Mój mały zakątek kwiatów
Re: Mój mały zakątek kwiatów
Tereniu, super że podpisujesz róże. Ja też je bardzo lubię
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto - tak piwonie to są moje pierwsze kwiaty na osłodę , lubię je mam ich coś około 40 szt wczesne i drzewiaste przekwitły teraz jeszcze kwitną bylinówki póżne , bardzo ładnie kwitnie Ewelina

Annes 77 - tak Lodge teraz kwitnie nawet ładnie kwiaty ma pełniejsze niż Minevra, a Mary ma piękny krzaczek jak i kwiaty jest rabatówką i to zdrową

Tchaikowski i Acropolis
Krysiu - staram się podpisywać , ale niekiedy brak czasu , ostróżki zawsze przywożę z moich wojaży ogrodowych , teraz też przywiozłam z Wojsławic piękną liliową

Dolce Vita
Jakuch - Jadziu niczym ich nie karmię same rosną i się rozmnażają , nie dzieliłam
Karolciu - szkoda ,że się nie spotkałyśmy , wyjechałam póżniej , ale do następnego razu.
Dorotko 350- mój ma już 3 rok to i też stara się stać już prosto , no i kwitnie dużo więcej niż rok temu
ewka36jj - Jude jest naprawdę piekna , kwiaty do niej ma podobne Wollerton old hall
A teraz pierwszaki

Sweet Juliet

Amelia Nothomb

Annes 77 - tak Lodge teraz kwitnie nawet ładnie kwiaty ma pełniejsze niż Minevra, a Mary ma piękny krzaczek jak i kwiaty jest rabatówką i to zdrową

Tchaikowski i Acropolis
Krysiu - staram się podpisywać , ale niekiedy brak czasu , ostróżki zawsze przywożę z moich wojaży ogrodowych , teraz też przywiozłam z Wojsławic piękną liliową

Dolce Vita
Jakuch - Jadziu niczym ich nie karmię same rosną i się rozmnażają , nie dzieliłam

Karolciu - szkoda ,że się nie spotkałyśmy , wyjechałam póżniej , ale do następnego razu.

Dorotko 350- mój ma już 3 rok to i też stara się stać już prosto , no i kwitnie dużo więcej niż rok temu

ewka36jj - Jude jest naprawdę piekna , kwiaty do niej ma podobne Wollerton old hall

A teraz pierwszaki

Sweet Juliet

Amelia Nothomb
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Różany spektakl się już u Ciebie zaczął na całego, kolorki takie jak lubię, Na C.P.Margaretę poluję już 2-gi rok, może w końcu ustrzelę
Tereniu tym razem jednak zapytam nie o różę lecz o imię tego cudeńka
https://images84.fotosik.pl/618/a521447fb9dca26emed.jpg

Tereniu tym razem jednak zapytam nie o różę lecz o imię tego cudeńka
https://images84.fotosik.pl/618/a521447fb9dca26emed.jpg
- inka52
daysy - jest to powojnik 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu Amelka Nothomb w moim guście i kolorystyce, szkoda ,że przed zakupem renessansowej nie wiedziałam o Nothomb.No cóż muszę się trochę podszkolić w uprawie ostróżek 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Tereniu, same śliczności ...piwonie 40 szt
, róże powalają
a cała reszta urzeka. Myślałam,ze moje chciejstwa zostały uśpione ...niestety odżyły na nowo i znowu zapisuję , by jesienią wznowić zamówienia. Pozdrawiam cieplutko! 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Tereniu. Przyszłam z rewizytą i oniemiałam z zachwytu gdy zobaczyłam taki piękny ogród różany. Nie wiem jak to się stało że dotąd go nie odkryłam.
Widzę że też lubisz Austinki
Czuję że będę stałym gościem
Widzę że też lubisz Austinki

Czuję że będę stałym gościem

- inka52
Karolcia róże są wszystkie piekne
Liechfield Angel

Jadzia- o Ameli nic nie powiem , bo mam ja dopiero od wiosny

Strauss
bowoj 54 - Bogusiu przy różach a mam ich ponad 300 , jest więcej pracy niż piwoniachi nie zawsze są piekne

