Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś ależ cudnie, sama nie wiem czym mam się zachwycać, ponieważ każdy obrazek powala :D Wspaniałe bajeczne róże, ten szpaler piennych- dosłownie cudo :shock: , moje pienne kwitną, jeszcze Bonica szykuje się do kwitnienia, ale jest obsypana pąkami, więc, pewnie będzie pięknie :D A pozostałe- krzaczaste, niestety jeszcze odpoczywają i tworzą pąki, wybitnie się lenią :roll: A u Ciebie i pienne i krzaczaste i pnące- dosłownie różana bajka :shock: :D
Hibiskus śliczny, ja w końcu stałam się posiadaczką -aż jednego :wink: :lol: jeszcze w donicy, bo mój ogródek jest ryty przez panów z łopatami :roll: ciągną podziemną elektryczność na mojej ulicy :evil:
Cudowne doniczkowce, Bugenwilla super, mam nadzieję, że i moja kiedyś tak pięknie zakwitnie, dostałam małą roślinką wiosną, urosła jak głupia, ma wielkie badylki z pięknymi błyszczącymi listkami, ale nie ma zamiaru kwitnąć, może w przyszłym roku :roll: Oczywiście jak przezimuje :roll: napisz proszę jak ją zimujesz, ponieważ to dla mnie roślinna nowinka :roll:
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ojej, ale dużo miłych słów przeczytałam :oops: Dziękuję bardzo!
AGNESS, bougenvillę zimowałam w garażu, łysą wystawiłam wiosną na słoneczko i cierpliwie czekałam.. podlewam ją raz na 2 tygodnie Florovitem.

Ewciu, róże nawoziłam wiosną azofoską, w czerwcu dostały nawóz do róż i to wszystko. Myślę, że u mnie to kwestia gleby, gliniasta, taką róże lubią, ciepełka, w maju u mnie było pierwsze kwitnienie, no i może odmian ?

Joluś, orszelinę mam pierwszy rok, powinna urosnąć do 2 metrów, pachnie ślicznie, kwitnie też bardzo ładnie, żadnych kłopotów, chorób. Zobaczymy jak będzie dalej :)

To jeszcze kilka zdjęć przed wyjazdem, opuszczę Was na 3 tygodnie :) Nareszcie urlop!
Świeże zdjęcia z rana :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Zdązysz jeszcze powiedzieć jak się nazywa ta fioletowa róża ?
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p

Post »

Mariolko, to miał być Fishetman's Friend, kupowany z tego samego źródła, ale nie jest, ma mniejsze i ciemniejsze kwiaty, pachnie tak samo:) Nie jest też tak mocno kolczasty jak F's F. Sama jeszcze nie wiem, co to jest ...
Na początku kwiaty są czerwono bordowe, później zmieniają kolor tak jak FF, ale są jeszcze ciemniejsze :)
Pod spodem kwiaty F"s F :)
aktualny
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewo zaszalałaś na koniec...

Będą mi sie śniły Twoje zdjęcia przez całe 3 tygodnie!

Piekne te olki!
Czy Ty masz jakoś przymocowane te donice?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

O matko, nie wiadomo na czym wzrok skupić! Boskie widoki! :D
Jaka cudna psianka ;:111 A moja drugi rok z rzędu obdarzyła mnie 1 ,słownie: jednym kwiatkiem :(
Nie wiem, o co jej chodzi. Dałam świeżą ziemię, podlewam, czasem zasilam ... może za mało? :roll:
A róże też Ci kwitną na potęgę! Ta fioletowa jest nieziemska ... Może to jest FF, tylko lekko zmutowany? ;) Kwiaty mają budowę chyba identyczną, tylko ten kolor ...Piękny!
Róże są w tak doskonałej kondycji, ze chyba bez uszczerbku zniosą Twoją nieobecność. Udanego urlopu, Ewuś! :wit
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zupełny szok estetyczny :shock: :lol: ... oczywiście in plus!!!

Teraz widzę, że oprócz doboru odmian, kompozycji kolorystycznej nasadzeń, braku chorób, odpowiedniej pielęgnacji, wielkie znacznie ma liczba krzewów ... w masie wszystko wygląda jeszcze efektowniej :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

boska ta fioletka :shock: :D

i w ogóle cudne zdjęcia, róż to Ci normalnie zazdroszczę :roll: :oops: :oops: :wink:

udanego wypoczynku :wink:
Awatar użytkownika
Wercia
50p
50p
Od: 8 cze 2009, o 11:41

Post »

Co to za drzewko?
Obrazek

Przeszłam się po pierwszej części Twojego ogrodu... teraz idę do drugiej. Coś pieknego. Nie mogę się oderwać...
Pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
dota.m
50p
50p
Od: 22 cze 2009, o 22:17

Post »

Piękny ogród.
Ewo powiedz proszę - na jakiej wysokości szczepiona Twoja katalpa?
Dorota
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

:shock: :shock: :shock: :shock: Róże ,olki ,hibki,orszelina ...............długo by jeszcze można wymieniać co mi się najbardziej podoba . :wink:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Ewuś :D wiem, że urlopujesz, ale wpadłam tylko oczy nacieszyć pięknymi letnimi widokami i przy okazji sprawdzić czy nikt obcy nie buszuje po Twoich włościach :D :D
Jak to dobrze, że w takie zimne już wieczory, można nagrzać duszę w takich pięknych miejscach jak u Ciebie :D :D
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p

Post »

Witajcie Kochani Goście :)

Już jestem, wygrzana i wypoczęta:)

Ogród zaskoczył mnie kolorami i bujnością kwitnienia, a Opole piękną i ciepłą pogodą!

Dobrze, że jeszcze jest letnio, chociaż zapowiadają zmianę pogody, nie ma się co martwić na zapas :wink:

Przed wyjazdem cieszyłam się, że hibiskus wylazł z ziemi, aczkolwiek bardzo późno, i powitał mnie pięknym kwiatem:
Obrazek

Obrazek

Bougenvillea cudnie kwitnie, jak we Włoszech!
Obrazek
Obrazek

Dota, katalpa szczepiona jest na wysokości, około 2 metrów.

Werciu, to drzewo to katalpa właśnie :)

Izuniu, donice olkowe mam przymocowane takimi metalowymi szpilkami wbitymi w ziemię, między kostkę. Zagięte są na donicy. Zrobię zdjęcie i zaprezentuję.

Izuś, Chatte, psianka w tym roku dostała jakiegoś powera :lol:
Podlewam ją raz w tygodniu florovitem.
Cynamonku, Ewciu, Jolu, Anulko, dziękuję za miłe słowa. Dzięki za pilnowanie ogrodu ;:196 ;:196
aktualny
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Będę wdzięczna.
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Na bugenwilli oczy mi zostały i oderwać ich nie mogę.
Toż na południu nawet tak gęsto ukwieconych nie ma. :shock: :shock: :shock: :shock:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”