cd. odpowiedzi
Moniś prawda, że fajne te nasze chłopaki? Pracowici i spełniają nasze marzenia....czego chcieć więcej?
Ja już nie mogę się doczekać na kwitnienie tych nowych angielek. Myślę, że one zakwitną, tylko trochę później niż pozostałe, bo to jeszcze maleństwa z wiosny. Dość wolno się zbierają, ale żyją wszystkie, więc czekam cierpliwie. Może zobaczę chociaż po jednym kwiatku.
Wrzuć fotki różyczek u siebie, bo bardzo ich jestem ciekawa
Tutaj fragment rabaty z angielkami.
Marleno bardzo mnie cieszy murek...napatrzeć się nie mogę i próbuję sobie wyobrazić jak wszystko się rozrośnie i jak będzie wyglądało
Twój M też pracowity i w przyszłym roku na pewno zrealizujesz swój pomysł. Musimy być cierpliwe i naszym panom nowe pomysły dozować stopniowo, żeby nam nie zastrajkowali...Mój najpierw z nowym pomysłem musi się oswoić, przemyśleć, żeby potem przyznać rację, że ma to sens i warto było zrobić tak jak chciałam
Aprilku M do wszystkich prac podchodzi bardzo poważnie. Jak już coś zacznie, to robi porządnie.Na początku zawsze się broni, ale jak już za coś się weźmie, to robota mu się w rękach pali
Może podrzucisz jakiś pomysł na zwisające rośliny? Tylko nie bardzo ekspansywne, bo tam rosną róże...Ja nie mam jeszcze pomysłu, czym by tam obsadzić
Małgosiu zgadzam się z Tobą
Najważniejsze, żeby to co robimy w naszych ogrodach nam się podobało i nas cieszyło, bo one są nasze i to my mamy się w nich dobrze czuć. I wiesz, że najfajniejsze jest to, że ile ludzi, tyle pomysłów. A każdy ogród jest na swój sposób niepowtarzalny i ma swój klimat. Dlatego tak lubię buszować po FO, bo tutaj można i wiele zobaczyć i wiele się nauczyć, a czasami nawet coś odgapić
Ewuniu ewunia7 M pochwalony i szczęśliwy, że murek zdobył uznanie
Madziu dziękuję w imieniu M
Moje orliki rozsiały się w kilku miejscach. Te rozsiane będą pewnie niespodzianką kolorystyczną. A ta największa kępa lada moment zakwitnie.
To zdjęcie z zeszłego roku
A tutaj aktualne
Aniu anabuko1 mam cichą nadzieję, że jak rośliny się tam rozrosną to będzie

efekt. Na razie zastanawiam się co by tam zwisającego posadzić z brzegu...
A tulipany mają teraz swoje 5 minut.
Mati u mnie jakoś ślimaków mało na szczęście. Czasami tylko po deszczu trochę się pokazuje, ale te zbieram i jak na razie nic mi nie zżarły.
Murek po to, żeby utrzymał duży ciężar ziemi na podwyższonej rabacie i ze względów estetycznych również
Trochę wcześniej nawoziłeś, to może właśnie dlatego.
Chciałam ogłosić, że sezon różany 2015 w moim ogrodzie rozpoczęty

Pokazały się pierwsze pąki na
Therese Bugnet, Clair Renaissance, na pnącej nn. Każdego ranka idę na obchód i szukam nowych pączków

Już niedługo nasze królowe zaczną swój popis...Jak ja się cieszę
Ale zanim zakwitną róże, swój czas mają tulipany, narcyzy
A za chwilę zaczną rododendrony i azalie