Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Martuś cudne masz te kolory, a słońce doświetla że aż serce się raduje. Ciepło jest to pewnie grzybów jeszcze uzbierasz. Ja nie byłam bo tyram na grządkach, ale M był w lesie i coś przyniósł. Pewnie jeszcze coś uzbieramy. Dzisiaj śpimy godzinę dłużej więc rano będzie jasno, ale za to wieczór jeszcze dłuższy. Śpij dobrze i niech Ci się wiosna przyśni ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś ma być jeszcze ciepło, nawet do 17 stopni, więc przebywanie w tak kolorowym ogródku na pewno sprawi Ci radość.
Oby te optymistyczne prognozy się sprawdziły. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ogród w barwach jesieni u Ciebie Marto równie piękny jak w pełni lata! ;:63 Jesień w ogrodach jest piękna! :roll:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś cudowna jesień u Ciebie ;:333
Ja dzisiaj wybrałam się na grzyby - znalazłam cztery podgrzybki i jednego maślaka :D :D
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Martuś ,,,bardzo piekna słoneczna i kolorowa jesień :D
Czy dobrze widzę ? floksik jeszcze kwitnie ;:oj
Pozdrawiam serdecznie ;:167 ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Marto.
U Ciebie w wątku nie tylko smacznie ale i kolorowo.Serwujesz grzybki,malinki. Rydzy nigdy nie zbierałam i nie jadłam. Pewnie smakują znakomicie. ;:108 Ogród jesienny mieni się kolorkami. ;:215 Dobrej nocki. Pozdrawiam ;:196 :wit i
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witam Martusie w poniedziałek i od razu życzę by był słoneczny i miły. ;:196
Barwy jesieni ;:138 ;:138 chyba każdy wie co oznacza dla nas i dla roślin jesień ;:174 choć też potrafi być piękna jak słoneczko przyświeci, widać kolory z daleka.Pięknie wyglądają przebarwiające się liście na tle zieleni, masz cudnie. ;:138 jesienią szaleją trawy i to ich czas by się wykazać. :uszy
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

To aster na zdjęciu nr8? Wysoki? Chyba ma wąskie liście?
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martuśku .. ale ładnie .. róże długo kwitną :) kilka pnących już kupiłam i posadziłam .. jeszcze bym chciała takie rabatowe ale to może wiosną .. lub na drugi rok , na jesień . Cudne masz drzewa .. liściaste i iglaste .. coś pięknego .

;:196
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Marto,
ogród iście jesienny, jednak na niektórych zdjęciach światło takie jakieś jasne, wiosenne.
Wiem, że to złudzenie, ale efekt jest bardzo przyjemny :)
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martusiu :wit

Twój ogród kipi kolorami o każdej porze roku ;:138 Jesienne kolory fantastycznie się prezentują w tak dojrzałym ogrodzie.
Grzybków zazdroszczę, u nas malutko tyle tylko co na wigilię mąż trochę uzbierał, a roboty przy nich nie zazdroszczę, nie lubię czyszczenia i obierania, ale uwielbiam prawdziwki na masełku smażone do mięska pieczonego... pychota. Pozdrawiam i życzę ;:3 dni , bo w ogrodzie pewnie pracy sporo ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, odwiedzam twój ogród z pewnymi przerwami, ale jak zwykle zdjęcia nie sprawiają najmniejszego zawodu. Pięknie i słonecznie, a przede wszystkim kolorowo. Taką jesień można pokochać ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie ,pogoda cudowna ,czas może zabrać się za ogród ,gości u mnie tyle a ja dalej hasam po lasach i przerabiam grzybki :uszy ,wczoraj znowu przywiozłam kosz rydzów,ale dzisiaj już troszkę byłam w ogrodzie ,grabię liście ,bo w nocy wszystkie spadły ,może mrozik dopomógł,więc klony i katalpy wszystko zrzuciły i uścieliły gruby dywan ,na innych drzewach jeszcze się trzymają ,ale gdyby przyszedł wiatr to dopiero byłby nieporządek.

Marysiu,codziennie świeci pięknie słońce i aż chce się być w ogrodzie lub w lesie ,lasy wyglądają cudownie ,zresztą krajobrazy gdzie jeżdżę na grzyby takie piękne,ale zawsze zapomnę aparatu,w ogrodzie pracy dużo ,ale zawsze w jesieni tak mam ,że nic w nim nie robię ,ale może się zabiorę i nadrobię troszkę ,mam posadzić tulipany i inne cebulowe-to pilne i wykopać dalie ,a potem okopczykować i przykryć róże,ale na to jest jeszcze czas,reszta niech się dzieje co chce,w poniedziałek może pojedziemy zamknąć domek na zimę ,pozdrowienia przesyłam i buziaczki ;:196

