Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 5

Post »

Aniu, muszę Ci się do czegoś przyznać ;:131
Wychciałam sobie od eMa taki aparat na gwiazdkę... ;:171
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, ja też mam wiciokrzew, tylko że pomorski. Dostałam to cudo od sąsiadki jako "nic nie warty chwaścior" a dziś planuję zakup kolejnego -cudne są ;:167 Muszę poszperać o tym japońskich, ślicznie wygląda ;:108

Zuza, od eMa ;:oj a ja ciągle listy do Mikołaja piszę :;230 ja w zeszłym roku dostałam mały, biały, kompaktowy aparacik S - - Y Tylko nosić mi się go nie chce ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

wagabunga123 pisze:Zuza, od eMa ;:oj a ja ciągle listy do Mikołaja piszę :;230
Padłam :;230 i leżę... :;230
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. Od weekendu nie byłam na działce. Nie mam pojęcia co się tam dzieje. Jak moje małe królestwo trzyma się po tych wiatrach. :roll: Miałam dzisiaj jechać to, znów pada. :roll: No nic, może jutro się uda..?

Marlenko ja nie jestem zadowolona z wiciokrzewu pomorskiego. Kupiłam go dla cudnego zapachu ale niestety wiecznie męczący go mączniak ciut mnie zniechęcił. Dostał więc kopniaka w krzaki. Zobaczymy w przyszłym sezonie czy się wystraszył całkowitej eksmisji. :lol:

Obrazek

Obrazek

Zuzka to świetnie! Jak szybciej opanujesz naukę ręcznych ustawień tego aparatu, to przyjadę na naukę. ;:215

Obrazek

Obrazek

Mati te hortensje to u mnie w pracy rosną. Otoczone szczelnym murem z trzech stron to i liści jeszcze nie straciły, taki mają mikro klimat. :D

Obrazek

Obrazek

Sabinko ja Cię bardzo proszę Ty mi więcej nie linkuj takich śliczności, bo przez Ciebie pół nocy nie spałam! :shock: Obrazek Obrazek
No właśnie jak tu nie łapać doła skoro jest jeszcze tyle różanych śliczności a miejsca brak..? Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alutka 102 witaj u mnie i rozgość się. Zapraszam. Nie da się ukryć różoholizm mnie dopadł. :lol: A i clematoholizm nadal trzyma... Obrazek Będziemy wspierać się razem. ;:333
Em dziękuje za pozdrowienia. :wink:

Obrazek

Obrazek

Olu powojników i róż nigdy za dużo. :wink: Trzymam kciuki, by wiosenne nasadzenia Cię nie rozczarowały.

Obrazek

Majko nie wahaj się! Nie będziesz żałować wiciokrzewu japońskiego. ;:215 O tej porze roku to już żaden powojnik nie ma pięknego ulistnienia. No może gdzieś... ktoś... ale to naprawdę już tylko wyjątki.

Obrazek

AguJa nie nasadzę do tysiąca, bo już nie ma nic na wyprzedażach. A poza tym, nie szalejmy. ;:131
Czekajmy na wiosnę.
Oj, kiedy ta wiosna! ;:65

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu z takimi zdjęciami wątek będzie oblegany codzienne. ;:63 W ogrodzie pewnie jak u mnie, trawy fruwają po trawniku. Trzeba wiązać. ;:223
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,foty są cudownie energetyzujące ;:oj
Jak masz takie makro to do wiosny się liście nie skończą :lol:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, co nie linkuj? Męcz się.. skoro i ja się męczę :;230 Ty wiesz ile ja siedziałam przed tą stronką ;:173 Same piękności, a jedno ładniejsze od drugiego. Kombinuję sobie jak tu wprowadzić do ogrodu więcej pnących róż. Mam taki problem, bo jedyne dostępne miejsce ma być przeznaczone na winogron.. taki ukłon za pomyślne rozwiązanie sprawy nowej rabaty ;:224 i jak tu obejść taki ambitny plan ;:204
Zdjęcia pierwsza klasa, masz kobieto rękę i oko ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mnie też wzięło na pnące róże, odkąd ostatnie zimy były na tyle łagodne, aby różyczki nie musiały wiosną startować od kopczyka. Mam nadzieję, że taki klimat już na dobre u nas zostanie, bo jednak pnące robią wrażenie :roll:
Awatar użytkownika
Aga2
200p
200p
Od: 31 mar 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam pytanie, piszesz gdzieś że kopiłaś czosnek purpurowy czy to ci już kwitło jaką ma w cm główkę (kopiłam dziś to w Tesko)
wielkość cebul około 3 cm szerokości
Wróciłam na stronę i patrze ze wpis masz z tego roku :lol:
Pozdrawia Agnieszka.
Mój ogród
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, fakt, mój wiciokrzew we wrześniu złapał mąkniaka ale mimo tego zdobył moje ;:167 Poczytałam o tym Twoim i trafił on Ci na moją zakupową listę :oops:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

aneczka1979 pisze:Majko nie wahaj się! Nie będziesz żałować wiciokrzewu japońskiego. ;:215 O tej porze roku to już żaden powojnik nie ma pięknego ulistnienia. No może gdzieś... ktoś... ale to naprawdę już tylko wyjątki.

