Dzisiaj znowu nurkowałam z butlą

Tym razem było to zupełnie inne przeżycie. Weszłam na pewniaka, no bo przecież poprzednio poszło mi tak dobrze

A tymczasem okazało się, że nie było tak różowo

Miałam ogromne problemy z oddychaniem pod wodą. Co się zanurzyłam, to nie mogłam nabrać oddechu. Zaczęła mnie ogarniać panika

później już troszkę kontrolowana, bo wiedziałam jak wypłynąć i się nie udusić. Poprzednio oddychała mi się bez problemów, a teraz miałam wrażenie, że coś mi się zatyka. Wreszcie instruktor zrozumiał o co mi chodzi i sprawdził mój aparat i okazało się, że rzeczywiście jest nie całkiem sprawny. Po wymianie nie miałam już problemów i nurkowanie stało się przyjemnością. Dzisiejsza akcja miała miejsce nad innym jeziorem i przejrzystość wody była prawie idealna. Widoczność była na kilka metrów, widziałam ryby i rośliny, czyli wszystko to, co można zobaczyć pod wodą

. Instruktor chyba chciał mi wynagrodzić niesprawny sprzęt i stres, bo zafundował mi bardzo długi podwodny spacer. Pływałam całe dwadzieścia minut, dwa razy dłużej niż poprzednio

Wyszłam zmęczona, ale i szczęśliwa, że udało mi się przezwyciężyć strach. Bo muszę się przyznać, że momentami myślałam, że nie dam rady i zrezygnuję

Ale znowu się udało
Po pływaniu pojechaliśmy na chwilę na działkę. Mieliśmy do zawiezienia podpory do roślin, zrobione przez eMa. Mieliśmy tylko zawieźć i wracać

Ale jak zobaczyłam swoje pannice w blasku słońca, to nie mogłam się im oprzeć. Nie byłam na działce tylko kilka dni, a miałam wrażenie, że się rozrosły i wyciągnęły do słońca
Jalitah

Kwitnie bez przerwy od 18 czerwca
Słabowita Lady wsparła się na silnym ramieniu Rhapsody
I w tej chwili najpiękniejsza w moim różanym ogrodzie
Jestem zachwycona tą różą. Nie spodziewałam się po niej takiego wigoru. Pięknie się rozrosła i dumnie prezentuje swoją urodę. Jej kwiaty świecą własnym blaskiem, zasługuje na złoty medal
Jutro rano pomykam na działeczkę. Podobno wreszcie ma być dobra pogoda

Ostatnio codziennie przechodzą takie ulewy, że dziwię się, że jeszcze nie zamieniliśmy się w ryby
Pozdrawiam słonecznie