Ze względu na cięcie trawnika, by chociaż zobaczyć, jak wyglądają, ściąłem je do wazonu. To te stare odmiany. Jak rozkwitły to stwierdziłem, że czas wypowiedzieć wojnę trawnikowi i go trochę rozkopać, bo są przepiękne
Light At Down, ładne tulipany, na przyszły rok chciałabym takie ''czarnulki'' posadzić razem z tulipanami pomarańczowymi. A foto jeśli robię tabletem to potem wrzucam na komputer i obracam w programie którego używam do wyświetlania i obróbki zdjęć.
Moja kolekcja tulipanów póki co skromna.
Uncle Tom i hiacynt Woodstock
Purple Flag i Jan Reuss
Purple Prince, Carola i Pittsburg w towarzystwie niezapominajek
Odmiany niezidentyfikowane
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
Prześlicznie wyglądają te różowe na morzu niebieskich niezapominajek
Chciałam swoje wkleić, ale coś nie mogę fotek załadować. Coraz więcej pomyłek w odmianach widze, bo tez i rozkwitają kolejne odmiany. Najmniej zgadza się ze sklepu O.i - aż trzy pomyłki
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
corazonbianco, "Purple Prince, Carola i Pittsburg w towarzystwie niezapominajek"...romantyczne . Przypomina mi ogrod mojej babci, kiedy byłam dzieckiem....
tu.ja, fioletowy pełny jest bardzo ładny
Eliza52 , co to za grupa? Wysokośc i termin kwitnienia....
Prawdziwe tulipany Rembrandta .
Mimo że jest to wirus, są piękne, nic dziwnego że dawno temu jedna cebula kosztowała... 24 samochody ziarna, 8 świnie, 4 krowy, 4 beczki piwa
Te są zdrowe, nadal zamknięte...
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
Gavota pomalowany przez wirus pstrości tulipana (cebulę usunęłam, zostawiłam sobie w wazonie kwiat) płatki ma zniekształcone i kwiat mniejszy niż zdrowe tulipany, ale kolory
Rozkwita tulipan który kupiłam pod nazwą Dream Touch. Niepodobny do zdjęcia u producenta Obrzeże płatków ma znacznie szersze, inny kształt płatka, i jeszcze liść variegata... Może ktoś potwierdzi, czy to ten?
I kolejny co do którego mam wątpliwości- ponoć Peach Blossom, a kwiaty są niemal jednolicie różowe .
Moja Slawa też już na 100% nie jest Slawą, to chyba też Jackpot.
I ostatnia pomyłka "Elegant Lady" A to chyba Ballerina i zupełnie mi nie pasuje na rabacie w chłodniejszych odcieniach
20 takich pomyłek na froncie psuje mi cały efekt
NNki
Claudia:
Pretty Princess:
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Czy każdy pasiasty tulipan ma wirusa? Wyrosły mi dwa waniliowo-fioletowe, myslałam, że taka odmiana ( nie pamiętam co sadziłam). Z obawy przed przymrozkiem ściełam do wazonu, a teraz czytam wątek i zastanawiam się czy nie powinnam wyrzucić cebul tych dwóch.