Aniu nie waham się :;230 zakochałam się w nim od pierwszego spojrzenia :;230
Mam już wyciągnięty link do sklepu ..... właśnie skończyłam wyprowadzać nową rabatkę i następny etap to dobór roślin.
Muszę jeszcze dobrać do tego wiciokrzewu odpowiednie odmiany powojnika.... chodzi mi o szybki przyrost, zdrowe liście kwiaty też mogą być :;230 doradź mi jakiś, napisz co sądzisz o tym.... http://sklep.clematisy.pl/botaniczne/34 ... flora.html
Te nasadzenia mają być przy tarasie.... zależy mi na zasłonięciu się głównie od słońca.... ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani. :wit
Dziś padał śnieg z deszczem. A rano po wyjściu z domu przywitał mnie szron na wszystkim. Utrzymywał się długo, bo do południa. Czyżby zima w końcu nadciągała? Dobrze, że w weekend posadziłam wszystko co znów kupiłam. I resztki, które zalegały w oczekiwaniu na swoją kolej. :roll:
Moje ostatnie już zakupy cebulowych:

Obrazek

Obrazek

Zostawiłam w sklepie jeszcze sporo hiacyntowych paczek. Nie powiem miałam chrapkę na więcej ale Pan nie chciał się ugiąć nad zrobieniem kolejnej obniżki. Myślę, że o tej porze, tj. w drugiej połowie listopada zniżka powinna być większa niż 50%. Nie sądzicie?
Sugerowałam, że lepiej obniżyć i niech się sprzeda niż ma się marnować. Co usłyszałam? Sklep woli wyrzucić niż obniżyć ceny jeszcze bardziej. No co za szok! Obrazek

Majeczko powojniki z grupy Montana lubią przemarzać zimą. A jak przemarzną, to nie zakwitną. ;:222 Jeśli szukasz szybko rosnącego clematisa to może Summer Snow -Paul Farges? Rośnie jak szatan i ma maleńkie białe kwiatki niczym małe gwiazdki ale za to ma ich naprawdę mnóstwo. No i nie męczy go uwiąd. ;:183
Tak samo silnie rosną powojniki z grupy tanguckich, tyle że kwitną na żółto.

Oto Mój Summer Snow wspinający się po wiśni:

Obrazek

Marlenko będziesz z niego zadowolona. Ja spróbuję wiosną przysypać jego pędy, by się ukorzeniły. Jak się uda, to pozbędę się wiciokrzewów Girarda z altanki i posadzę tę odmianę, bo jest cudna!

Tego wiciokrzewu chętnie bym się pozbyła:
Obrazek

Aga2 witaj. Widzę, że pięknie sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie. :lol: Swoje czosnki purpurowe sadziłam po raz pierwszy. One też były z Tesco. Sadziłam w odstępach ok 7 cm. :wink: A Ty swoje jak w końcu posadziłaś?

Obrazek

Obrazek

Wandeczko i ja bym się nie pogniewała, gdyby na stałe zagościły u nas łagodne zimy. ;:215 Też bardzo lubię róże pnące. Czy Ty do tej pory nie sadziłaś takowych?

Obrazek

Obrazek

Sabinko nie pamiętam kto ale ktoś, tu na forum, miał posadzone róże pnące na jednej kratce z winogronem. Też się da! ;:131
Katalog zamknęłam i staram się póki co nie katować kolejnymi ślicznościami. ;:224

Obrazek

Obrazek

Mati tak sobie po cichu liczę, że jednak nie będą do wiosny same odgrzewany kotlety. Obrazek

Obrazek

Soniu moje trawy też w końcu powiązane przez Ema, On wiązał a ja sadziłam ostatnie cebulowe. Obrazek Jeszcze muszę pościnać uschnięte byliny. Tym razem nie chciałabym ich zostawiać do wiosny ale zrobić pierzynki z tego co zetnę.

Obrazek

Może wrzucę jeszcze kilka portrecików... ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje róże z jesiennego sadzenia szaleją! Obrazek I wcale mi się to nie podoba. Obrazek Oby nie przemarzło wszystko na kość. Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - jeśli je okopczykowałąś - nic im nie będzie ;:196 , moje wszystko jeszcze na wierzchu ale tu w zachodniopomorskim zima jakoś później przychodzi i na to też liczę w tym roku ;:224
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Anusia , czemu chcesz się pozbyć wiciokrzewu? Taki dorodny krzaczek już masz , pięknie widzę kwitnie na dodatek....Ja bym mogła się chętnie takim zaopiekować.... ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu a to z prostej przyczyny: ani on nie pachnie ani nie kwitnie (dla mnie) okazale ani też długo. Wiciokrzew japoński, który planuję rozmnożyć to już zupełnie co innego. ;:183 Albo niewysoka róża pnąca, to już w ogóle "inna inszość"... ;:224
Przypomnij mi się w przyszłym roku o tym osobniku, bo coś czuję, że się go pozbędę tylko jeszcze nie wiem kiedy... ;:131 ...będzie Twój. ;:183

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”