Ogród Joli
Re: Ogród Joli
Aniu ale na której giełdzie?
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam Jolu Czy te ciemierniki o których pisze Ania są pełne?
Jolu paczka poszła dzisiaj priorytetem, jutro powinna być u Ciebie.
Jolu paczka poszła dzisiaj priorytetem, jutro powinna być u Ciebie.

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Zytko paczka dotarła wczoraj , bardzo Ci dziękuję za trud jaki sobie zadałaś /nie/ dziękuję za roślinki bo oprócz liliowców była kępka jakiejś innej roślinki.Ten ciemiernik cuchnący nie jest pełny , jest w sprzedaży w świecie cebul.
A to paczka od Zyty

W poniedziałek była u mnie forumowiczka MonaeS jak zwykle było za mało czasu. Obdarzyła mnie roślinkami

A to część mojego przedszkola

I Cardiocrinum giganteum , obok rośliny matecznej młodziak a podobno dzieli się po kwitnieniu, moja nie kwitła w ubiegłym roku

A to paczka od Zyty

W poniedziałek była u mnie forumowiczka MonaeS jak zwykle było za mało czasu. Obdarzyła mnie roślinkami

A to część mojego przedszkola

I Cardiocrinum giganteum , obok rośliny matecznej młodziak a podobno dzieli się po kwitnieniu, moja nie kwitła w ubiegłym roku

- jola1
Wczoraj wystawiłam na dwór datury, trochę było po południu wietrznie ale dobrze zniosły pierwszy dzień hartowania.

Mój M wczoraj urządził sobie szkółking i oto efekty

Oczywiście , jak to zwykle u nas bywa, roślinki z karteczkami ale nie koniecznie to co napisane pokrywa się z tym co rośnie w doniczce.

Mój M wczoraj urządził sobie szkółking i oto efekty

Oczywiście , jak to zwykle u nas bywa, roślinki z karteczkami ale nie koniecznie to co napisane pokrywa się z tym co rośnie w doniczce.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu śliczne iglaste zakupy, widzę, ze i mąż dzieli Twoją ogrodowa pasję
Datury to olbrzymy
będą cudnie wyglądały jaka zakwitną
Przedszkole masz niezłe, jeszcze troszkę i to wszystko wyląduje w gruncie, a nam na parapetach wreszcie sie przejaśni

Datury to olbrzymy

Przedszkole masz niezłe, jeszcze troszkę i to wszystko wyląduje w gruncie, a nam na parapetach wreszcie sie przejaśni

-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Cardiocrinum giganteum przetrzymalo zimę w ogrodzie? ciemierniki bardzo ładne ale mnie nie przekonały jeszcze do siebie, no bo jak ja mam je oglądać jak kwiaty mają do dołu? zawsze tak? czy tylko w małych egzemplarzach? Czekam na kwitnienie Twoich narcyzów, piwonie masz piękne, ale będzie co oglądać 

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

i ja kocham piwonie

Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Trochę zakupów zrobiłaś....
, widać że mąż ma dobrą rękę do roślin. 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mnóstwo masz Jolu tych małych sadzoneczek do wysadzania. A miejsce dla nich już zaplanowałaś, czy będziesz biegać w popłochu po ogródku, szukając, gdzie by tu je upchnąć
Ja tak samo jak lawenda trochę wkurzam się na ciemierniki, że one mają czapeczki zwieszone w dół, i trzeba je do zdjęcia podnosić. A może nie u wszystkich was tak dziwnie kwitną?

Ja tak samo jak lawenda trochę wkurzam się na ciemierniki, że one mają czapeczki zwieszone w dół, i trzeba je do zdjęcia podnosić. A może nie u wszystkich was tak dziwnie kwitną?
-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
No, Jola! Dobra nasza! Cardiocrinum, obie nas może uszczęśliwić kwitnieniem
Wiem, że to może przedwczesny entuzjazm, ale nie mogłam się powstrzymać! Cebula wydała cebulkę przybyszową, jak nic, będzie chciała zakwitnąć! Obserwuj nasadę rozety, czy aby nie wybija w pęd. Ja to u siebie dzisiaj rano zauważyłam! Wybija!!!
A co u agapantów?

A co u agapantów?
- jola1
Nie mam czasu siadać przy komputerze bo ciągle coś .Teraz też tylko na chwilę bo biegnę przycinać trawę wokół krzaczków, w ubiegłym roku sobie odpuściłam ale teraz już nie mogę.
AGNESS Mąż jak najbardziej zielono zakręcony i ciągle coś zwozi do domu a że krąży po Lubelszczyźnie z racji pracy to szkółki ma obeznane.Na parapetach już się przeluźniło bo powynosiłam roślinki na dwór żeby się hartowały.
lawendo lilia himalajska przetrzymała zimę w ogrodzie była przykryta ale nie za mocno.Ciemierniki rzeczywiście mają kwiaty do dołu ale i tak są piękne..
Wandziu miejsca dla roślinek w zasadzie zaplanowane ale jak to wyjdzie w realu to się okaże. W sobotę trochę posadziłam a przy okazji niektóre roślinki znalazły inne miejsce. Jak się coś dzieje to jest ciekawiej.
Wiktorio ja zaraz sprawdzę swoją ale przechodząc dzisiaj zwróciłam uwagę że jakoś inaczej wygląda niż w roku ubiegłym, czyżbym się doczekała wąchania himalajskiej z tarasu? Agapanty pięknie się zazieleniły , zostają w donicach. Stoją już cały czas na dworze.
Kochani lecę do roboty.
AGNESS Mąż jak najbardziej zielono zakręcony i ciągle coś zwozi do domu a że krąży po Lubelszczyźnie z racji pracy to szkółki ma obeznane.Na parapetach już się przeluźniło bo powynosiłam roślinki na dwór żeby się hartowały.
lawendo lilia himalajska przetrzymała zimę w ogrodzie była przykryta ale nie za mocno.Ciemierniki rzeczywiście mają kwiaty do dołu ale i tak są piękne..
Wandziu miejsca dla roślinek w zasadzie zaplanowane ale jak to wyjdzie w realu to się okaże. W sobotę trochę posadziłam a przy okazji niektóre roślinki znalazły inne miejsce. Jak się coś dzieje to jest ciekawiej.
Wiktorio ja zaraz sprawdzę swoją ale przechodząc dzisiaj zwróciłam uwagę że jakoś inaczej wygląda niż w roku ubiegłym, czyżbym się doczekała wąchania himalajskiej z tarasu? Agapanty pięknie się zazieleniły , zostają w donicach. Stoją już cały czas na dworze.
Kochani lecę do roboty.
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13

u ciebie się sporo dzieje a jak tam plany zakupu rh?
wydaje mi się że twój ogród sporo się wzbogacił tej wiosny , chciałabym pooglądać widoczki z twojego ogrodu

Opowieść o moim miejscu...cdnn
- jola1
patkaza zapraszam do mojego ogrodu osobiście, może po świętach.
Twój mąż poczynił piękne zakupy