Moje kochane doniczkowce
Asiu,przykro mi,ale trudno je rozpoznać ze względu na nie najlepszą jakość zdjęć. Zrób im zdjęcie takie,jakie zrobiłaś Mammillarii,wyraźne w dużym zbliżeniu.Ponieważ cierpię na chroniczny brak czasu i nie wiem kiedy znów będę na forum,wstaw je do działu identyfikacji kaktusów http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=350 .Jeśli nie ja,to kto inny postara się Ci pomóc.
- Haim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, u białej Euphorbii to kwiatuszek się szykuje, będzie lada moment, bo w moim tunelu foliowym jest ciepełkobehemot666 pisze:Czy u tej pierwszej euphorbii to nowa "gałązka" wychodzi? (o ile sukulenty mają gałązki, bo może to ma jakąś inną, fachową nazwę? ;)) Czy to może jednak kwiatek się szykuje?
Cyklamen uroczy, białe wydają mi się dużo delikatniejsze od kolorowych...
A różyczki są pnące?

Jeśli chodzi o Cyklamena, to mnie też sie wydaje delikatniejszy od kolorowych, dlatego tak mnie urzekł

Obie różyczki nie są pnące ;)
Kasiu, moje nowości bardzo dziękują za miłe słowa

Euphorbię czerwoną kupiłam w kauflandzie za 4,99 a białą uszknęłam od mojej babci i szybko mi się ukorzeniła ;)
Dracenę, mam w kielichu razem z tymi kulkami, tzw kryształową ziemią , ale muszę chyba wymyślić inny kolor, bo korzenie mocna widać

Daktylowiec natomiast przywędrował do mnie od mojej babci, bo marniał w oczach, straszni schły mu liście i trzeba było obcinać jeden po drugim, babcia chciała go wyrzucić, więc ja przygarnęłam biedaka

Teraz, gdy już się u mnie zaaklimatyzował i zaczyna rosnąć, stwierdziłam, że jest gotowy do pokazania

Dominiko kaktusy akurat się napatoczyły, bo poszłam do Biedronki w tym dniu, co były wystawione (sprawdzam zawsze w necie jakie maja oferty dotyczące kwiatówZgredo pisze:Asiu, gdzie Ty nabywasz te wszystkie cudeńka? Dwa kwktusiaki z nocnej wklejanki rozpoznaje - biedronkowe? Byłam wczoraj w jednej i zastałam 3 smętne roślinki - kolumnowce zresztą - nic ciekawegoA te sukulenciaki? Chyba się wybiorę do Tczewa 8)

Pozostałe kaktusy kupiłam w kauflandzie, teraz były przecenione już na 0,99zł

A sukulenty: sedum kupiłam sobie w kwiaciarni a resztę mam od mojej teściowej ;)
Aniu, dziękuję bardzoAndziax007 pisze:I widzę kolejną różyczkę....jak zakwitnie w całej okazałości to dopiero będzie widok:lol::lol:

Asiu(Jardin), ja i moje nowości bardzo dziękujemy

Fakt, jest ich sporo ale to dlatego, że miałam zaleglości ok 3-tygodniowe

Tak Mirku, polubiłam kaktusy dzięki temu forum ;)Miro78 pisze:Asiu śliczne nowościWidzę,że też lubisz kaktusiki,bardzo fajne doniczki mają.
Dracenkę sama ukorzeniasz?
A Dracenę kupiłam jako sadzonkę ale miałam fantazję, żeby ją umieścić w kielichu

Asiu(ogrodniczka01) i Asiu(asiula13), bardzo Wam dziękuję Kochane

Władku, bardzo dziękuję

Napiszę w dziale identyfikacji kaktusów i może tam mi pomogą, tylko muszę fotki poprzerabiać.
Ale i tak bardzo dużo mi pomogłeś, dziękuję jeszcze raz

- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Asiu Twoje kwiatki są śliczne bez wyjątku, ale ja podziwiam Twoją pracowitość!!
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- Haim
Odnośnie manii zakupowo-kwiatowej, o której pisałysmy dzisiaj w wątku Agnieszki(behemot666), przedstawiam Wam dwie moje nowości, które podstępnie na mnie czekały w drodze z poczty do domu
.
.
.
Czekały, a raczej pani z kwiaciarni czekała z nimi na mnie i dałam za każdą 0,99zł 8)
Tutaj już po przesadzeniu i przypisaniu odpowiadających im nazw

.

Czekały, a raczej pani z kwiaciarni czekała z nimi na mnie i dałam za każdą 0,99zł 8)

Tutaj już po przesadzeniu i przypisaniu odpowiadających im nazw

- ogrodniczka01
- 1000p
- Od: 18 lip 2009, o 11:45
- Haim
Dzisiaj tak sobie przeglądałam zdjęcia z mojego synka urodzin i stwierdziłam, że też się pochwalę,
taki tort zrobiłam dla mojego ukochanego 2-latka, on uwielbia rybki
A ile czasu wody się naszukałam
i tylko w kauflandzie znalazłam takie niebieskie galaretki, a tort był śmietankowo-truskawkowy 
A tu fotka dla wszystkich, którym podobała się moja Gloksynia, tak wygląda teraz

taki tort zrobiłam dla mojego ukochanego 2-latka, on uwielbia rybki

A ile czasu wody się naszukałam

A tu fotka dla wszystkich, którym podobała się moja Gloksynia, tak wygląda teraz

- x-b-6
- 200p
- Od: 5 lip 2009, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Asiu, tort fantastyczny! Rybki i morskie stwory jak malowane, Twój synek to chyba musiał być baaardzo zadowolony z takiego urodzinowego ciasta, co?
Sama bym taki chciała... ;)
Aha, więc i u Ciebie uzależnienia kwiatowego ciąg dalszy?
Swoją drogą, zazdraszczam Ci pani z kwiaciarni.

Aha, więc i u Ciebie uzależnienia kwiatowego ciąg dalszy?

Swoją drogą, zazdraszczam Ci pani z kwiaciarni.

Agnieszka
Donice i doniczki
Donice i doniczki
- Haim
No proszę i Ty Agnieszko jeszcze po nocy siedzisz
Synek był bardzo zadowolony, bo uwielbia rybki a ja miałam satysfakcję, że udało mi się samej coś takiego wyczarować a nie gotowy i nie warty swej ceny tort kupić:)
Moja Pani z kwiaciarni wspaniała jest, jak ma zawsze jakieś "resztki", to dostaje od niej za grosze, no chyba, że coś się ułamie, to wtedy za darmo 8)

Synek był bardzo zadowolony, bo uwielbia rybki a ja miałam satysfakcję, że udało mi się samej coś takiego wyczarować a nie gotowy i nie warty swej ceny tort kupić:)
Moja Pani z kwiaciarni wspaniała jest, jak ma zawsze jakieś "resztki", to dostaje od niej za grosze, no chyba, że coś się ułamie, to wtedy za darmo 8)