Pierwsze koty za płoty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty

Post »

Iwonko no faktycznie kobea prześliczna ;:oj ;:215 ;:215 ;:215 , różyczki też ładne, no i czekoladowa zaczyna pokaz, u mnie po pierwszym kwitnieniu obcięłam, a teraz cała w pączkach jest, za chwilę też zacznie pokaz ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, ale piękności pokazałaś! ;:167
Też mam Oh Wow! I będę podglądać ją u Ciebie, ciekawe jak nam one się będą sprawować.
Hot Chocolate zaczyna mnie też interesować... muszę się też jej bliżej przyjrzeć.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko! - Różyczkowy zawrót głowy superowy!!! ;:333 ;:333 ;:333
Zdjęcie kobei fantastyczne! ;:215
Dobrego weekendu. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Iwonko zdjęcia robisz niesamowite. ;:138 Róże podziwiam, ale powinnam je omijać, bo lista się wydłuża, ;:14 a ubiegłoroczne chorują. Eden Rose zjawiskowa ;:oj i ona na pierwszym miejscu listy. Hortensję na pniu z pięknie zbudowana koroną podglądam szczególnie, ;:108 też próbuję wyhodować. Biały Anioł przepięknie kwitnie, kocham biel. :) Miłego świętowania. :wit
x-ja-a

Post »

Bardzo mi się spodobała Susanna Tamaro. Oh Wow też coraz bardziej mi się jakoś rzuca w oczy, będę obserwować jak rośnie, bo skoro teraz zwraca uwagę, to prawdziwy efekt "Oh, Wow!" to musi być jak ona już duża urośnie. Zastanawiam się dlaczego Twoja Lady of Shalott tak opuszcza główki. Mam dwie i obie młode (jedna z wiosny, druga kupiona latem w donicy) i żadna nie ma tendencji do obwisania. Patrzyłaś w okolice korzenia? Może coś ją podgryza? U mnie Dolce Vita zaczęła zwieszać pąki i kwiaty i okazało się, że pod nią jest korytarz (nornica? kret? żaba?) i ona praktycznie częściowo wisi w powietrzu. Zakopałam, podlałam, uklepałam i już jest dobrze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

JadziuKobea w tym roku daje wyjątkowy popis. Mam ich kilka, ale w tym miejscu są najładniejsze :tan Równie pięknie rośnie jedna pozostawiona na balkonie. A zdjęcia robię komórką, widać ma dobry aparat. Te najlepsze zazwyczaj są dziełem przypadku ;:108
Dorotko, początkowo nie bardzo zwracałam na nie uwagę. Puste róże kojarzyły mi się tylko z dziką różą, którą obsadzone jest całe moje osiedle. Pierwszą kupiłam Rhapsody in Blue i teraz już nie wyobrażam sobie swojego ogrodu bez pustaczków. Dzisiaj wypatrzyłam, że malusieńka Eyes for You, z patyczka od Jadzi ma pączusia :heja
Iwonko, czekoladka zwraca uwagę swoim kolorkiem ;:63 Mam nadzieję, że będzie dalej pięknie rosła i mężniała
Basiu, obie są warte grzechu ;:224
Lucynko, wekeend tym razem taki sobie, bo prawie w całości spędzony w pracy ;:222 Ale dzisiaj już mam nareszcie wolne. I jutro tez :heja Różyczki kręcą na całego ;:138
Soniu Pinki Winki jest już pięknym okazem. A podpatrywać nie musisz, hortensje masz cudowne ;:108 Te na pniu, samodzielnie wyhodowane - również ;:63 Twoje jeszcze młodziutkie, poczekaj rok, dwa i wtedy zobaczysz jakie są piękne :wit
Jagno, Susanna Tamaro jest piękna, chociaż kwiat ma zupełnie inny niż się spodziewałam ;:108 Oh Wow! jest radosną różyczką ;:63 Jej kwiatuszki wyglądają jak uśmiechnięte buźki :heja

