te mają swoje miejsce w cieniu pod świerkami . mam jeszcze bordowe i zielone porozrzucane po całym ogrodzie , i dla nich muszę szukać miejsca i dokupić ładnych kolorów ..
Janko, jak to stare odmiany to rosną bez problemu też na słońcu.Tylko na wiosnę je trzeba czasem odmłodzić , podsypać kompostem.Można porobić takie dwukolorowe obwódki na rabaty.
stare odmiany kupowałam ich jeszcze w tamtym wieku . .. z jednej kępki już mam po kilkanaście ..
podsypuję wszystkie na wiosnę kompostem i ładnie rosną ,tylko w słońcu trochę wyblakły ..
to teraz muszę popatrzeć gdzie ich przesadzić , bo już są duże kępy ..
Igo, komplecik na tarasie bardzo ładny - miło byłoby na nim przysiąść, napić się kawki i popatrzeć na Twoje piękne żurawkowe rabaty :P Zresztą nie tylko żurawkowe, bo ta z białymi wrzosami też mi się podoba. Bardzo lubię wrzosy Szkoda tylko, że to dość krótkowieczne roślinki i co parę lat trzeba je wymieniać...