Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Filemona

Post »

O matko, wichury i gradobicia w lipcu, normalnie koniec świata się zbliża ;:202
Nowej hortce nic nie będzie, może nawet lepiej, porządnie pójdzie w korzeń jak jej kwiaty odłamało, choć wiem, że szkoda ;:108
Dobrze przekorzeniona lepiej zniesie zimę i w przyszłym roku przyrośnie podwójnie :uszy
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

O rany jak biało. Nie dziwię się że zła jesteś
Roślinki odrosną, tylko my chciałybyśmy jak najlepiej wszystko dla nich, chodzimy dmuchamy i chuchamy na nie a tu przyjdzie taki grad i po naszych staraniach.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anitko przykro, jak taki kataklizm nawiedzi ogród. Siostra niepocieszona. ;:168 Hortensji szkoda, ale na szczęście bukietowa i tak będzie cięta, w przyszłym roku nadrobi kwitnienie. ;:108
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ależ grad ;:202 I to w lipcu, po prostu szok. Przykro patrzeć na takie straty, wystarczy kilka minut i tyle zniszczeń :( Co to się dzieje z ta pogodą?
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Filemon24 pisze:Zaprojektowanie i wymyślenie jak to ma wszystko wyglądać nie jest takie proste w dodatku jak się kupuje i sadzi na raty. No i co najgorsza przesadzanie roślin które posadziłam bezmyślnie. Dlatego tak mi się z tym wszystkim schodzi.
Anita, myślę, że wiele z nas ma tak samo - no ja na pewno, identycznie. Mam jakieś tam plany, ale nigdy nie ma tyle kasy, żeby kupić wszystkie rośliny i materiały na jedną zaplanowaną rabatę, trzeba poczekać aż rośliny się rozrosną, samemu coś rozmnożyć. No i to najgorsze przesadzanie: ale człowiek musi przecież sprawdzić sam u siebie co mu będzie rosło w danym miejscu, co wypadnie, co kiedy zakwitnie.

A co do gradów i burz: ze dwie dekady klimatolodzy i ekolodzy - mówię tu o prawdziwych naukowcach - mówili, że zbliżamy się do punktu krytycznego, tym punktem okazał się rok 2012, w tym momencie już nie ma odwrotu. Oby tylko nie było gorzej. Ale będziemy niestety mieli bardzo gorące lata i gwałtowne letnie burze, huragany i tornada staną się normą. To okropne dla nas ogrodników. :(
Ale Stany, które mają w skali światowej naprawdę rozbuchane zużycie i marnotrawienie wszystkiego jak leci, nigdy się nie ograniczą. Wychodzą z założenia, że im się należy.

Ale pojechałam z dygresją. ;:219
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Masakra pogodowa w tym roku totalna, jak nie wichury, to ulewy, a u Was nawet gradobicie. My obecnie od kilku dni mamy huśtawkę, raz zimno, raz gorąco i wieje nie do zniesienia, nowe roślinki czekają na posadzenie, ale przy takich wichurach to boję się, że zaraz je połamie :(

Współczuje siostrze bo wyobrażam sobie jaka jest wściekła
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

:wit
Wstawiam fotki z Pęchcina byłam z mamą w czwartek ogród zrobił na nas wrażenie.... jest przepiękny wszystko ogromne i zdrowe. Co do szkółki to przywieźli wielkie hortensje magical moonlight w sumie to już chciałam ją brać ale chyba by nam się do samochodu nie zmieściła w dodatku już miałam nie kupować w tym roku hortensji ;:14 no wzięłyśmy tylko jeżówkę i trawkę
ale weź tu zapomnij o hortensji jak ona taka piękna naopowiadałam o niej chłopakowi no i pojechaliśmy po nią w sobotę :heja Powiedział że mi kupi :tan
Więc byłam w Pęchcinie i w czwartek i w sobotę :D oczywiście nie przyjechaliśmy z samą hortensją kupiliśmy jeszcze jeżówkę fatal atration

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Pakujemy nową hortensje :D

Obrazek
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Odpisałam wszystkim i mi się skasowało ;:223 no cóż zaczynam od początku :?

