Ja myślę że te rodzaje doskonale odnajdą się w Twoich warunkach.W tym roku chcę też się przyjrzeć bliżej trzem rodzajom. Jak będą sobie radziły w moich warunkach. A mianowicie Frailea, Gymnocalycium i Matucana
Prawda, że ładnehen_s pisze:Reprezentacja wciąż nieliczna ale rozumiem, że to forpoczta ewentualnej większej całości.![]()
Gymnocalycium mesopotamicum to na pewno jest to? Bo mi jakoś tak bardziej na parodię wygląda?
barbra13 pisze:Matukany i ja obserwuję troszeczkę, bo przyznam, że podobają mi się. Z pewnością poradzą sobie u Ciebie doskonale. Mammillaria robi, co może przy takich warunkach pogodowych. Pochwała jej się należy.
Mam taką nadziejęejacek pisze:Ja myślę że te rodzaje doskonale odnajdą się w Twoich warunkach.
Sukcesy w wysiewaniu zachęcają do siania, wysiewając można ?zdobyć? prawdziwe perełki, takie gatunki których nie da się kupić, będzie ciekawiePiotrAPD pisze:Reprezentacja nieliczna bo armia będzie sianaOd teraz będę starał się nic nie kupować a bardziej skupiał się na wysiewaniu
Tu nawet nie chodzi o prorokowanie czy kadzenie ale Frailea, Gymnocalycium i Matucana mam wrażenie że lepiej zniesie warunki wewnętrznego parapetu niż Mammillaria (Twój lubiany rodzaj) które to wg mnie na warunki parapetu wewnętrznego mniej się nadająPiotrAPD pisze:Mam taką nadziejęejacek pisze:Ja myślę że te rodzaje doskonale odnajdą się w Twoich warunkach.Oby Wasze słowa były prorocze