Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

W słonecznym blasku wszystko pięknieje ;:oj Nawet niepozotny, pokryty plamkami liść. Jeszcze dzisiaj odwiedziło Cię słońce? U mnie już niestety od wczoraj go nie ma, ale przynajmniej nie pada :heja
Cudne są Twoje zdjęcia ;:63 Dobrze, że nie próżnujesz na działeczce i pstrykasz :tan Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Cudowne barwy, Maryniu :D Szkoda, że pogoda się zmienia bo teraz jest cudownie. Czekając na wiosnę będziemy częściej odwiedzać wątki ogrodowe i planować nowy sezon :)
Piękny ogród :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem, widzę, podziwiam! :roll: :roll: :roll:
Piękne zdjęcia jesiennych barw, Maryniu! ;:138 ;:138
Dobrego tygodnia. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko, Izo,Lucynko, smętnie tu i głucho tym bardziej dziękuję za miłe wizyty i opinie ;:196
Aura już typowo szaro-jesienna...po złotej pławiącej się w słońcu tylko wspomnienie na fotkach pozostało...Dzisiaj jakieś przebłyski ;:3 były ale nie miałam możliwości skorzystania z uroków jesieni w plenerze przez obowiązki towarzyskie... ;:167
Ostatnie dni poprzedniego tygodnia pozwoliły mi na krótki pobyt z aparatem na działce więc maleńką ich próbkę pozostawię w niedzielny wieczór...

W kadrze zatrzymane moje działkowe obrazki...

marcinki w kolejnej odsłonie
Obrazek
opadająca mgła skropliła się na listkach orlików
Obrazek
kwitnące o tej porze pierwiosnki to żaden ewenement, to jeden z kilku...
Obrazek
Pinky Vinky starzeje się z godnością
Obrazek
i takie tam...
Obrazek

Obrazek
odkryłam kwitnącą ponownie jarzmiankę

Obrazek

wycięte liście odkryły mini oczko
Obrazek
i złota chryzantemka

Obrazek
i jeszcze takie różyczki...marne
Obrazek

ostatnie tchnienie ostróżki...
Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu nacieszyłyśmy się ciepłem i słońcem. :tan Zdjęcia jak zwykle pooglądane. Ceglasto pokazana hortensja PV prześliczna.;:138 Szarugi miną, a już za pięć lub sześć miesięcy pokażą się iryski i krokusy. :)
Dobrego tygodnia. :wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, rzeczywiście mało wpisów jest. Nie wiem czy tu zawsze tak było czy to ten rok taki słabszy. No nic, każdy pewnie ma swoich spraw na głowie mnóstwo. Zima pewnie w długie wieczory będziemy wszyscy częściej tu zaglądać i dłużej buszować :)

Śliczne ostatki jesienne pokazujesz. Nie wiedziałam, że masz oczko wodne :) Pinky Winky ślicznie nadal wygląda choć przysypana szarością troszkę. Marcinki dodają uroku i delikatności :) Jarzmianka jak zawsze mnie zachwyca. Czy ona jest przysmakiem ślimaków czy jej nie ruszają?
misssun
50p
50p
Od: 1 cze 2015, o 11:11

Post »

Ja z tych marnotrawnych niepiszących ostatnio, a teraz mam dużo do nadrobienia :)
Twoje zdjęcia są jak obrazy kiedy się na nie patrzy to świat za oknem wydaje się mniej szary, a jesień potrafi zachwycić. Szkoda tylko, że w kontraście do siedzenia przed ekranem z gorącą herbatą i z tymi cudnymi obrazami za oknem hula wiatr i deszcz.
Sandra, Malinkowo
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i mamy ;:oj ...piękna złota jesień odeszła w siną,deszczową,zamgloną ,dal... ;:131
Czasem zajrzę na FO ale tu jest jak jest... ;:131 Dobrze, że pozostają mi zdjęcia do oglądania i kontemplacji dla zabicia chandry... ;:145

Moim nielicznym Gościom dziękuję za dobre chęci... ;:180

Obrazek

Soniu zdjęcia pooglądane ;:180 ... W moim wątku nie pogada, ;:306 ale zdjęcia pooglądać zawsze można! :) Zdjęcia to też forma komunikacji,czasem symboliki i przekazu .. Uwielbiam takie zdjęcia czasem mi się uda coś podobnego w swojej wymowie sklecić ... A Ty mnie często raczysz wnikliwą ich oceną... ;:180

Obrazek

lemonka ;:180 ostatki jesieni mają swój urok i staram się je utrwalać na fotkach w miarę moich skromnych możliwości. ;:173 Szkoda, że pogoda nie sprzyjająca delektowaniu się jej urokami...Na szczęście zdjęcia wcześniej zrobione rozświetlają te ponure dni.
Jarzmianek jakoś ślimaki mi nie ruszają a ponadto to ja ze ślimakami ostro walczyłam w tym sezonie bo była dosłownie ich inwazja u nas po 2 letnim okresie przerwy.

Obrazek

misssun witaj Sandro! ;:168 Miło mi, że odwiedziłaś mój wątek i dziękuję za uznanie dla moich jesiennych fotek!