Dla Was różowiejące już hortensje
Obrazek

;:196 :wit

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Dzisiaj znowu nurkowałam z butlą :heja Tym razem było to zupełnie inne przeżycie. Weszłam na pewniaka, no bo przecież poprzednio poszło mi tak dobrze ;:224 A tymczasem okazało się, że nie było tak różowo ;:185 Miałam ogromne problemy z oddychaniem pod wodą. Co się zanurzyłam, to nie mogłam nabrać oddechu. Zaczęła mnie ogarniać panika ;:223 później już troszkę kontrolowana, bo wiedziałam jak wypłynąć i się nie udusić. Poprzednio oddychała mi się bez problemów, a teraz miałam wrażenie, że coś mi się zatyka. Wreszcie instruktor zrozumiał o co mi chodzi i sprawdził mój aparat i okazało się, że rzeczywiście jest nie całkiem sprawny. Po wymianie nie miałam już problemów i nurkowanie stało się przyjemnością. Dzisiejsza akcja miała miejsce nad innym jeziorem i przejrzystość wody była prawie idealna. Widoczność była na kilka metrów, widziałam ryby i rośliny, czyli wszystko to, co można zobaczyć pod wodą ;:173 . Instruktor chyba chciał mi wynagrodzić niesprawny sprzęt i stres, bo zafundował mi bardzo długi podwodny spacer. Pływałam całe dwadzieścia minut, dwa razy dłużej niż poprzednio ;:oj Wyszłam zmęczona, ale i szczęśliwa, że udało mi się przezwyciężyć strach. Bo muszę się przyznać, że momentami myślałam, że nie dam rady i zrezygnuję ;:223 Ale znowu się udało :heja

Po pływaniu pojechaliśmy na chwilę na działkę. Mieliśmy do zawiezienia podpory do roślin, zrobione przez eMa. Mieliśmy tylko zawieźć i wracać :;230 Ale jak zobaczyłam swoje pannice w blasku słońca, to nie mogłam się im oprzeć. Nie byłam na działce tylko kilka dni, a miałam wrażenie, że się rozrosły i wyciągnęły do słońca

Jalitah ;:167 Kwitnie bez przerwy od 18 czerwca

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Słabowita Lady wsparła się na silnym ramieniu Rhapsody

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I w tej chwili najpiękniejsza w moim różanym ogrodzie

Obrazek

Jestem zachwycona tą różą. Nie spodziewałam się po niej takiego wigoru. Pięknie się rozrosła i dumnie prezentuje swoją urodę. Jej kwiaty świecą własnym blaskiem, zasługuje na złoty medal ;:77

Jutro rano pomykam na działeczkę. Podobno wreszcie ma być dobra pogoda ;:218 Ostatnio codziennie przechodzą takie ulewy, że dziwię się, że jeszcze nie zamieniliśmy się w ryby ;:306

Pozdrawiam słonecznie ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko odważna z Ciebie Kobieta! Ja bałabym się... :oops:

Piękności pokazałaś!!! ;:167 ;:167 ;:167
Emma fantastyczna!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x-ja-a

Post »

Iwonko, szacun! Nurkowanie to super sprawa, miałam okazję spróbować tylko raz w życiu, ale nigdy tego nie zapomnę. Tyle, że ja miałam zupełnie sprawny sprzęt, więc to żadna sztuka w porównaniu z Twoimi wyczynami :D
Bardzo, bardzo ładna Anahe ;:167 Widzę, że Ty też się skusiłaś na duńską odmianę z Plant'n Relax - I am Grateful. Ja mam From Far Away i jestem nią tak zauroczona, że chyba dokupię inne róże tej serii. Twoja I am Grateful wygląda na świetną różę, tyle pąków! ;:oj Śliczna. A te pąki na Twojej Lady of Shalott, które pokazałaś wyglądają na ładnie trzymające pion.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Zdjęcie kobei niesamowite! Kosmiczne ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Różyczki cudnie kwitną,ile mają pąków :D Jalitah,Lady of Schalott i Emma ;:215 Anahe wiadomo cudna i te zielone,błyszczące liście jak nawoskowane.Hortensja Syndae Freise mnie zauroczyła,ile ma lat?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale masz piękne róże ;:108 ;:108
Moja Syndae F. w tym roku nie zakwitnie jeszcze :(
Ale piękna ta Dębolistna.
Moja zbudowała ladny krzaczek,Ale kwiatów zero :(
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, jestem pod ogromnym wrażeniem! :roll: :roll:
Ja się boję wejść do wody sięgającej powyżej pasa, a Ty pod wodę leziesz... Jesteś niesamowita! ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko super, że znowu miałaś przyjemność z nurkowania. I z tego co czytam - podziwiania także świata podwodnego. ;:303 ;:215
Róże kwitną Ci przepięknie ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, jakie piękne róże :!: i ile :!: U mnie Rhapsody jeszcze ni8e powtarza kwitnienia a kolorowe-pstre w ogółe słabo rosną i też nie powtarzają. No , ale są pierwszy rok. Śliczna hortensja. A Coeba to pnącze ? jednoroczne ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”