Ogród Biedronki 641 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.3

Post »

Alu ładne brunerki,bodziszki,orliki (czy one są takie czerwone jak na fotce?) i reszta towarzystwa ;:215
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu bodziszki śliczne, ;:31 jakoś nie mogę się na nie zdecydować. :?: Orliki pięknie jeszcze kwitną, ;:215 u mnie już wspomnienie. Czosnek wyjątkowy, ktoś porównał go do żyrandola. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna kompozycja na ostatnim zdjęciu :D
Te amarantowe (przynajmniej na zdjęciu) orliki są zachwycające ;:3
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Piękne kolekcje bruner,bodziszków i orlików,,ja cieszę się jak mam jedną roślinkę z kolekcji ,a tu tyle, ;:oj tylko gdzie ja biedna bym to wszystko posadziła, chyba odkupię działkę od sąsiadki,wtedy bym miała pole do popisu bo wszystko też tak się rozrasta :wit mało miejsca mam
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Alu, zadziwiasz mnie, nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian bodziszków,. Alu, muszę się pochwalić, że zakwitł mi obuwik.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Grażynko orlików mam za dużo.Spotykam je w całym ogrodzie. Tak jest taki czerwony ja na fotce.

Soniu orliki niektóre też już przekwitają,ale mam ich dużo i kwitną co raz to inne.
Jak się zdecydujesz na bodziszki to daj znać. ;:108

Aga to miejsce z ostatniej fotki mam ochotę kiedyś zmienić,bo tam rosną konwalie,które mi zarastają inne rośliny. Tam też rosną samosiejki orlików.

Grażynko gracha narzekasz na brak miejsca. Ja nie mam z tym problemu. Może to dobry pomysł.
Wtedy służę sadzonkami.

Wisiu bodziszków jest dużo więcej odmian. Nie mam wszystkich i nie chcę mieć ich więcej.
Mam jeszcze żałobnego. Już przekwitł a jakiś jeszcze będzie kwitł.
Cieszę się ,że Ci obuwik zakwitł. Byłam widziałam. Ja czekam jeszcze na Reginy.Chyba będą kwitły.Pospolity już przekwitł a Kentacky kwitnie nadal.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Alu jeśli masz za dużo orlików to ja chętnie takiego czerwonego bym przygarneła ;:173
Już Ci kwitnie zawilec "Polish Star"?....mój ma dopiero pączki zawiązane....
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko Zaznaczę te orliki.Chyba ,że szybko przyjedziesz .Kiedy jeszcze kwitną.
Zawilec Polish Star kwitnie mi już jakiś czas.Wcześniej też go pokazywałam.

Pora na irysy, bo kwitną. I pomyśleć,że kiedyś się je pozbywałam. :;230

Obrazek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Witaj Alu u mnie też kwitną irysy ale w tym roku nie ma tak dużo wysypu kwiatów ot tak średnio. Ale ja bardzo je lubię i jest moim zdaniem w miarę kilka ładnych. Alu różyczki zaczynają pękać i myślę że nie w tym tyg. kiedy jest Boże Ciało to nie lecz w następną sobotę zaplanujemy spotkanie dobrze???????????
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Alu widzę żę orliki królują w ogrodzie a irysy mają ciekawe kolory ;:173 , moje w tym roku bardzo słabo zakwitły ;:174
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Wszystko piękne.
Dziękuje,że pamiętałas o mnie i ukorzeniasz żurawki ;:180
A nie masz czasem za dużo tego irysa syberyjskiego?Ma chyba sporo większe kwiaty niż mój.
Cudne irysy ;:138 .Teraz są takie piękne odmiany ;:oj .U mnie królują raczej fioletowe ;:223 .I mam takiego żółto brązowego.Własnie zakwitł.Kto wie,może od Ciebie,bo nie podpisałam :oops: (z wcześniejszej wymiany).I jakiś ,chyba biały obok będzie.
Orliki i u mnie kwitną,też głównie fioletowe :? I takiego chabra mam.Ogromna kępa sie z niego zrobiła.

