Dalie z nasion cz.1
-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie z nasion
Moje też uszczyknięte i widać, że im teraz lepiej. Nie wyciągają się z braku słońca tylko dzielnie rosną wszerz 

Pozdrawiam, Agnieszka
Moja dalia uszczyknięta na próbę rozkrzewia się! ;D Zrobiłam to samo z 3 innymi, resztę zostawiam bez mian. Wysiałam dzisiaj kilka nowychblondinez pisze:Moje też uszczyknięte i widać, że im teraz lepiej. Nie wyciągają się z braku słońca tylko dzielnie rosną wszerz

Pozdrawiam, Ogoonek 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Już wysialiście dalie? Chciałam to zrobić w tym tygodniu
Przyznam, że nie mam praktyki w hodowli dalii z nasion, do tej pory moje dalie kupowałam/zdobywałam/ dostawałam w postaci bulw. Tej zimy z powodu niewłaściwego przechowania daliowych "ziemniaczków", część z nich pogniła. Kupiłam nasionka i chcę spróbować z nasion. Już mogę siać?Tak?

Tak, jak najbardziej siej!PEPSI pisze:Już wysialiście dalie? Chciałam to zrobić w tym tygodniuPrzyznam, że nie mam praktyki w hodowli dalii z nasion, do tej pory moje dalie kupowałam/zdobywałam/ dostawałam w postaci bulw. Tej zimy z powodu niewłaściwego przechowania daliowych "ziemniaczków", część z nich pogniła. Kupiłam nasionka i chcę spróbować z nasion. Już mogę siać?Tak?

Pozdrawiam, Ogoonek 

-
Dzięki. Idę siać
A czy one, te dalie z nasionek utworzą bulwę?

Tak, powinnyPEPSI pisze:Dzięki. Idę siaćA czy one, te dalie z nasionek utworzą bulwę?

Pozdrawiam, Ogoonek 

PEPSI pisze:Dzięki. Idę siaćA czy one, te dalie z nasionek utworzą bulwę?
Moje są wyciągnięte i nie ciekawie wyglądają,trochę żałuję,że w tym czasie wysiałam,no ale nikt chyba nie spodziewał się takiej pogody

Pozdrawiam,Basia
W moim przypadku jest tak samo, powyciągane aż oczy bolą. A wszystko przez to, że w kwietniu brak słońca i zalega pełno śniegubasiabar pisze:Moje są wyciągnięte i nie ciekawie wyglądają,trochę żałuję,że w tym czasie wysiałam,no ale nikt chyba nie spodziewał się takiej pogodyPEPSI pisze:Dzięki. Idę siaćA czy one, te dalie z nasionek utworzą bulwę?
Jeśli dobre nasiona Ci się trafią na pewno będą ładnie rosły
.Powodzenia.

Pozdrawiam, Ogoonek 

-
- 500p
- Od: 30 sty 2007, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
I ja dzisiaj posiałam dalie. Bardzo jestem ciekawa co z nich wyrośnie, bo posiałam nasiona zebrane z dalii odmianowych, które kupiłam od forumowicza man211, piękne karpy: France Polonia
Cebu

Maxime

W ubiegłym roku siałam dalie pojedyncze 10.04 i całkiem nieźle kwitły:

Cebu
Maxime
W ubiegłym roku siałam dalie pojedyncze 10.04 i całkiem nieźle kwitły:
-
Już nie mogę się doczekać przygody z moimi kochanymi daliami!!Przeważnie w połowie kwietnia wsadzałam już ziemniaczki do ziemi. W tym roku, po raz pierwszy moje dalie urosną z nasionek. Jestem strasznie ciekawa
Posiałam pomponowe 

-
- 200p
- Od: 27 lut 2013, o 13:36
Maxime moja ulubiona
Oby taka mi się trafiła w mojej mieszance 

Pozdrawiam, Agnieszka
-
- 500p
- Od: 30 sty 2007, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Maxime jest naprawdę piękna, też ją lubię, więc tym bardziej jestem ciekawa co wyrośnie z nasion od niej 

Kilka Dalii Karłowych chciała bym wsadzić do doniczek mam takie pytanie:Ile sztuk do doniczki np.o średnicy 20cm?Nie wiem jakich gabarytów jest taka dalia,wcześniej na nie nie zwracałam uwagi.
Pozdrawiam,Basia
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
basiabar, najwyżej jedną
Roślina wytworzy kapry właśnie takiej średnicy.

Pozdrawiam,Basia