Tulipanka - u Ciebie są również piekne róze Wiolu
A to nowinka wiosenna Xavier de Fraissinette

Liechfield Angel

Jadzia- o Ameli nic nie powiem , bo mam ja dopiero od wiosny

Strauss
bowoj 54 - Bogusiu przy różach a mam ich ponad 300 , jest więcej pracy niż piwoniachi nie zawsze są piekne

Tulipanka - u Ciebie są również piekne róze Wiolu

A to nowinka wiosenna Xavier de Fraissinette

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Ale piękny ten Liechfield Angel
Cieszę się że wreszcie posadziłam tą różę. Mam ją dopiero od wiosny i jakoś na kwiaty jej się jeszcze nie zanosi. A tTy jak długo masz swoją ?
300 róż, wow , to dopiero widok ! Ja mam jakąś połowę mniej i czasami nie wyrabiam

Cieszę się że wreszcie posadziłam tą różę. Mam ją dopiero od wiosny i jakoś na kwiaty jej się jeszcze nie zanosi. A tTy jak długo masz swoją ?
300 róż, wow , to dopiero widok ! Ja mam jakąś połowę mniej i czasami nie wyrabiam

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Teresko zapraszam do oglądania mojego ogrodu u Mai w Ogrodzie , w niedzielę na HGTV , lub potem w necie, lub za tydzień w tvn 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Mam i Wollerthona i Jude, na szczęście w róznych miejscach ogrodu, bo one rzeczywiście podobne do siebie, że teraz, gdy są młodziutkie, gotowa byłam pomysleć, że to ta sama róża.
Duecik Akropolis z Tchaikowskim wyjątkowo udany. Nie mam ani jednego ani drugiego
, ale kto wie? M. ma ochotę na kolejne zakupy i za chwilę będzie tak, że będę musiała go powstrzymywać. właśnie odkrył szkółkę 1,5 godz. jazdy samochodem i stwierdził, że miałby ochotę zobaczyc, co w niej ciekawego można kupić. Wyobrażasz sobie?

- inka52
Witajcie w deszczową sobotę , cieszę się z deszczu , bo u nas to już była susza
Wiolu - ja moją już mam 3 rok , niczym szczególnym się nie wyróżnia , są ładniejsze od niej
A tu krzaczek Euwige też 3 letni , ale już ustatkowany nie taki rozlazły jak w pierwszym roku , teraz da się lubić

Karolcia - masz piękny ogród i tym się ciesz

Ewuniu - jak wiesz to Austinki jedna do drugiej podobna , ja lubię też róże hodowców Niemieckich , są też wytrzymałe
nie chorują i mało z nimi kłopotów , co z różami Francuzkimi, ciekawa jestem co M . wybierze

Wiolu - ja moją już mam 3 rok , niczym szczególnym się nie wyróżnia , są ładniejsze od niej

A tu krzaczek Euwige też 3 letni , ale już ustatkowany nie taki rozlazły jak w pierwszym roku , teraz da się lubić

Karolcia - masz piękny ogród i tym się ciesz

Ewuniu - jak wiesz to Austinki jedna do drugiej podobna , ja lubię też róże hodowców Niemieckich , są też wytrzymałe
nie chorują i mało z nimi kłopotów , co z różami Francuzkimi, ciekawa jestem co M . wybierze

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Niesamowita ilość wspaniałych róż!
Jak Ty to wszystko ogarniasz?
Całościowo widok na pewno cudowny!
Podziwiam!!!
Jak Ty to wszystko ogarniasz?
Całościowo widok na pewno cudowny!
Podziwiam!!!
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Masz piękne róże, mówisz ,ze wszystkie są piękne, to prawda, ale Twoje takie zdrowe, dorodne , śliczne . Ja nazw wszystkich nie znam , na ogół kupuję oczami . Czasem to się nie udaje , ale jupuje następne , bo to królowe kwiatów