Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Z kwiatowego dworku "M & M" cz.2

Post »

Monisiu dziękuję oczywiście będę szczególnie że mam ich już trochę :D :D

Jolu ta trawka to tatarak trawiasty , nie mam zbyt dużo traw ale trochę dostałam od ciebie tz obie mozgi już są potężnymi kępami trochę dostałam od Poli i takim sposobem mam już ich ok. 10 a to po to żeby hosty nie czuły się samotne :D
Dereń rozłogowy Flaviramea to bujnie rosnący krzew do 3m wysokości i 4m szerokości.Pędy żółte lub jasnozielone,liście owalne ciemnozielone jesienią żółte. Kwiaty białe , mój ma nawet pączki kwiatowe , chyba mu się coś pomieszało ;:7
Jolu mam jeszcze jedną prośbę co to jest , oset :?: :?: jest potężny ma średnicę ok.1m ale nie kwitł :?: Obrazek
i jeszcze coś :?: :?:
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu. Dawno nie pisałam u Ciebie choć zaglądam stale. Piękne ostatnie zakupy. Widzę wszyscy jesteśmy uzależnieni. Piękna ta rabatka hostowa na ostatnim zdjęciu. Mam nadzieję, że ocieplanie domu już za Tobą i roślinki nie doznały wielkiego uszczerbku. Pozdrawiam serdecznie. :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Aduś to tak jak ja też zaglądam przed chwilą byłam u ciebie , niestety remont dalej trwa i nie wiem kiedy się skończy jestem trochę zła na siebie na syna myślałam że to pójdzie o wiele szybciej ale trudno jak się powiedziało a to teraz trzeba czekać...Roślinki przeniosłam na inne miejsca , nie dałam stratować a potem czeka mnie od nowa robienie nowych rabatek :?
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Myślę ,że 1 i 2 fotka to jakieś osty ,ale dokładnych nazw nie znam .Mam tego z 2 fotki .Uważaj ,b o opanuje cały ogród ,strasznie się rozsiewa .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu super zakupy, świetna hostowa rabata, będzie niesamowity widok jak się rozrosną :D I piękna fioletowa kwitnąca relacja :D ja już tęsknię za takimi widokami :D
x_P-42

Post »

Marysiu , tak czekam na widoki hostowe u innych forumowiczów, więc z radością zajrzałam tu, do Ciebie ! Piknie. :tan
Zajrzyj do wątku o spotkaniach wrocławskich, nie chciałabyś się z nami poznać? ;:7
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Jolu dziękuję :D :D

Agnieszko ja też tęsknię, chociaż dzisiaj było naprawdę pięknie i słonecznie.Kopałam trochę w ogrodzie posadziłam czosnek zimowy i przesadziłam truskawki na nową grządkę. Powiększam ogród kwiatowy a zmniejszam warzywny ;:224

Polu czytałam że wybieracie się na Sobótkę , będzie na pewno fajnie i wesoło już się widzę wspinającą po nagrodę ale nie dam rady ze względu na moją pracę po 12 godz. jestem tak wykończona cały czas na nogach ;:185 Bardzo bym chciała i na pewno jeszcze się poznamy ;:110
Obrazek Obrazek
x_P-42

Post »

Marysiu, złotko, to dopiero wiosną ! A poza tym, ja nie będę włazić, tylko zamierzam poznać w realu kilkoro wspaniałych ludzi, wypić kawusię u Dali, zbobrować Jej ogród ( aparatem fotograficznym, rzecz jasna, nie łopatą :;230 ) i będę wracać. Nie włażę na tę górę, bo moje płuca nie wyrobiłyby!
Spotkanie odbędzie się albo w sobotę, albo w niedzielę. ;:7
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

A już miałam pisać czy można wjechać samochodem to jestem za ale na wiosnę to chętnie i z łopatkami ;:108 a u Dali jest co kopać ;:80 ;:112
x_P-42

Post »

maria5 pisze:A już miałam pisać czy można wjechać samochodem to jestem za ale na wiosnę to chętnie i z łopatkami ;:108 a u Dali jest co kopać ;:80 ;:112
Dobrze, z łopatkami ...no i skrzynkami na zdobycze. ;:224
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Polu nawet nie zauważyłaś moich kolaży które samodzielnie wykonałam dzięki tobie bo uważnie czytałam jak pouczasz ale to chyba przypadek bo niektóre tylko mi wyszły :roll: ale dalej będę próbować :wit
x_P-42

Post »

maria5 pisze: ...nawet nie zauważyłaś moich kolaży ...
Marysiu, naturalnie,ze zauważyłam ! Miałam nawet kilka słówek napisać, ale tak się tą Ślężą i spotkaniem u Dali przejęłam, ze wypadło mi z głowy!
Widzisz, nic nie jest za trudne, nawet dla nas - starszych pań. :;230 Kolażyki super , ja bym tylko dodała rameczki wszystkim fotkom. Gratulacje!!!
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Ty starsza pani ja to co innego ;:99 ale jak dodawać te ramki :?: :?:
x_P-42

Post »

Robisz w Picasa3?
Kiedy "składasz " kolaż po lewj stronie masz rózne opcje - nie pamietam dokładnie wszystkich, ale jest np , jakie ma być tło. Powyżej masz 3 maleńkie obrazeczki, to są opcje ramek.Klikasz i pożądana ramka sama Ci wskakuje na miejsce.
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p

Post »

Dziękuję spróbuję :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”