Ogród Marty cz.VIII
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz.VIII
Martuś cudne masz te kolory, a słońce doświetla że aż serce się raduje. Ciepło jest to pewnie grzybów jeszcze uzbierasz. Ja nie byłam bo tyram na grządkach, ale M był w lesie i coś przyniósł. Pewnie jeszcze coś uzbieramy. Dzisiaj śpimy godzinę dłużej więc rano będzie jasno, ale za to wieczór jeszcze dłuższy. Śpij dobrze i niech Ci się wiosna przyśni 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Martuś ma być jeszcze ciepło, nawet do 17 stopni, więc przebywanie w tak kolorowym ogródku na pewno sprawi Ci radość.
Oby te optymistyczne prognozy się sprawdziły.
Oby te optymistyczne prognozy się sprawdziły.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród w barwach jesieni u Ciebie Marto równie piękny jak w pełni lata!
Jesień w ogrodach jest piękna!

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś cudowna jesień u Ciebie
Ja dzisiaj wybrałam się na grzyby - znalazłam cztery podgrzybki i jednego maślaka
Pozdrawiam

Ja dzisiaj wybrałam się na grzyby - znalazłam cztery podgrzybki i jednego maślaka

Pozdrawiam

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Martuś ,,,bardzo piekna słoneczna i kolorowa jesień
Czy dobrze widzę ? floksik jeszcze kwitnie
Pozdrawiam serdecznie

Czy dobrze widzę ? floksik jeszcze kwitnie

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Marto.
U Ciebie w wątku nie tylko smacznie ale i kolorowo.Serwujesz grzybki,malinki. Rydzy nigdy nie zbierałam i nie jadłam. Pewnie smakują znakomicie.
Ogród jesienny mieni się kolorkami.
Dobrej nocki. Pozdrawiam
i
U Ciebie w wątku nie tylko smacznie ale i kolorowo.Serwujesz grzybki,malinki. Rydzy nigdy nie zbierałam i nie jadłam. Pewnie smakują znakomicie.

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam Martusie w poniedziałek i od razu życzę by był słoneczny i miły.
Barwy jesieni
chyba każdy wie co oznacza dla nas i dla roślin jesień
choć też potrafi być piękna jak słoneczko przyświeci, widać kolory z daleka.Pięknie wyglądają przebarwiające się liście na tle zieleni, masz cudnie.
jesienią szaleją trawy i to ich czas by się wykazać. 

Barwy jesieni

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Martuśku .. ale ładnie .. róże długo kwitną
kilka pnących już kupiłam i posadziłam .. jeszcze bym chciała takie rabatowe ale to może wiosną .. lub na drugi rok , na jesień . Cudne masz drzewa .. liściaste i iglaste .. coś pięknego .

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Marto,
ogród iście jesienny, jednak na niektórych zdjęciach światło takie jakieś jasne, wiosenne.
Wiem, że to złudzenie, ale efekt jest bardzo przyjemny
ogród iście jesienny, jednak na niektórych zdjęciach światło takie jakieś jasne, wiosenne.
Wiem, że to złudzenie, ale efekt jest bardzo przyjemny

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Martusiu
Twój ogród kipi kolorami o każdej porze roku
Jesienne kolory fantastycznie się prezentują w tak dojrzałym ogrodzie.
Grzybków zazdroszczę, u nas malutko tyle tylko co na wigilię mąż trochę uzbierał, a roboty przy nich nie zazdroszczę, nie lubię czyszczenia i obierania, ale uwielbiam prawdziwki na masełku smażone do mięska pieczonego... pychota. Pozdrawiam i życzę
dni , bo w ogrodzie pewnie pracy sporo 

Twój ogród kipi kolorami o każdej porze roku

Grzybków zazdroszczę, u nas malutko tyle tylko co na wigilię mąż trochę uzbierał, a roboty przy nich nie zazdroszczę, nie lubię czyszczenia i obierania, ale uwielbiam prawdziwki na masełku smażone do mięska pieczonego... pychota. Pozdrawiam i życzę

