Moja działka-danutab cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.3
Danusiu, nie znam się kompletnie na różach
Nawet nie wiedziałam o ich istnieniu... Niemniej po przeczytaniu Twojego postu od razu zajrzałam na ich stronę. W sierpniu będę bardzo blisko ich siedziby. Jaka jest więc Twoja wymarzona róża? Jaką mogłabyś polecić do mojego ogrodu? Na razie pobieżnie obejrzałam zdjęcia, ale niektóre róże są rzeczywiście piękne!!

Halinko ona musi mieć około 1m aby zakwitła przynajmniej tak jest u mnie.
Izuniu jeśli tylko patyczki urosną to możesz sobie zabrać na razie to maleńki krzak z jednym kwiatem.Muszę jednak powiedzieć że kwiat jest bardzo trwały. Kwitł na działce tydzień ścięłam go bo zaczęło lać i szkoda mi go było jest w wazonie i dalej ma ładny kształt jedynie pierwsze płatki mu zasychają.Zdecydowanie Falstaff jest z nich na pierwszym miejscu.Oczywiście nie widziałam Fishermana w realu
Aniu bardzo Ci dziękuje za piękną różę i życzenia.Mam właśnie tego Herkulesa na liście chciejstw bo chyba się nie pomyliłam widziałam go w ofercie Rosa Ćwik.
Olu dzięki
Aby nie było tylko różanie

BLETILLA_STRIATA storczyk ogrodowy
bodziszek Patricia
bodziszek himalajski Johanson, s Blue
bodziszek renardii Philipe Vapelle
No to jeszcze dla Izuniu Blue River

Izuniu jeśli tylko patyczki urosną to możesz sobie zabrać na razie to maleńki krzak z jednym kwiatem.Muszę jednak powiedzieć że kwiat jest bardzo trwały. Kwitł na działce tydzień ścięłam go bo zaczęło lać i szkoda mi go było jest w wazonie i dalej ma ładny kształt jedynie pierwsze płatki mu zasychają.Zdecydowanie Falstaff jest z nich na pierwszym miejscu.Oczywiście nie widziałam Fishermana w realu
Aniu bardzo Ci dziękuje za piękną różę i życzenia.Mam właśnie tego Herkulesa na liście chciejstw bo chyba się nie pomyliłam widziałam go w ofercie Rosa Ćwik.
Olu dzięki
Aby nie było tylko różanie

No to jeszcze dla Izuniu Blue River

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu jak czytam, że u Was zimno, pada to trochę mi przykro, bo u mnie super pogoda, nawet sucho trzeba solidnie podlewać, a mój Herkules ma się dobrze tylko muszę zrobić fotki kiedy już zajdzie słońce wtedy są wyrazne.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu przykro mi, że pogoda kaprysi podrzucam Ci dużo
widzę
Twoje roślinki łapią promyki
pozdrawiam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
DANUSIU kolorem i budową płatków przypomina generała tylko on upojnie pachnie a propo Josephine to ona u mnie nie była taka zamszowa jak Twoja . Raczej normalne płatki i piękny zapach . W takim razie ,która jest tą prawdziwa Josephine
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Danuś nie dziwię się Izce ,że zabiega o patyki Blue River,kolor niesamowity,tak się zastanawiam ,czy przypadkiem nie mam bodziszka himalajskiego Johnson Blue ,wiem ,ze w tamtym roku gdzieś go znalazłam ,ale gdzie wkopałam ,tego już nie spamiętałam...O podobnym kolorze ...owszem rośnie u mnie...ale zbyt niski to on nie jest... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
Taro nie musi Ci być przykro bo nie odpowiadasz za pogodę, niestety wszędzie nie może być
tak samo. Dzięki za słoneczko chyba pomogło bo już wczoraj po południu trochę się pokazało.Dzisiaj jest w tej chwili 20 stopni więc idę na działkę.Wiem że po tych deszczach nie będzie zbyt ładnie wiele roślin będzie trzeba pościnać ale będzie przyjemniej niż w bloku.
Izuniu jestem ciekawa po jakim okresie pokaże się następne kwitnienie.
Jadziu widziałam generała i raczej jest podobny do Sisi niż do Blue River.Jeśli chodzi o zapach to nie wąchałam generała natomiast od Sisi pachnie mocniej.Co do Josephiny poczekamy jak zakwitnie u Halinki.Wg. jej zamieszczonej etykietki w pierwszym poście 2010 o różach jest taka
sama jak u mnie ale porównamy jak jej zakwitnie.
Nelu u mnie bodziszek himalajski jeśli chodzi o część zieloną jest wysoki około 30cm. z kwiatem około 60cm.Co do Blue River to kwiat ma piękny ale nie zbyt duży jednak to jej pierwszy zobaczymy jak krzak się rozrośnie to może i kwiaty będą większe.
By nie było tylko różanie
Ostróżki

