Czosnek zimowy cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Czosnek zimowy cz.4
Ja rozpuszczam przed moczeniem i w plastikowym wiaderku ,sadzę tak ok. 160 główek z czago połowę zabiera córka.
Pozdrawiam Teresa
Pozdrawiam Teresa
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moim zdaniem, albo to, albo to. Nie jestem chemikiem i nie wiem, czy w przypadku zastosowania obu tych środków one ze sobą nie przereagują 

-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
To nie jest żadna zaprawa tylko środek do pryskania w czasie wegetacji. Poczytaj ulotkę, nic tam nie znajdziesz o zaprawianiu, a w sklepie mają sprzedać więc głupoty piszą i gadają. Niestety to nie pierwszy przypadek tego typu.
Witam. U mnie czosnek nigdy nie był zaprawiany, w tym roku na ok.180 główek kilkanaście mi zgniło. Sąsiad za miedzą stracił ponad 3/4 plonu, wyciągając sam szczypior bez główek! Wobec takiej sytuacji postanowiłem zaprawiać ząbki przed sadzeniem. Będąc w sklepie zaopatrzenia rolnictwa i ogrodnictwa, zaproponowano mi zaprawę nasienną T. Sprzedawca sam ją zachwalał, bo używa cały czas z powodzeniem u siebie na działce i nie ma żadnych problemów z czosnkiem,uczynnie napisał mi nawet jak to rozcieńczyć do moczenia.

Pozdrawiam Józef
Witam
nie wiem czy dobry wątek ale mam pytanie czy ktoś może sprzedaje tu ozimy czosnek bo właśnie jestem na etapie kupowania i nie wiem czy mam skorzystać z allegro czy może dać zarobić któremuś forumowiczowi.
nie wiem czy dobry wątek ale mam pytanie czy ktoś może sprzedaje tu ozimy czosnek bo właśnie jestem na etapie kupowania i nie wiem czy mam skorzystać z allegro czy może dać zarobić któremuś forumowiczowi.
Poznam regulamin FO
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Swego czasu kol. soprano99 miał w swoim profilu link - poszukaj i obejrzyjLukeZ pisze: czy ktoś może sprzedaje tu ozimy czosnek bo właśnie jestem na etapie kupowania i nie wiem czy mam skorzystać z allegrooo czy może dać zarobić któremuś forumowiczowi.

- farmer123
- 100p
- Od: 29 gru 2014, o 12:52
pomidormen pisze:To nie jest żadna zaprawa tylko środek do pryskania w czasie wegetacji. Poczytaj ulotkę, nic tam nie znajdziesz o zaprawianiu, a w sklepie mają sprzedać więc głupoty piszą i gadają. Niestety to nie pierwszy przypadek tego typu.
O Kurcze na każdym kroku trzeba uważać

- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Zostaw sobie ten środek na następny rok do jakichś oprysków, a kup nadmanganian potasu albo zaprawę nasienną.
- lunatyk
- 200p
- Od: 23 maja 2015, o 16:49
Ja te moje ząbki chyba będę sadził w grudniu przy pomocy kilofa
jest tak mokro że nie da się nawet wejść na pole , co dzień pada
i jak tak dalej pójdzie to będzie można tam ryż sadzić pomimo wzniesienia

jest tak mokro że nie da się nawet wejść na pole , co dzień pada
i jak tak dalej pójdzie to będzie można tam ryż sadzić pomimo wzniesienia

-
- 1000p
- Od: 26 sty 2010, o 11:08
Dlatego sadzę na podwyższonych grządkach.
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
Dziś wypada wg wierzeń ludowych termin sadzenia czosnku zimowego
. Sadzi się na Tadeusza.

Moje nowe imię Szansa 
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."

"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 maja 2012, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja posadziłam wczoraj. 110 ząbków zaprawionych nadmanganianem potasu.
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przy okazji kupowania Dolomitu , zapytałam w sklepie ogrodniczym o zimowy czosnek . Jakie mają odmiany i w jakiej cenie . Pan mi powiedział , że czosnku w sprzedaży nie ma . Ja w swojej naiwności zapytałam czy wykupili , a pan że nie było go w sprzedaż . Zdziwiłam się i drąże temat dalej . Dowiedziałam się , że rok był suchy i czosnku było mało .
Generalnie czosnku do sadzenia nie potrzebuję , bo mam swój , ale lubię popatrzeć na inne odmiany , ich wygląd , nazwy . Sprawdzę jeszcze w innych sklepach , czy u nich czosnek jest w sprzedaży .
Generalnie czosnku do sadzenia nie potrzebuję , bo mam swój , ale lubię popatrzeć na inne odmiany , ich wygląd , nazwy . Sprawdzę jeszcze w innych sklepach , czy u nich czosnek jest w sprzedaży .
Pozdrawiam, Beata.
U nas jest tylko kilka odmian czosnku, w Czechach ponad trzydzieści, w zagranicznych sklepach internetowych można dostać kilka francuskich. Teraz sporo osób podróżuje, czosnki są do kupienia w marketach budowlanych.
Ciekawie się zapowiada odmiana Vivalto, posadzony wiosną dość dobrze wyrósł, w tym roku sadzę go jesienią.
Ciekawie się zapowiada odmiana Vivalto, posadzony wiosną dość dobrze wyrósł, w tym roku sadzę go jesienią.