Pisałaś,że u Ciebie ziemia juz deszczu nie przyjmuje.a u mnie takie piaski,że każdą ilość wody pochłoną.I jak dzień jeden nie pada,to juz podlewać trzeba :roll: .I tak źle i tak niedobrze :wink:
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

ooooooooo!!!!!!! nie wierzę!!! Pozbywać się irysów!!!
Nie mogę czytać jak ludzie piszą, że wrzucają je na kompostownik!!!!
Ja mam u siebie nawet takie stare babcine odmiany, które mojej teściowej mama sadziła!!!! Rosną w olbrzymich kępach i teraz bajkowo kwitną! Nie łapią grzyba i super się rozrastają w przeciwieństwie do nowości pana Blyth'a :( ( pryskane 3x i tak załapały grzybki)
Irysa nie wyrzucę z ogrodu ;:333
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu M. witaj. Twoje róże już pękają a u mnie jeszcze w pąkach. A co do spotkania to jak nic się nie zmieni to okey.

Reniu syberyjskie nawet kwitną.Później jeszcze biały i inny powinien,ale nie widzę ani jednego japońskiego.

Jolu obiecałam to słowa dotrzymuje. Jolu deszcz padał u mnie codziennie od dłuższego czasu.Wczoraj też dość solidnie popadało. Dziś już nie,ale wystarczy go już. Przez to mam plagę ślimaków . Jolu znajdzie się, bo kępa ładna jest.

Aniu no widzisz jaka głupiutka kiedyś byłam. :;230
A tak z drugiej strony to każdy ma prawo decydować o tym co chce mieć posadzone w ogrodzie. ;:108
Jeśli ktoś ma ochotę go wyrzucić na kompost to nic nam do tego.

Obrazek

Znany i pospolity syberyjski.

Obrazek

Irys holenderski

Obrazek

Babtysja zaczyna kwitnąć.

Obrazek

Obrazek

Ismena z doniczki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Alu witaj na koniec weekendu :D
Lubie liściaste rośliny więc dłużej popatrzyłam na Twą kolekcję bruner - czy wszystkie masz na słonecznym stanowisku czy półcień ?
Swoje zaczęłam przesadzać w cieniste miejsca bo odmiany Hadspen Cream i Variegata latem mają przypalone brzegi liści a to urody nie dodaje ...
Musze powiększyć ich kolekcję bo widzę u Ciebie odmiany których nie mam a są ładne.
W najbliższym czasie będę robic zakupy sadzonek i w planach jest Baptysja błękitna z racji koloru kwiatów - jakie masz o niej zdanie i jak długo kwitnie?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu witaj. Uprzejmie donoszę,że mam siewki szanty.Może nie jakoś dużo ich jest ,ale parę wzeszło. :tan
Jeśli chodzi o brunnery to prawie wszystkie rosły w słońcu lub w półcieniu. Żadna nie była w zupełnym cieniu.W tym roku wczesna wiosną skumulowałam je w jedno miejsce, Na rabatkę,którą przygotowałam w zeszłym roku specjalnie pod niebieskie i brunnery.
Teraz mają więcej cienia. Niestety parę z nich pozostała tam gdzie rosły, bo rabatka za mała się okazała. ;:7 Jakich odmian nie masz?

A co do babtysji.Mam ją kilka lat i z każdym rokiem kępką się powiększa. Jest dość wysoką byliną.
Kwitnie co roku.Kwiatuszki ciemno niebieskie nie duże. Jak się lepiej kwiatki rozwiną to jeszcze ją pokaże. Mam ja w półcieniu. Nic przy niej nie robię.Jedynie to ścinam po kwitnieniu a jak długo kwitnie to zabij mnie a nie pamiętam. Teraz zwrócę na to uwagę i Ci kiedyś napiszę. ;:108

Lubisz kolorki to proszę
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”