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Martuś, odwiedzam twój ogród z pewnymi przerwami, ale jak zwykle zdjęcia nie sprawiają najmniejszego zawodu. Pięknie i słonecznie, a przede wszystkim kolorowo. Taką jesień można pokochać 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witajcie ,pogoda cudowna ,czas może zabrać się za ogród ,gości u mnie tyle a ja dalej hasam po lasach i przerabiam grzybki
,wczoraj znowu przywiozłam kosz rydzów,ale dzisiaj już troszkę byłam w ogrodzie ,grabię liście ,bo w nocy wszystkie spadły ,może mrozik dopomógł,więc klony i katalpy wszystko zrzuciły i uścieliły gruby dywan ,na innych drzewach jeszcze się trzymają ,ale gdyby przyszedł wiatr to dopiero byłby nieporządek.
Marysiu,codziennie świeci pięknie słońce i aż chce się być w ogrodzie lub w lesie ,lasy wyglądają cudownie ,zresztą krajobrazy gdzie jeżdżę na grzyby takie piękne,ale zawsze zapomnę aparatu,w ogrodzie pracy dużo ,ale zawsze w jesieni tak mam ,że nic w nim nie robię ,ale może się zabiorę i nadrobię troszkę ,mam posadzić tulipany i inne cebulowe-to pilne i wykopać dalie ,a potem okopczykować i przykryć róże,ale na to jest jeszcze czas,reszta niech się dzieje co chce,w poniedziałek może pojedziemy zamknąć domek na zimę ,pozdrowienia przesyłam i buziaczki
Grażynko,na razie jest cudowna pogoda ,ogród jest bardzo kolorowy,tylko przez grzyby mam na niego mało czasu
,pozdrawiam
Maryniu,to prawda,że teraz ,jak codziennie świeci słoneczko to jest w ogrodzie uroczo,i jeszcze te szeleszczące liście pod nogami ,chociaż zaczęłam je zbierać i na kompościk wyjeżdżają ,pozdrawiam
Tereniu,od czegoś trzeba zacząć
,gdybyś przyjechała do mnie to miałabyś więcej,ale dobre i tyle ,bo czasem nic się nie znajdzie
a jak jeszcze wybierzesz się parę razy to już będzie na pierożki świąteczne,ogród tonie w kolorach to prawda,ale u mnie dużo jest gatunków roślin i teraz to widać jak każdy stroi się w inny kolor,pozdrawiam
Aluś,tak zakwitnął floksik i różne roślinki pojedynczo zakwitają ,jesień teraz jest taka kolorowa w słonecznym nastroju,pozdrawiam
Ala,u mnie w wątku jest wszystko,bo i mnie wszędzie pełno
i co chwilę robię co innego łącznie z przetworami ,rydze są pyszne ,jak przyjedziesz do mnie to Cię poczęstuję ,bo zamroziłam duszone na masełku jeszcze dzisiaj następne słoiki ,a może jeszcze pojadę na rydze jak nie spadnie śnieg,bo potrafią być bardzo długo,gorzej to wszystko przerobić ,bo doby czasem brakuje,pozdrawiam
Kasiu,a ja witam Cię we wtorek,poniedziałek i wtorek były cudowne i niech tak dalej będzie,bo lepiej się żyje i pracuje,w ogrodach pięknie ,ale i dużo pracy ,żeby przygotować ogród do zimy
ale jakoś musimy poradzić ,buziaczki na dobranoc
Jacku, to aster niski ,taka kopułka ,nawet nie pamiętam jakie ma listki ,jak to dla Ciebie ważne to zrobię zdjęcie w przybliżeniu,pozdrawiam
Wiolu,róże pobijają rekord w tym roku, te przed domem to kwitną tak jakby w ogóle nie była jesień ,ogród tak jest ułożony ,że iglaki jako filar miedzy nimi drzewa i krzewy liściaste ,od najwyższych do najniższych ,uszczelnione bylinami i teraz po kolei zaczyna ubywać ,pierwsze bylin potem liści z liściastych i na zimę zostają tylko iglaki ,ale zawsze coś jest,pozdrawiam
Madziu,jak świeci słońce to efekty są piękne i takie różne,a jesień dopomaga w ty efekcie poprzez kolory liści ,a w miejscach w których nie ma krzewów liściastych to rzeczywiście wygląda,jakby zupełnie nie ta pora roku,pozdrawiam
Krysiu,staram się jak mogę ,żeby ogród cały rok był kolorowy i żeby kwiaty wylewały się z rabat,jeżeli to widać to znaczy ,że chociaż w jakimś procencie uzyskałam co chciałam,najstarsza część ogrodu ma 10 lat więc już trochę dojrzał,z grzybkami to naprawdę jest dużo pracy ,nie mówiąc już o czasie przeznaczonym na zbieranie,ale potem jak są zrobione to już można tylko wymyślać najpyszniejsze potrawy,uwielbiam mieć pełną spiżarnię i nic na to nie poradzę ,cały czas ją jeszcze dopycham ,dwa dni jest tak piękna pogoda i nadal tak ma być ,to może nadrobię coś w ogrodzie ,bo go zostawiłam i latam na grzyby
,pozdrawiam
Sabinko,zawsze miło cię widzę i cieszę sie z każdej wizyty,ja też ostatnio mam bardzo mało czasu ,a wieczór nieraz padam ,jak mogę to staram się tu przyjść ,bo rozmowy z Wami to jak narkotyk miło ,że podobają się zdjęcia ,jesień ,ta złota ma w sobie tyle przepychu,że koniecznie trzeba to utrwalać na fotografii ,pozdrawiam