Paula jeżówki jeszcze nie posadzone, hortensje w doniczkach a ja już z nowymi roślinkami przyjechałam muszę się zabrać za sadzenie tego wszystkiego. Najgorsze jest to że na tych rabatkach muszę wymieniać roślinkom ziemię bo albo żwir albo totalna glina.

Zuza mam nadzieje że hortensja dzięki tym złamaniom na drugi rok nieźle przyrośnie i mnie zachwyci kwitnieniem.

Ola No niestety na pogodę nie mamy wpływu i czasami nasze starania nie są adekwatne do osiągniętych efektów.

Soniu mam nadzieje że w tym roku już żadne wichury i gradobicia nie będą odwiedzać naszych ogrodów. Liczę że złamana hortensja podwoi na masie w przyszłym roku :D

Dorotko najgorzej i tak ucierpieli rolnicy jednemu zniszczyło 60 hektarów rzepaku. My wszyscy mamy ogrody zeby nas cieszyły ale jak komuś zniszczy źródło utrzymania to dopiero jest tragedia.

Eliza dokładnie, brak wystarczających środków na dokończenie rabatki powoduje miszmasz no i trzeba kombinować rozmnażać. Ja już mam niezłą szkółkę za domem :D

Paulinko U mnie jest identycznie raz ciepło a raz zimno i jak to ma wszystko rosnąć i zdrowe być
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale piękny okaz kupiłaś, taka duża już... ;:138
Musiałaś kupę kasy wydać .
Ogrody cudowne...Można coś podejrzeć i zastosować u siebie...
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ale piękna ta Twoja hortensja :) , a jaki boski chłopak , mój mąż jak byliśmy w niedziele zaznaczał żebym sie nasyciła na cały miesiąc, bo co chwila jeździć nie będzie :) cóż nie przypominam mu, że niedlugo mam urodziny, niech sie chłopak łudzi :lol:
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Olu hortensja nie była taka droga jak za taką sadzonkę 60 zł ,rozchodziły się jak świeże bułeczki prawie każdy tachał jakąś hortensje do samochodu :D

Paulinko fakt złego słowa na niego powiedzieć nie mogę to mój skarb ;:167 jeżówkę żeby kupić to sam zaproponował tak mu się jej kolor spodobał( muszę jej zdjęcie zrobić)
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super zdjęcia!
Wieeelka ta hortensja, nie dziwię się, że musiałaś po nią wrócić.
A i brawo dla Twojego chłopaka, że wykazał się myśleniem i postanowił Ci ją sprezentować. Oby tak dalej. ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko, ale upolowałaś krzaczora. ;:oj W przyszłym roku będzie miała ze trzydzieści kwiatów. ;:215 Może jakiś jubileusz znajomości się zbliża, to jeszcze coś by przybyło do ogrodu. :)
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Najnowsza hortensja już posadzona jeżówki już prawie jedna mi została, ale jest tak nieznośna pogoda że nie da rady działać w ogrodzie.

Dario on wie jak ja kocham badylki nawet mi pomaga przy rabatkach.
Soniu a kto powiedział że musi być okazja żeby dostać kwiatka :D

Obrazek

Nowe hortensje jak na razie w mało atrakcyjnym miejscu rosną ( dlatego nie pokazuje jej w całej okazałości), dużo pracy mnie czeka żeby to zmienić. Przed hortensje mam zamiar dać ciemne rozchodniki okazałe.
Obrazek

róże znów kwitną

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cynie, wydawało mi się że wysiewałam je w jednym kolorze :roll:

Obrazek

nowe jeżówki
w rzeczywistości kolor jest inny niespotykany i piękny szkoda że zdjęcie nie oddaje jaki faktycznie jest Fatal atraction
Obrazek
jeżówka której nie pamiętam nazwy nie spisałam przy kupnie
Obrazek
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Róże śliczne, jeżówki też.
Ja mam jedną i muszę ją wykopać i polepszyć jej trochę podłoże, bo to już kolejny sezon, a ona w ogóle się nie rozrasta i cały czas ma tylko dwa kwiatki.

Anitko, masz jakieś swoje obserwacje dotyczące uprawy jeżówek :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”