W moim zielonym świecie... - dorcia
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alokazja cud - miód
Pięknie u Ciebie rośnie (tfu tfu) aż miło popatrzeć 

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Na razie o zimie nie myślimy, ale ona już gdzieś się czai.
W ganku kwiaty rosną wyśmienicie, ale przeprowadzka niedługo je czeka:

Okna zajmują albo storczyki, albo kaktusy i sukulenty
A tak wygląda mój skrzydłokwait po przesadzeniu i nawiezieniu (nawóz nierozcieńczony bezpośrednio do podłoża - inne kwiaty po jego zastosowaniu rosną niesamowicie)
:P
W ganku kwiaty rosną wyśmienicie, ale przeprowadzka niedługo je czeka:

Okna zajmują albo storczyki, albo kaktusy i sukulenty

A tak wygląda mój skrzydłokwait po przesadzeniu i nawiezieniu (nawóz nierozcieńczony bezpośrednio do podłoża - inne kwiaty po jego zastosowaniu rosną niesamowicie)

- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko rzeczywiście wyśmienicie rosną kwiaty w ganku
Widać upodobały sobie to miejsce bo wyglądają na zadowolone
Przeprowadzasz się że czeka je przeprowadzka?
A czym nawozisz kwiaty jeśli można spytać? Nie słyszałam nigdy żeby nawozić bez rozcieńczania i bardzo mnie to zaciekawiło
Skrzydłokwiat bez nawożenia i tak wygląda bujnie 

A czym nawozisz kwiaty jeśli można spytać? Nie słyszałam nigdy żeby nawozić bez rozcieńczania i bardzo mnie to zaciekawiło

Moniko, begonia ta to begonia rex i ona ma takie duże liście (u mnie jeszcze nie są wielkie, bo posadziłam ją niedawno i jest jeszcze młodziutka). Pokażę Ci później wszystkie moje begonie, jakie mam.
Ewuniu, ten nawóz to hum-vit (produkt natoralny, kupuje się w litrowych opakowaniach, cena w Auchan 4, 99 zł), wlewam do roślin bez rozcieńczenia (tak pisze na opakowaniu). Dzięki niemu odratowałam monsterę po przesadzeniu, bo zaczęłą mi marnieć. :P
Ewuniu, ten nawóz to hum-vit (produkt natoralny, kupuje się w litrowych opakowaniach, cena w Auchan 4, 99 zł), wlewam do roślin bez rozcieńczenia (tak pisze na opakowaniu). Dzięki niemu odratowałam monsterę po przesadzeniu, bo zaczęłą mi marnieć. :P
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To chyba to samo co biohumus? Ja też go stosuję, jak nie zapomnę. I ja zachorowałam na begonki. Mam dopiero dwa rodzaje. Ale z małych sadzoneczek - więc jestem z nich dumna 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona