Moje Arboretum cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.2

Post »

;:7
Przepiękny zakątek ;:167 ;:167 ;:167 Zakochałam się.
Chciałabym zapytać ile lat ma kielichowiec wonny u Ciebie?
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolino,
przyjrzałam się na zdjęciu ostatnio zakupionej magnolii.
Moim zdaniem jest OK, a taki krzaczek za 65 zł - niezły zakup.
Obstawiam więc, że będzie żyć ;:215
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko :wit
Osiem magnolii ;:oj niezła kolekcja ;:180 Ostatnie zakupy śliczne ;:333
Dobrze że zajrzałam do Ciebie - ja też poczytałam kiedy kupić magnolie - wykorzystam to - może tym razem się uda .
Dziękuję za piękne zdjęcia ;:196
Pozdrawiam cieplutko ,
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Tereniu, Madziu, Jadziu jak dobrze poczytać mądrych ludzi :lol: teraz będziemy wiedziały jak kupować magnolie :) jutro ją wsadzę to zdam relacje z korzeni i lepiej , z bliska ją pokażę ;:108
Jadziu ja też mam mało słońca, mimo to rośnie mi 8 sztuk i to nieźle :) będę sukcesywne pokazywać , to zobaczysz :)

-- 13 kwi 2015, o 21:41 --

Monika mój kielichowiec wonny ma ok 5 lat. jak zaczął kwitnąć po 2 latach , to już nieustannie, obficie. Byłby dużym krzakiem , ale go mocno tnę bo n ie ma miejsca :) A chiński ma ok 3 lata i rozpędza się dopiero z kwitnieniem , jest ładniejszy, ma biały kwiat podobny do kamelii :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
x-M-k
---

Post »

Faktycznie :) nie znałam tej odmiany :)

Mój ma 4 lata (kupiony w arboretum w Wirtach) i kwitnie od 2 :) ale jest znacznie mniejszy, może też zacznę ciąć ;:306 .
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Karola ,mnie też przepadły trzy magnolie ,a jak czwarta się przyjęła i zaczęła kwitnąć , to musiałam ją przesadzić i teraz czekam na efekt, ma pąki ,ale jeszcze nie rozkwitła , pocieszam się tym, że u Ciebie kremowa też jeszcze nie kwitnie.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Witaj Karolino , brzoskwinie karłowatą mam trzeci rok i pączków kwiatowych ma bez liku , nie wiem czy kiedykolwiek doczekam owoców ale dla samych kwiatków i podłużnych czerwonych listków warto .Moja magnolia gwiaździsta właśnie rozkwita w pełnej krasie , uwielbiam ją , jest posadzona z taką o bordowych kwiatkach i efekt gdy wydaje sie iż na jednym drzewku są dwa kolory kwiatów jest niesamowity , o ile zakwitną w jednym czasie a to się niestety rzadko zdarza ;:174 wygląda jednach że w tym roku tak właśnie będzie ;:136
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co to za paskudny wtorek :!: ludzie :!: nie dość ,że z samego rana koparko -ładowarka mnie obudziła

Obrazek

wsypuje węgiel do piwnicy akurat pod moim łóżkiem ;:223 to jeszcze listonosz dzwoni jakby się paliło i zmusza do udzielenia reanimacji ;:124 nie żeby listonoszowi, a szkoda bo fajny chłopak :wink:
Tylko dostałam Miodunkę, ona , owszem ma się dobrze

Obrazek

gorzej z jej towarzyszem ;:145

Obrazek

jak robiłam usta -usta, to mało nie zżarłam p.Robala ;:223 a przy uciskach na klatkę, (gdzie on ma tę klatę ? ) jakoś tak się spłaszczył ;:202 ale oddechu nie odzyskał ;:145
To wyścieliłam pudełko od zapałek i wysłałam z powrotem do Kasi ;:71

Monika ja też chcę tę białą , gwiaździstą, ale jakoś do tej pory się nie dochowałam :( może ta się przyjmie. One kwitną najwcześniej i rzadko się zdarzy aby jednocześnie z innymi. Ale widzę ten efekt 2-ch kolorów ;:138 ja tak sadzę razem wiele krzewów, właśnie dla efektu :) np. mahonia kwitnie na żółto
i razem z porzeczką krwistą--mam je razem:) albo krzewuszka czerwona razem z białym żylistkiem--efekt murowany, jak zakwitną to pokażę . A o magnolii pomyślę, jakby tu posadzić razem :lol: ;:138
Moje Arboretum
x-M-k
---

Post »

;:306 ;:306 ;:306 Uśmiałam się do łez
Masz talent ;:306 to lepsze niż kabaret. Współczuję paskudnego rozpoczęcia dnia, ale skoro źle się zaczyna to może się dobrze skończy :wit
x-M-k
---

Post »

Przepięknie to u Ciebie wygląda ;:167 U mnie obok kielichowca rośnie guzikowiec, który tutaj kwitnie trochę później. Nie mam zdjęcia mojego, ale ma takie kwiaty Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni a ja Guzikowca zupełnie nie znam :( , muszę się zainteresować :) A dzień mam fajny--jak widać po humorze ;:306 a teraz jade na fizykoterapię pa
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Karola, głowa do góry i zgodnie z powiedzeniem " nieważne jak się zaczyna , ale jak się kończy" , będzie dobrze ;:215 .
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisiu no i jest dobrze :lol: jak nie jak tak ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Karolinko ale dyskusja na temat magnoli , no i wreszcie jestem trochę mądrzejsza ., bo magnolię mam jedną a ona stoi jak kołek i nie kwitnie, już myślę aby się z nią pożegnać , bo tylko miejsce zajmuje :evil: ale mam też takie dwie upatrzone w szkółce, duże krzaki oglądałam je już w ubiegłym sezonie , i stoją do dzisiaj mają nawet pąki , tylko brak etykiet chcą ją pchnąc za pół ceny wziąść czy sobie odpuścić???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni pocieszyłaś mnie z tą brzoskwinią karłowatą. Jak w niedzielę kupowałam to znajomy odradzał bo mu zmarzły już 3 sztuki, a jak jedna maiła jeden owoc to twardy jak kamień. Ale ja wiem ,że one pięknie kwitną , a owoc to zobaczymy. Może one potrzebują , jak większość, zapylaczy, a ja mam inne brzoskwinie, nektarynę, morelę, to posadzę obok, to może się zapyli, kwiatów ma dużo, wygląda pięknie . jak się rozwinie to pokażę :)

-- 14 kwi 2015, o 13:05 --

Marzenko kup ! bo będziesz żałować. jak mają pąki to kupuj, jeszcze przecenione ;:oj Takich malutkich nie warto kupować, bo wiele lat się czeka zanim zakwitnie. Owszem Tulap 14 latek może czekać, ale ja już nie mam cierpliwości :) zobaczysz jak zaraz dziewczyny będą pokazywały zdjęcia magnolii, ( ja również) to na pewno zechcesz kupić, a mogą być wyprzedane :( kupuj ;:108
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”