Ogród Marii III część

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ladys
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 maja 2016, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marii III część

Post »

Maju, na wiosnę będzie kolorowo ;:138 jak u ciebie rośnie Iris reticulata bo u mnie to roślina "przejściowa".
Będzie smaczny dzemik pigwowo-jabłkowy. Pigwę znam tylko wirtualnie, na żywo jeszcze nawet nie widziałam.
Piękny kolor żurawków.

Zrób fotkę twego cienistego zakątka zabawimy się w architektów ogrodowych. :heja
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesz ,że te ostatnie trzy pozycję jeszcze nie posadziłam
Jutro brat ma przywieść mi kamienie i będę próbowała coś wykombinować.
I właśnie, tam chcę posadzić, te cebulki.
Władziu u mnie kamienie, to takie polne zwyczajne zresztą i rośliny będą zwyczajne :;230 .
Z irysami, to mam je pierwszy raz ale słyszałam ,że to jest tak jak mówisz,są przejściowe.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu dziękuję za informację o podkladkach, kiedyś już coś tam czytałam, ale w szkółce w której kupowałam i tak mieli drzewka na innych( już nie pamiętam nawet jakich) podkładkach , teraz będę chciała jeszcze coś posadzić w sadzie bo niestety stare drzewa mają dziuple na"przestrzał" boję się że silniejsza wichura i je połamie.
Ale piękną masz pigwę, ja mam jabłkową i gruszkową, ale jeszcze nie owocowały, właściwie to kupiłam je bardziej dla kwiatów , ;:306
Deszczu jak nie było tak nie ma :( , u Ciebie cieplej w zimie to nie musisz kopczykowac róż, u mnie wkoło sa pola więc zimą wiatry i mróz dużo szkód mogą wyrządzić.
Marysiu na trawnik bardzo dobrze robi jak się go wiosną podleje siarczanem magnezu, nie pamiętam proporcji ,mam zapisane, jak wrócę na wieś to mogę Ci podać, zabieg najlepiej wykonać tuż przed zapowiadanymi deszczami, wychodzi dużo taniej niż nawóz dedykowany do trawy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Reniu no to siarczan magnezu dobry na wszystko :heja
Marysiu pierwszy raz słyszę o indyczym oborniku ;:oj jeszcze takiego nie spotkałam .Irysy te żółte i niebieskie niestety jednoroczne ewentualnie dwuletnie jak to napisała Władzia przejściowe :wink: Jednak te granatowe mam juz parę lat i kępka fajnie się rozrosła jednak Katherine Hodkin nie umiem się dochować zawsze ginie. Marysiu to zapraszam w gości
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu witaj, jak spojrzałam na Twoje zamówienie to się zastanawiam gdzie to poupychasz, ale skoro trawnik idzie pod łopatę to jeszcze nie jedną cebulę zmieścisz.
A jabłka jakie masz okazałe i dorodne nabierają rumieńców, u nas dwie i to staruszki jedna z dużą dziuplą, ale żal nam pozbywać się mimo jej wieku, poczekamy aż odejdzie sama. A może my pierwsi ;:306 bo przecież nikt nie zna dnia ani godziny, lubię stare drzewa wokół siebie więc na razie pozostają. Mamy ochotę na czereśnię ale pewno wiosną będzie lepiej posadzić.
Ja w tym roku chyba z cebulowymi się nie wyrobię, choć można jeszcze w listopadzie posadzić więc czasem może się uda.
Jesteśmy w Krynicy Górskiej do końca miesiąca i tak troszkę o swoich zielonych myślę jak im tam beze mnie :;230

pozdrawiamy
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu witaj, jak spojrzałam na Twoje zamówienie to się zastanawiam gdzie to poupychasz, ale skoro trawnik idzie pod łopatę to jeszcze nie jedną cebulę zmieścisz.
A jabłka jakie masz okazałe i dorodne nabierają rumieńców, u nas dwie i to staruszki jedna z dużą dziuplą, ale żal nam pozbywać się mimo jej wieku, poczekamy aż odejdzie sama. A może my pierwsi ;:306 bo przecież nikt nie zna dnia ani godziny, lubię stare drzewa wokół siebie więc na razie pozostają. Mamy ochotę na czereśnię ale pewno wiosną będzie lepiej posadzić.
Ja w tym roku chyba z cebulowymi się nie wyrobię, choć można jeszcze w listopadzie posadzić więc czasem może się uda.
Jesteśmy w Krynicy Górskiej do końca miesiąca i tak troszkę o swoich zielonych myślę jak im tam beze mnie :;230

pozdrawiamy
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu jak się cieszę ,że wpadłaś do mnie ;:168
Pewnie dłuży Ci się, bo wytrzymać tyle dni, bez ogrodu bardzo trudno.
Pewnie pierwsze dni, to jakoś można znieść ale pod koniec ,trudno. ;:65
Krysiu, te zamówienie to cebulki i mało zajmują miejsca,zresztą wiesz muszą się zmieścić :;230
Życzę dobranych zabiegów dla Ciebie i M, obyście poczuli się młodo. :tan :tan

Różyczka dla Was piękna słoneczna różyczka SUNNY SKY

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu Aprikola pięknie obsypana kwiatami. ;:oj W nogach ma turzycę palmową? Ma taki piękny soczysty kolor. Moja jakoś brzydnie pod koniec lata. ;:131 Drzewa owocowe apetyczne, znowu praca z przetworami. :) Żywotniki owalne cudne, czy od początku tniesz, czy taki pokrój mają. Widać, że już trochę lat mają. ;:108 Żurawki biało kwitnące pięknie tam wyglądają. ;:215 Lista zakupowa imponująca. ;:138 Wiosną będzie sporo koloru. ;:65 Irysy żyłkowane maja takie żywe kolory, że z daleka widać. ;:108 Dobrej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Zakupy fajne! ;:333 Ja zamówiłam kupę irysów reticutata pod paprocie i hosty. I jeszcze kupiłam 2 opakowania w biedzie. I kupę krokusów, one się tam też nadają :heja
Fajnie, ze masz zanalizowane jabłonki. Ja dostałam ogród już ze starymi jabłoniami. Jedna uschła i nie znam powodu tego, co się wydarzyło. Druga towarzyszy nam do teraz i bardzo długo nie wiedziałam, jak się nazywa.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu ,Reniu :wit
Pogorszenie pogody źle na mnie wpłynęło i dzisiaj już się pożegnam ;:168
Ale zapraszam Was na relaks ,bo dzisiaj, to chyba u Was już pada .

Obrazek

Obrazek

;:41
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ale śliczny zakątek :shock: ;:138
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, jak masz cudowny kącik relaksu... aż się chce tam usiąść, przymknąć oczy i drzemać ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Ciekawa jestem jak długo taka ściana ci zarastała tym bluszczem bo super to wygląda ;:138
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ale piękny zakątek. Jak przyjemnie byłoby zaszyć się tu z książką...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Marysiu cudowny zakątek ,aż chce się poleżeć z dobrą książką, wczoraj wybrałam się na zakupy do Auchan i jeśli chodzi o cebule to mieli tylko kilka ciekawych cebul tulipanów ,reszta to zwykle, natomiast. Ceny ;:oj , nie kupiłam żadnych natomiast złapałam jakieś wirusy i od rana leżę , ;:145
Wczoraj u mnie na wsi była burza późnym popołudniem ,natomiast w Sosnowcu( bo ciągle tu siedzę) wczoraj od rana lało cały dzień ,i teraz też drobny deszczyk leci.
Marysiu pozdrawiam i zdrówka życzę ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”