Grażynko,na razie jest cudowna pogoda ,ogród jest bardzo kolorowy,tylko przez grzyby mam na niego mało czasu :uszy ,pozdrawiam :wit

Maryniu,to prawda,że teraz ,jak codziennie świeci słoneczko to jest w ogrodzie uroczo,i jeszcze te szeleszczące liście pod nogami ,chociaż zaczęłam je zbierać i na kompościk wyjeżdżają ,pozdrawiam :wit

Tereniu,od czegoś trzeba zacząć :uszy ,gdybyś przyjechała do mnie to miałabyś więcej,ale dobre i tyle ,bo czasem nic się nie znajdzie ;:145 a jak jeszcze wybierzesz się parę razy to już będzie na pierożki świąteczne,ogród tonie w kolorach to prawda,ale u mnie dużo jest gatunków roślin i teraz to widać jak każdy stroi się w inny kolor,pozdrawiam ;:196

Aluś,tak zakwitnął floksik i różne roślinki pojedynczo zakwitają ,jesień teraz jest taka kolorowa w słonecznym nastroju,pozdrawiam ;:196

Ala,u mnie w wątku jest wszystko,bo i mnie wszędzie pełno ;:306 i co chwilę robię co innego łącznie z przetworami ,rydze są pyszne ,jak przyjedziesz do mnie to Cię poczęstuję ,bo zamroziłam duszone na masełku jeszcze dzisiaj następne słoiki ,a może jeszcze pojadę na rydze jak nie spadnie śnieg,bo potrafią być bardzo długo,gorzej to wszystko przerobić ,bo doby czasem brakuje,pozdrawiam ;:196

Kasiu,a ja witam Cię we wtorek,poniedziałek i wtorek były cudowne i niech tak dalej będzie,bo lepiej się żyje i pracuje,w ogrodach pięknie ,ale i dużo pracy ,żeby przygotować ogród do zimy :? ale jakoś musimy poradzić ,buziaczki na dobranoc ;:196

Jacku, to aster niski ,taka kopułka ,nawet nie pamiętam jakie ma listki ,jak to dla Ciebie ważne to zrobię zdjęcie w przybliżeniu,pozdrawiam :wit

Wiolu,róże pobijają rekord w tym roku, te przed domem to kwitną tak jakby w ogóle nie była jesień ,ogród tak jest ułożony ,że iglaki jako filar miedzy nimi drzewa i krzewy liściaste ,od najwyższych do najniższych ,uszczelnione bylinami i teraz po kolei zaczyna ubywać ,pierwsze bylin potem liści z liściastych i na zimę zostają tylko iglaki ,ale zawsze coś jest,pozdrawiam ;:196

Madziu,jak świeci słońce to efekty są piękne i takie różne,a jesień dopomaga w ty efekcie poprzez kolory liści ,a w miejscach w których nie ma krzewów liściastych to rzeczywiście wygląda,jakby zupełnie nie ta pora roku,pozdrawiam :wit

Krysiu,staram się jak mogę ,żeby ogród cały rok był kolorowy i żeby kwiaty wylewały się z rabat,jeżeli to widać to znaczy ,że chociaż w jakimś procencie uzyskałam co chciałam,najstarsza część ogrodu ma 10 lat więc już trochę dojrzał,z grzybkami to naprawdę jest dużo pracy ,nie mówiąc już o czasie przeznaczonym na zbieranie,ale potem jak są zrobione to już można tylko wymyślać najpyszniejsze potrawy,uwielbiam mieć pełną spiżarnię i nic na to nie poradzę ,cały czas ją jeszcze dopycham ,dwa dni jest tak piękna pogoda i nadal tak ma być ,to może nadrobię coś w ogrodzie ,bo go zostawiłam i latam na grzyby :uszy ,pozdrawiam ;:196

Sabinko,zawsze miło cię widzę i cieszę sie z każdej wizyty,ja też ostatnio mam bardzo mało czasu ,a wieczór nieraz padam ,jak mogę to staram się tu przyjść ,bo rozmowy z Wami to jak narkotyk miło ,że podobają się zdjęcia ,jesień ,ta złota ma w sobie tyle przepychu,że koniecznie trzeba to utrwalać na fotografii ,pozdrawiam ;:97
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam gorąco do jesiennego ogrodu ,a tyle w nim słońca,że spacerując ,oglądajcie i odpoczywajcie .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Martuś, podsypuję różom dobrej ziemi, ale nie tyle, żeby im na długo starczyło
Nie mam siły na kopanie olbrzymich dołów
Sadzę w normalne dołki. Na pewno nie kwitną tak jak w żyznej glebie, ale i tak jestem nimi zachwycona
Dlatego kupuję dalej :D
Bardzo mi się podoba Twój dojrzały ogród, pełen zakamarków.
Pierwsze zdjęcie dla mnie bajka ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”