Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Aniu Zielona - wysiałam, bo trudno trafić sadzonki. Nasion, nie mogłam znaleźć, a jak znalazłam, to przeterminowane :evil: Bądźmy dobrej myśli.

GorzatkoMał - tak tylko gadam. I tak te zapachy wymieszam. A co do metrażu, to maciejka była półtora metra od lilii i było ją czuć. Heliotrop u stóp pachnideł i zniknął. Rezeda mnie rozczarowała jako zapach. Ale ujęła jako dźwięk :;230 Zlatywały się do niej całe chmary brzęczących owadów - wkoło rabatki buczało, że ho ho.

Martuś - dbaj o siebie i wracaj do zdrowia i roboty. Koszulka z krótkim rękawkiem? Przegięłam, co?Idę łykać rutinoscorbin.

Wiktorio - ty szczęściaro,czekam na relację co do stanu roślinek. Popatrz też na moje :;230 Czy możemy liczyć na rekonesans KKK :?: ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja tu się zastanawiam, gdzie posadzę te pare róż, które zamówiłam, a ty musisz gdzieś zmieścić 17. :shock:
Moje prawie wszystkie w odcieniu morelowym i coś koło tego :D
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

aleb-azi pisze: Wiktorio - ty szczęściaro,czekam na relację co do stanu roślinek. Popatrz też na moje :;230 Czy możemy liczyć na rekonesans KKK :?: ;:196
Na rekonesans tak, na popatrz na moje, niestety nie :;230 Prawdopodobnie odbiorę swoje dwie biedulki w Lublinie, chyba, że bardzo byś chciała, to...niech przyjadą też :heja
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiktorio - nie chciała bym kłopotać Cię ponad miarę. Ale jeżeli to nie będzie dla Ciebie nazbyt wielki kłopot, to... Sev miałby mniejszy problem. Czyli zdaję się na Twój rozsądek :D

Goś - jedność koloru to nie lada osiągnięcie, tyle pokus czyha na człowieka. Teraz trzeba będzie robić totalne wykopki. A ja dziś po przekopaniu warzywnika jestem... dętka. Kleszcze się obudziły - już mi jeden użarł psa, parę złapałam wędrujących :evil:
magdala

Post »

aleb-azi pisze: Kleszcze się obudziły - już mi jeden użarł psa, parę złapałam wędrujących :evil:
A wydawałoby się ,ze tak mroźna zima wytępi to diabelstwo ... W tamtym roku to z córką do chirurga leciałam ,
bo tak "umiejętnie" zabrałam się za wyciąganie, że urwałam mu co nieco...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Izuś to Ty masz kleszcze na działce? U mnie odpukać jakoś do tej pory ich nie zauważyłam. Pies też :D
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kleszcz przyniesiony ze spaceru ( więcej jest na łąkach niż w lesie) ale na koniec sezonu to podejrzewam, że te małpy, znaczy kleszcze, grasują pod domem :twisted:
magdala

Post »

W tamtym roku sporo wyjeżdżaliśmy latem - były i Mazury , i lasy kaszubskie ,a moje dziecię
trafiło na kleszcza pod drzewami przed domem- w centrum dużego miasta ,jak wyszła na godzinkę...
Ot ,co! Tzn. ja się nigdy nie bałam , nie panikowałam - miewałam wbite kleszcze po wakacjach w
dzieciństwie ,a mój mąż- harcerz, obowiązkowo po obozach wyciągał te świństwa :evil:
Tylko nie było takiej świadomości ,jak teraz-czym to grozi...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak i co roku sobie powtarzam, że się zaszczepię. I na gadaniu się kończy. A kleszczy mamy pod dostatkiem - bywało, że po spacerze po psie łaziło kilkanaście. Natychmiast mnie wszystko swędzi i gryzie...
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Na razie jeszcze kleszczy nie zauważyłam, czasem Nora przynosi z łąk, choć zapuszczam jej krople.
To swędzenie to chyba taka psychoza. Jak znajdę u Nory kleszcza, to też wydaje się, że po mnie coś łazi :roll:
Siłaczka jesteś - warzywniak przekopałaś :roll: , ja zdaję się na maszynę :wink:
Trzeba zacząć siać, trzeba przyciąć żywopłoty, trzeba wygrabić trawnik, trzeba ...... wszystko trzeba :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Jak to dobrze, że u nas nie ma kleszczy. Jakoś nie zdarzyło mi się aby moje psy miewały te potwory w skórze. Też używamy kropli, no i trzeba zaszczepić psiaka przeciwko babeszjozie.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zakrapiam, daję obroże i kleszcze i tak znajduję. Na szczęście w naszym rejonie nie ma babeszjozy.
No to prawda Eluś - wszystko trzeba. I jeszcze dom ogarnąć przed świętami. Do Bożego Narodzenia akurat roboty wystarczy :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tradycyjnie na dobranoc, ze szczególnym wskazaniem Gosi dla uczczenia udanych zakupów : Augusta Luisa

Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ależ tu pustki, nie wiem czemu nikt nie podziwia Gosinego zakupu :!: :?: .
Wiosny tegorocznej trzeba pokazać ciut ciut, bo kabelek od aparatu przy świątecznych sprzątaniach się odnalazł :;230 .
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Igor - wystrzelą w ciepełku, że aż się oczy śmieją na samą myśl. I jeszcze troszkę na dobranoc- dzień dobry :D bergenia, ranniki, ciemierniki i wczoraj przekopany warzywnik :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”