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit
Ty zawsze potrafisz pięknie chwycić piękno natury, piękno każdej pory roku i piękno każdej roślinki w różnej fazie.
Piękne marcinki.
Trwało zwiewne ,urokliwe ,takie subtelne akcenty w ogrodzie. A pomyśleć ,że kiedyś one zupełnie nie podobały się mi się . :roll:
A teraz kilka dopiero ich mam I jeszcze planuje dokupić kilka. ;:173
ostrozkiwe akccety na tle barw jesieni niezwykle urokliwe wyglądają. Listki zloca się i migoca i cieszą tymi pięknymi przebarwieniami. ;:215
Przyroda po woli przygotowuje się do odpoczynku i my też.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dzięki za dobre słowo dobra Kobieto :tan ;:180
Jeżeli masz na uwadze dzisiejsze wklejanki ,to na pierwszej fotce zimująca chryzantema ,jeszcze 3 dni temu nie rozwinięta była...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu aż się wierzyć nie chce, że tydzień temu tak grzało ;:3 . Mnie się wyjazd udał na całego. Teraz już szaro, buro i ponuro. Zaraz godzinę będziemy przestawiać to dopiero będzie wcześnie się szarzyć.
Dobrze że możemy wejść na FO i takie super zdjęcia pooglądać. ;:333
Zaraz milej i cieplej się robi.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, chandra? Jaka chandra?! Już?!!! ;:111 ;:111
Przecież dopiero jesień się zaczęła, a przed nami jeszcze cała zima. ;:108
Wprawdzie dzisiaj wyczytałam, że zimy z prawdziwego zdarzenia jednak nie będzie, nawet na tzw. polskim biegunie zimna. ;:224
Nie wiem czy cieszyć się, czy smucić, bo jednak trochę śnieżnej zimy by się przydało. ;:108 Tym bardziej że prognozy przewidują dużo deszczy i huraganów przy temperaturach powyżej zera i to co najmniej do lutego. ;:oj

Fotki - jak zawsze zasługują na uznanie! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Maryniu.
U mnie piękna jesień trwała tylko 3 dni. Tak było pięknie ,że ludzie chodzili w krótkich rękawach a ja ubrana cieplej i się przegrzałam,że troszkę poleżałam w łóżku. Teraz zimno i pewnie już tak będzie. Mnie też dopadła chandra. Zaglądam ale pisać mi się nie chce.
Śliczna ta zimująca chryzantema.Proszę pokaż ja jak się rozwinie. ;:108 Już porobiłaś wszystko?
Zyczę ;:3 :wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, zawsze jakaś tam dykusja się rozwinie :) A co do ślimaków to u mnie też była plaga, mam porównanie tylko z zeszłym rokiem. A jak walczylaś z nimi? Granulki czy zbierałaś?

Zdjęcia dziś takie delikatne, zwiewne. :)
Chyba kupię chryzantemkę na balkon :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ola2310 to dobrze, że zdążyłaś jeszcze w odpowiednim i sprzyjającym czasie wykorzystać fajne dni na wyjeździe rodzinnym. ;:108
Mnie też miło,że jesteś wśród nielicznych zwolenników moich zdjęć.. ;:180

plocczanka Lucynko ;:167 chandra...no właśnie u mnie najsilniejsza w tym okresie :? ..Kalendarz przybliża czas przemyśleń, tęsknoty,listopadowych :cry: wspomnień ,smutnych myśli o przemijaniu tego co żywe ;:oj ...Zima to już jasność i nadzieja na piękne dni...Szczególnie teraz, kiedy jesień życia nadeszła...Im człowiek młodszy , mniej przeżyć i wspomnień więc i chandra ma inny wymiar...
Nie sądź , że chandra to główna cecha mojej osobowości ;:185 ...myślę więc jestem... chciałoby się powiedzieć... ;:131
Co do zimy to codziennie czytam inną prognozę ;:oj ...więc sobie nią głowy nie łamię...będzie co ma być...
Dziękuję za uznanie dla moich zdjęć! ;:180

Biedronka641 Ooo! Jeszcze jedna co ją chandra dopadła... ;:306 Witaj w klubie! ;:oj
Dobrze, że Ci się chociaż zaglądać chce... ;:306
Chryzantemę sfotografuję z pewnością jak ją przymrozek nie złapie zanim do niej dotrę ;:7 ......zaglądaj!
Mając tak obfitujący w roślinność ogródek poza domem nie sposób wszystko zrobić na tip top...
Nigdy do takiego stanu nie dążę..robię jak ktoś ze znajomych mawiał..po przekątnej...albo po japońsku
czyli tak...jako tako... ;:306

lemonka Izo dyskusje od czasu do czasu się i u mnie rozwijają ale ja jestem osobnikiem co to bardziej lubi ...słuchać i patrzeć... :wink:
Co do ślimaków to wszędzie tam gdzie możliwe /czyli oprócz warzywnika/ sypię granulki... ;:108
Za pochwałę zdjęć dziękuję... ;:196 ja raczej/ co nie znaczy,że wcale/, nie fotografuję dużych zbliżeń ...to nie moja bajka...Dobrze, że każdy ma swój sposób na spojrzenie w obiektyw...i jestem bardzo za!

Nie pada i nieco cieplejszy dzień więc chyba się wybierzemy na przejażdżkę na działkę,czas zabrać do piwnicy nie zimujące donice...
Nawozem jesiennym czas będzie roślinkom sypnąć! No i obowiązkowo z aparatem pobuszować trzeba będzie! :heja .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek