Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Aniu zapach cudny, to fakt. Mina sąsiadów gdy klękam - bezcenna :lol: :lol: .
Lucynko fajny sposób. O takim jeszcze nie słyszałam.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Lucynko w sierpniu to nawet ukoreniacz nie jest potrzebny ;:108
Tym sposobem mozna jak ma sie swoje krzewy bo galązki chyba transportu by nie wytrzymaly.
Z ciekawostek to w sierpniu budleja tym sposobem przekorzeni doniczke w dwa tygodnie.
No wlasnie Madziu chcesz budleje?
Dorotko na pewno bedzie tylko koniecznie je ocieniuj bo padną
Pozdrawiam. Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu jak klękasz do tych hiacyntów to sąsiedzi myślą, że na inną wiarę przeszłaś :;230
Dobrze, że ja nie mam sąsiadów obok siebie mogę swobodnie z kotem pogadać :;230
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Widzę że wszyscy eksperymentują z hortensjami ;:215 Ja to już robię trzeci rok i jestem dość zadowolona z efektów. Szczególnie przy Anabelle i Limelight. Ale i tak trzymam rok w zadołowanej doniczce zanim przesadzę. One dość długo puszczają korzenie. Liście niestety jeszcze o niczym nie świadczą.
Trzymam kciuki za wszystkich próbujących ;:172
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No własnie Madziu! Przypomniałaś mi, że ja bym bardzo ale to bardzo chciała bez szczepiony na pniu i zdecydowanie mógłby to być Syringa Sensation. Muszę się rozejrzeć po okolicy. :tan
Ja mam niestety mały grajdołek a Ty istne Eldorado, więc możesz sobie pozwolić na co tylko zechcesz. Ja takie iglaczki na wyższych nóżkach mogłabym spokojnie powtykać na istniejące już rabaty. ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ewcia możesz przy okazji zabrać jedną dla mnie. Podlicz mnie wcześniej na pw. Żebym dobrze przygotowana finansowo była .
Anitka :;230 ale mnie rozbawiłaś. Masz rację, mogą tak myśleć :;230 .
Jolu trzymaj kciuki, przydadzą się. Jak dołujesz? Jakieś dziury robisz w doniczce dodatkowe?
Aniu kup koniecznie. Ja po prostu uwielbiam zapach bzu. Normalnie rozpływam się nad nim. Tak jak nad zapachem konwalii. Miałam trzy bzy. Jeden Palibin- zeszłej zimy zmarzł i odbił z korzeni a w tym roku zaginął. Syringa Sensation mam chyba trzeci sezon- jeszcze nie kwitł. Nie wiem, czy ma jakieś pąki kwiatowe. Nie umiem tego rozpoznawać a jeszcze się nie rozwinął więc ciężko stwierdzić. Biały (też na pniu) Madame Lemoine będzie kwitł. Już widziałam pączusie kwiatowe. Marzy mi się jeszcze żółty bez. W ogóle to podoba mi się kombinacja szczepienia np biało fioletowego. Ale nie wiem, czy kupno ma sens. Czy to za bardzo nie jest przekombinowane i nie padnie po zimie.
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj
Piękny ogródek i te dekoracyjne elementy jakie ładne ;:167 a róże jakie ;:oj ;:138

Będę podglądać :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lilaki perłowe na pniu są śliczne, te pełne kwiaty ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu, a masz zdjęcia tych róż z zasychającymi listkami? Jak możesz to zrób kilka zdjęć. Najlepiej zbliżenie listków jak i całego pędu i krzaczka. Popatrzymy, bo tak nie widząc, to trudno coś radzić ;:218
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Też uwielbiam zapach bzu mam niedaleko swojej działki nieużytek porośnięty ogromnymi krzakami bzu zawsze ścinam do wazonu.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jak to jak dołuję? kopię dołek, wstawiam do niego doniczkę z posadzonymi patykami hortensji, równo z gruntem i tyle, zapominam na rok. No dobra, czasem podlewam, zwłaszcza na początku. Po roku lub innym dowolnym czasie wyciągam doniczkę z gruntu. Do tej pory korzenie powinny lekko przerosnąć już doniczkę, więc łatwo wyjąć roślinkę bez większych uszkodzeń i można posadzić w docelowe miejsce.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Pashmina2006 pisze:Ewcia możesz przy okazji zabrać jedną dla mnie. Podlicz mnie wcześniej na pw. Żebym dobrze przygotowana finansowo była .
;:124 ;:124 ;:124 czy Ty ostatnio za dużo na słońcu nie przebywałaś? :;230
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, i rybka i mąż niczego sobie ;:108, iglaczek na nóżce ekstra, czytałam o Twojej magnolii, ta o którą pytałaś u mnie to właśnie Aleksandrina ;:108, mam też ciemną Susan, która dwa lata temu zaczęła mi nagle marnieć, przesadziłam ją w inne miejsce, dałam papu i widzę, że ma :heja, a wiesz, że i moje ulubione zapachy to właśnie zapach konwalii i bzu, chociaż róże też pięknie pachną szczególnie Chandos Beauty
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu sosenka ma tak gruby, ładny pień, że bałam się o połamanie. ;:218 Będzie śliczna, jak skarlane rośliny. ;:215 Z pełzaniem po ogrodzie mam podobnie. Sąsiadka czasem zatrzymuje się i zagląda co ja tam robię. ;:306
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Pełzanie to już standard - moi sąsiedzi najpierw się dziwili, potem pośmiewali, teraz tylko pytają, czy wyrosło coś nowego ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”