Witajcie

.
Uff w końcu znalazłam chwilkę dla siebie. Pół dnia sprzątałam i robiłam marynowaną paprykę . Nie przepadam za robieniem przetworów no ale skoro mam spiżarkę to trzeba ją chociaż trochę zapełnić . Dzisiaj u mnie zmiana pogody. Jeszcze wczoraj był upał a dziś zaledwie 16 stopni

. Od poniedziałku zacznie się poranne wstawanie bo rozpoczyna się przedszkole . Jeszcze przez kilka dni będę miała parę spraw do załatwienia ale potem będę miała trochę czasu dla siebie

.
Marysiu wciąż czekam z jakimikolwiek pracami na zewnątrz. Po pierwsze nie mam ostatnio czasu a poza tym ziemia sucha

. Czekam na jakiś deszcz

. Mam nadzieję, że za tydzień, dwa będę mogła już trochę pogrzebać w ziemi . Bardzo dziękuję

. Wesele za trzy tygodnie ale życzenia na pewno się przydadzą . Pozdrawiam

.
Sauromatum witaj u mnie

. Przejrzałam tak na "szybko" Twój wątek i wpadła mi w oko ta Twoja hakonechloa smukła . Pomyślę o niej bo jest bardzo ładna. Dzięki za sugestie

. Tulipany na pewno będą i to w ilości hurtowej bo to jedyna rabata, którą widzę z okna kuchni . Zielone jeżówki kupiłam jako nn ale jakoś tak od razu pomyślałam, że to Green Jewel

. Być może to coś innego . Pozdrawiam i zapraszam

.
Comte de Chambord.
Krysiu bardzo dziękuję

. Hortensje bukietowe trzeba mieć koniecznie a kolejne pomysły na pewno się pojawią . Pozdrawiam

.
Gabi otóż to ! Mam nadzieję, że nie przekombinuję

. Z czasem nasze preferencje trochę się zmieniają i dlatego wprowadzamy różne zmiany. W sumie to dobrze bo ciągle jest jakieś zajęcie i nie wieje nudą

. Dziękuję

.
Lucynko masz rację

. Moja sąsiadka tego nie rozumie wcale ale dobrze, że jest nasze forum

. Dziękuję i zdrówka życzę

.
Olu na szczęście tam jest osłonięte miejsce więc może posadzę na próbę Red Barona . Hortensje po kilku latach osiągają spore rozmiary więc prawdopodobnie nie będzie tam za kilka lat żadnej luki.No zobaczymy bo póki co to puste miejsce mnie razi

.
Mariatheresia.
Pozdrawiam i spokojnego wieczoru Wam życzę .