W zeszłym sezonie moje nasturcje rosły niemal na samym piasku bo lepsze stanowiska zajęły inne kwiaty i nasturcje już się nie dopchały a jednak miały się całkiem nieźle nie licząc walki z mszycami czarnymi ale to niemal standard.
Paweł Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
@ Krzysztof ? u mnie to różnie bywa ? gdzieś tak pomiędzy połową marca a połową kwietnia, zależy od roku... W okolicach Krakowa trzeba to przesunąć o miesiąc (czyli między połową kwietnia a połową maja)...
Stanowczo za dużo. Miałam w ubiegłym roku 3 rośliny na donice 12 l. Pięknie rosły, ale i tak dwa razy dziennie podlewałam w upały i co tydzień dokarmiałam. Ale w sierpniu widać było, że im za ciasno.
Witam. Mam plan obsadzenia skrzynek balkonowych nasturcjami. Skrzynka ma długość 60cm. Ile roślinek posadzić w jednej skrzynce, aby nie było za gęsto, ale żeby powstała ładna zwarta kaskada? Dodam jeszcze, że wcześniej posadziłam nasiona do doniczek po dwie sztuki, także ile takich podwójnych sadzonek trzeba do jednej "sześćdziesiątki"? 2? 4?
Kochani! Trzymam nasturcje w doniczkach pod daszkiem.Ostatnio zauważyłam że w jednej z donic liście zaczynają się "skręcać". Czy wiecie co to może być?