Marysiu,codziennie świeci pięknie słońce i aż chce się być w ogrodzie lub w lesie ,lasy wyglądają cudownie ,zresztą krajobrazy gdzie jeżdżę na grzyby takie piękne,ale zawsze zapomnę aparatu,w ogrodzie pracy dużo ,ale zawsze w jesieni tak mam ,że nic w nim nie robię ,ale może się zabiorę i nadrobię troszkę ,mam posadzić tulipany i inne cebulowe-to pilne i wykopać dalie ,a potem okopczykować i przykryć róże,ale na to jest jeszcze czas,reszta niech się dzieje co chce,w poniedziałek może pojedziemy zamknąć domek na zimę ,pozdrowienia przesyłam i buziaczki

Grażynko,na razie jest cudowna pogoda ,ogród jest bardzo kolorowy,tylko przez grzyby mam na niego mało czasu

Maryniu,to prawda,że teraz ,jak codziennie świeci słoneczko to jest w ogrodzie uroczo,i jeszcze te szeleszczące liście pod nogami ,chociaż zaczęłam je zbierać i na kompościk wyjeżdżają ,pozdrawiam

Tereniu,od czegoś trzeba zacząć

Aluś,tak zakwitnął floksik i różne roślinki pojedynczo zakwitają ,jesień teraz jest taka kolorowa w słonecznym nastroju,pozdrawiam

Ala,u mnie w wątku jest wszystko,bo i mnie wszędzie pełno

Kasiu,a ja witam Cię we wtorek,poniedziałek i wtorek były cudowne i niech tak dalej będzie,bo lepiej się żyje i pracuje,w ogrodach pięknie ,ale i dużo pracy ,żeby przygotować ogród do zimy

Jacku, to aster niski ,taka kopułka ,nawet nie pamiętam jakie ma listki ,jak to dla Ciebie ważne to zrobię zdjęcie w przybliżeniu,pozdrawiam

Wiolu,róże pobijają rekord w tym roku, te przed domem to kwitną tak jakby w ogóle nie była jesień ,ogród tak jest ułożony ,że iglaki jako filar miedzy nimi drzewa i krzewy liściaste ,od najwyższych do najniższych ,uszczelnione bylinami i teraz po kolei zaczyna ubywać ,pierwsze bylin potem liści z liściastych i na zimę zostają tylko iglaki ,ale zawsze coś jest,pozdrawiam

Madziu,jak świeci słońce to efekty są piękne i takie różne,a jesień dopomaga w ty efekcie poprzez kolory liści ,a w miejscach w których nie ma krzewów liściastych to rzeczywiście wygląda,jakby zupełnie nie ta pora roku,pozdrawiam

Krysiu,staram się jak mogę ,żeby ogród cały rok był kolorowy i żeby kwiaty wylewały się z rabat,jeżeli to widać to znaczy ,że chociaż w jakimś procencie uzyskałam co chciałam,najstarsza część ogrodu ma 10 lat więc już trochę dojrzał,z grzybkami to naprawdę jest dużo pracy ,nie mówiąc już o czasie przeznaczonym na zbieranie,ale potem jak są zrobione to już można tylko wymyślać najpyszniejsze potrawy,uwielbiam mieć pełną spiżarnię i nic na to nie poradzę ,cały czas ją jeszcze dopycham ,dwa dni jest tak piękna pogoda i nadal tak ma być ,to może nadrobię coś w ogrodzie ,bo go zostawiłam i latam na grzyby

Sabinko,zawsze miło cię widzę i cieszę sie z każdej wizyty,ja też ostatnio mam bardzo mało czasu ,a wieczór nieraz padam ,jak mogę to staram się tu przyjść ,bo rozmowy z Wami to jak narkotyk miło ,że podobają się zdjęcia ,jesień ,ta złota ma w sobie tyle przepychu,że koniecznie trzeba to utrwalać na fotografii ,pozdrawiam

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Martuś, podsypuję różom dobrej ziemi, ale nie tyle, żeby im na długo starczyło
Nie mam siły na kopanie olbrzymich dołów
Sadzę w normalne dołki. Na pewno nie kwitną tak jak w żyznej glebie, ale i tak jestem nimi zachwycona
Dlatego kupuję dalej
Bardzo mi się podoba Twój dojrzały ogród, pełen zakamarków.
Pierwsze zdjęcie dla mnie bajka
Nie mam siły na kopanie olbrzymich dołów
Sadzę w normalne dołki. Na pewno nie kwitną tak jak w żyznej glebie, ale i tak jestem nimi zachwycona
Dlatego kupuję dalej

Bardzo mi się podoba Twój dojrzały ogród, pełen zakamarków.
Pierwsze zdjęcie dla mnie bajka