Marzenko witam i dziękuję.
Podziwiałam Twoje szydełkowe arcydzieła - ozdoby świąteczne.
Hobby czasochłonne ale piękne i nietypowe ozdoby - gratuluję.
Reniu witam i mam nadzieję,że każdy spacer u mnie będzie miły a co do zabawy w artystkę
- zima długa a coś robić trzeba ,ja lubię wyzwania.
U mnie wcześniej było szydełko, druty i takie inne techniki. Potem witraże na rożnym materiale a od jakiegoś czasu zainteresowały mnie wyroby metodą dekupaż bo można zrobić wszystko z niczego.
Skoro masz ochotę to namawiam bo ciekawe zajęcie.
Dla przykładu zwykłe 250 ml pudełko po balsamie przerobione na pojemnik dla wnuczka na owocowe cukierki bo takie było zamówienie u babci... więc trzeba było zrobić.
Zdjęcie przed ostatnią warstwą lakieru więc nie ma połysku.
A tu przykład starej metalowej tacy, którą przemalowałam, dałam cienie i motyw kwiatowy. Znów jest w użytku a miała trafić do kosza ...
Faktem jest,że materiały do tej techniki są dość drogie i zanim sie zacznie trzeba sporo wydać.
Chętnie wymienię sie z Tobą swym doświadczeniem jeśli zechcesz ?
Namawiam na ta przygodę bo warto się pobawić - wielka frajda a do tego można wykorzystać motywy naszych kochanych kwiatów i łatwiej doczekać wiosny.
Pokrowce ( worki) na rośliny naprawdę warto uszyć - prosta robota a okrycie na zimę zajmuje chwilę - sama przyjemność.
maniusika dziękuję i chętnie skorzystam bo nie mam a miejsca nadal dużo jest na nowe roślinki. Co to za materiał juka ... nie znam tego ?
Ayesha Ewciu to sie natupałaś u mnie, mam nadzieję,że nie nudziło Ci się.
Koleżanki tą hortensję określiły jak odmiana Anabelle bo ma luźny pokrój, kwiaty kuliste i luźne a liście takie ... prawie okrągłe. Tyle,że ze zdjęcia nikt na 100% nie jest pewny - w realu łatwiej.
Od 3 lat przerabiam działkę bo tam były tylko warzywa i faktem jest ,że wiele roślin brakuje.
Przy Waszej pomocy widzę,że w dużo krótszym czasie spełnią się moje marzenia. Mam nadzieję,że będę mogła się czymś odwdzięczyć. Jutro napiszę na PW
Na zakończenie zdjęcia moich lilii w pigułce - niewiele ich więc zmieściły sie w 2 kolażach.