Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Proszę Izuś. :P
Zawsze lepiej zasypiać w przyjemnym nastroju.
http://pl.youtube.com/watch?v=876MtdZJ-Lo
Zawsze lepiej zasypiać w przyjemnym nastroju.
http://pl.youtube.com/watch?v=876MtdZJ-Lo
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Agnieszko sprawdziłam pw - dzięki!
Marto - cieszę się,że niespodzianka mi się udała. nie dziękuj tak, bo się nie przyjmą. A specjalnie wybrałam tak młode sadzonki by miały jak największe szanse przeżyć przeprowadzkę i może nawet jeszcze w tym roku zakwitnąć. Pamiętaj jednak,że to dość wysokie kwiaty.
Hura,hura - udało się! Wyobraźcie sobie, że zaczęły kwitnąć moje dwie ostatnie lilie.

Nawet kupiony na Targach zawilec japoński w końcu rozwija kwiatki. To chyba dobry znak, że się przyjął...

Moja nasturcja ma się świetnie i nieprzerwanie kwitnie od wielu,wielu tygodni:

Jak również piękna nieznajoma. Zaczyna kwitnienie bardzo wcześnie i kończy po przymrozkach:

A na koniec złota polska jesień - widok z mego balkonu:

Marto - cieszę się,że niespodzianka mi się udała. nie dziękuj tak, bo się nie przyjmą. A specjalnie wybrałam tak młode sadzonki by miały jak największe szanse przeżyć przeprowadzkę i może nawet jeszcze w tym roku zakwitnąć. Pamiętaj jednak,że to dość wysokie kwiaty.
Hura,hura - udało się! Wyobraźcie sobie, że zaczęły kwitnąć moje dwie ostatnie lilie.

Nawet kupiony na Targach zawilec japoński w końcu rozwija kwiatki. To chyba dobry znak, że się przyjął...

Moja nasturcja ma się świetnie i nieprzerwanie kwitnie od wielu,wielu tygodni:

Jak również piękna nieznajoma. Zaczyna kwitnienie bardzo wcześnie i kończy po przymrozkach:

A na koniec złota polska jesień - widok z mego balkonu:

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj!
Twój zawilec japoński jakiś taki niezwykły. Czy to odmiana półpełna? Bo wygląda, jakby miał podwójne płatki. Śliczna dalia Ci kwitnie!
Wy mówicie o wycinaniu orzechów włoskich, a ja właśnie posadziłem dwa.... Mam nadzieję, że nie będę żałował po latach. Ale potrzebuję więcej drzew na obrzeżach ogrodu, bo u mnie w przeciwieństwie do Ciebie zbyt mało cienia.
Twój zawilec japoński jakiś taki niezwykły. Czy to odmiana półpełna? Bo wygląda, jakby miał podwójne płatki. Śliczna dalia Ci kwitnie!
Wy mówicie o wycinaniu orzechów włoskich, a ja właśnie posadziłem dwa.... Mam nadzieję, że nie będę żałował po latach. Ale potrzebuję więcej drzew na obrzeżach ogrodu, bo u mnie w przeciwieństwie do Ciebie zbyt mało cienia.
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo, a ja pragnę ci bardzo podziekować za przesyłkę kwiatów! dziś dopiero (!) dotarły, lecz w dobrej formie, może tylko trójsklepka będzie musiała "powalczyć", ale mam nadzieję, że da radę! Bardzo Ci dziękuję!!!! Nawet dwa mikro-ślimaki z Elbląga dotarły ;)
Widoki u Ciebie z balkonu wprost rewelacyjne! Coś pięknego! Chyba w ogóle nie masz zasłon w oknach, co ;)?
No i U Ciebie normalnie piękna złota polska...Oby jak najdłużej!
Raz jeszcze - DZIĘKI! Jutro, po pracy biegnę sadzić, teraz piją!
Widoki u Ciebie z balkonu wprost rewelacyjne! Coś pięknego! Chyba w ogóle nie masz zasłon w oknach, co ;)?
No i U Ciebie normalnie piękna złota polska...Oby jak najdłużej!
Raz jeszcze - DZIĘKI! Jutro, po pracy biegnę sadzić, teraz piją!
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- tu.ja
No i już po słonecznej pogodzie...Wczoraj się tylko chmurzyło, a dzisiaj już padało. Co prawda nie non stop, ale kilka razy w ciągu dnia. Jak większość z Was też mam jabłkową "klęskę urodzaju". Nawet jeszcze nie zrywam tylko zbieram i już nie wiem co z nimi robić - rozdaję na prawo i lewo. Dzieci do szkoły biorą po kilkanaście i więcej jabłek, a nie po jednym. Na szczęście za 2-3 dni wraca największy jabłkożerca w naszej rodzinie czyli mój M. Nie widzieliśmy się 7 miesięcy... Już zabieramy się z Mamą za gotowanie i szykowanie typowo polskich potraw typu gołąbki, pierogi, podłoże itp. A na deser oczywiście szary placek z jabłkami.
Dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe słowa. Mój ogród stoi otworem dla gości
Agnieszko - moja córka ponad 2 lata temu zainteresowała się końmi i jeździectwem. Na szczęście ( lub nie ) w okolicach Elbląga jest mnóstwo małych ośrodków i stajni, dużych też.
Jacku - to jest właśnie półpełna odmiana zawilca. Mam tylko nadzieję,że lepiej się spisze niż ten zeszłoroczny. Teraz bardziej słoneczne stanowisko mu wybrałam. Co do orzecha to decyzja jeszcze nie zapadła, ale raczej pójdzie pod topór. U mnie jest za dużo wręcz cienia. Na 450 m kw. rośnie 20 drzew, a było jeszcze kilka więcej...Sam rozumiesz...
Danusiu - ta lilia pierwszy rok u mnie. Sadziłam wiosną razem z innymi. Po tamtych już nie ma śladu, a ta dopiero zaczyna kwitnienie. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
Aga - cieszę się,że przesyłka w końcu dotarła. miałam nadzieję,że przyjdzie w piątek lub sobotę. Najważniejsze,że doszła i rośliny to przeżyły. Jakbyś zgadła - nie mam zasłon. Co prawda mam rolety i właściwie nie były konieczne. Nie były, ale będą. Od roku mam plac budowy za oknami. Za moim blokiem stawiają kolejne i to bardzo blisko. Zastanawiam się nawet czy nie będę musiała zrezygnować z krótkich firanek... W grudniu ponoć będą już zasiedlać pierwszy blok. Ta budowa to mój koszmar. Przy okazji napiszę coś więcej na ten temat.
Jolu i Markusie to miło,że się Wam podoba.
Wciąż w najlepsze kwitną sobie u mnie dalie ( późno je siałam i późno sadziłam w ogrodzie ):