dzwonek którego kupiłam w zeszłym roku w doniczce i wsadziłam go do ziemi trochę go zima zniszczyła ale przezimował.
pełnik
tak samo. Dzięki za słoneczko chyba pomogło bo już wczoraj po południu trochę się pokazało.Dzisiaj jest w tej chwili 20 stopni więc idę na działkę.Wiem że po tych deszczach nie będzie zbyt ładnie wiele roślin będzie trzeba pościnać ale będzie przyjemniej niż w bloku.
Izuniu jestem ciekawa po jakim okresie pokaże się następne kwitnienie.
Jadziu widziałam generała i raczej jest podobny do Sisi niż do Blue River.Jeśli chodzi o zapach to nie wąchałam generała natomiast od Sisi pachnie mocniej.Co do Josephiny poczekamy jak zakwitnie u Halinki.Wg. jej zamieszczonej etykietki w pierwszym poście 2010 o różach jest taka
sama jak u mnie ale porównamy jak jej zakwitnie.
Nelu u mnie bodziszek himalajski jeśli chodzi o część zieloną jest wysoki około 30cm. z kwiatem około 60cm.Co do Blue River to kwiat ma piękny ale nie zbyt duży jednak to jej pierwszy zobaczymy jak krzak się rozrośnie to może i kwiaty będą większe.
By nie było tylko różanie

- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Danusiu czy Twój pełnik to Trollius pumilus czy europejski
Zdjęcie zrobione z góry więc nie widzę jaki jest wysoki. Szukam takiego "pumilka".

Zdjęcie zrobione z góry więc nie widzę jaki jest wysoki. Szukam takiego "pumilka".
Olu nie wiem co to za pełnik ale ma około 50cm.

Danusiu jak było zimno i pochmurnie to tak Rhapsody wyglądała.W słońcu barwa jak u Ciebie.Uważam ,że każdy kolor,który prezentuje jest po prostu sliczny.Moja młodziutka(grudniowa) a dużo pąków miała a co za tym idzie-rowniez kwiaty.
Ostróżki to moja miłość.Piękne je masz.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Danusiu, wpadłam się przywitać po powrocie
Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie!! Lubię bardzo bodziszki, więc na nie zwróciłam szczególną uwagę.
Adres Meillandów znalazłam tutaj: http://www.meilland.com/fr/index.html

Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie!! Lubię bardzo bodziszki, więc na nie zwróciłam szczególną uwagę.
Adres Meillandów znalazłam tutaj: http://www.meilland.com/fr/index.html
- Olusia
Danusiu , gdzie Ty urlopujesz 

Jestem już po wycieczce ale niestety coś mi szwankuje komputer zawieszają mi się strony,oraz znikają gdzieś wiadomości nie da się w nim cokolwiek robić nawet nie wiem czy ta wiadomość wyjdzie.
Mam nadzieję że mi go szybko naprawią.Wkleić mogę tylko jedno zdjęcie bo przy drugim już się zawiesza.Zakwitł Olek więc może uda mi się go pokazać.

Mam nadzieję że mi go szybko naprawią.Wkleić mogę tylko jedno zdjęcie bo przy drugim już się zawiesza.Zakwitł Olek więc może uda mi się go pokazać.

- Olusia
Wiadomość przeszła
śliczny olek
A relacja z wycieczki będzie

A relacja z wycieczki będzie