Dzięki wszystkim za odwiedziny i miłe słowa. Mój ogród stoi otworem dla gości

Agnieszko - moja córka ponad 2 lata temu zainteresowała się końmi i jeździectwem. Na szczęście ( lub nie ) w okolicach Elbląga jest mnóstwo małych ośrodków i stajni, dużych też.
Jacku - to jest właśnie półpełna odmiana zawilca. Mam tylko nadzieję,że lepiej się spisze niż ten zeszłoroczny. Teraz bardziej słoneczne stanowisko mu wybrałam. Co do orzecha to decyzja jeszcze nie zapadła, ale raczej pójdzie pod topór. U mnie jest za dużo wręcz cienia. Na 450 m kw. rośnie 20 drzew, a było jeszcze kilka więcej...Sam rozumiesz...
Danusiu - ta lilia pierwszy rok u mnie. Sadziłam wiosną razem z innymi. Po tamtych już nie ma śladu, a ta dopiero zaczyna kwitnienie. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
Aga - cieszę się,że przesyłka w końcu dotarła. miałam nadzieję,że przyjdzie w piątek lub sobotę. Najważniejsze,że doszła i rośliny to przeżyły. Jakbyś zgadła - nie mam zasłon. Co prawda mam rolety i właściwie nie były konieczne. Nie były, ale będą. Od roku mam plac budowy za oknami. Za moim blokiem stawiają kolejne i to bardzo blisko. Zastanawiam się nawet czy nie będę musiała zrezygnować z krótkich firanek... W grudniu ponoć będą już zasiedlać pierwszy blok. Ta budowa to mój koszmar. Przy okazji napiszę coś więcej na ten temat.
Jolu i Markusie to miło,że się Wam podoba.
Wciąż w najlepsze kwitną sobie u mnie dalie ( późno je siałam i późno sadziłam w ogrodzie ):

- tu.ja
Pogoda zrobiła się okropna. Już 3 dzień pada i kropi na zmianę. Powietrze nasycone wilgocią brrr. Zaczynają się odzywać moje stawy. Chociaż wszystko ma swoje dobre strony: przy takiej pogodzie nie szkoda mi,że nie mam teraz czasu na ogród. Niestety na kompa też przez kilka dni raczej nie będę miała...