Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

A ja podejrzewam, że mojej kurze dieta ślimakowa nie służyła i dlatego zeszła biedaczka. Młodsze jeszcze jadła, ale większe to i mnie lekko przerażały... Wyobraźcie sobie: ciemna noc, świeci tylko zewnętrzna lampka, wychodzę na taras, a tam na jasnych płytkach sunie potwór ok. 15-20 cm ;:202 horror! Scenariusz dla Hitchcocka mam prawie gotowy ,,Ślimore w ogrodzie Renaty" :twisted:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,temat ślimakowy widzę nieskończony,ja w rabatach praktycznie to mam pojedyncze sztuki ,dużo wieczorem na trawniku,może dlatego,że ja dużo popiołu drzewnego sypię do rabat ,a one chyba nie lubią taplać się w popiele,buziaczki ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Marysiu

Śliski temat się wywiązał :;230 i ja mam tego dziadostwa u siebie,w tamtym roku codziennie raniutko na łowy wychodziłam, wrzucałam do wiadra z solanką, i tak po dwóch tygodniach było ich dużo mniej. W tym roku na pewno trzeba będzie znowu łowy robić, bo tak jak piszesz- u mnie też wszystkie siewki zjadają ;:oj
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! ;:196
Buszujemy u Ciebie opisując łowy na ślimory, a Ty masz co innego na głowie. ;:196

Dla Ciebie! ;:196
Obrazek
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wybaczcie moje Drogie, że nie odpowiadałam od wczoraj, ale rzeczywiście dzisiaj miałam trudny dzień i potrzebowałam wewnętrznego skupienia.

Misiu przed nami jeszcze chyba wiele zmagań z tymi oślizłymi osobnikami ;:131

Ewuniu były jeże, ale w tym roku jakoś ich nie spotkałam. Mam kilka stosów gałęzi więc mam nadzieję, że się skutecznie dekują :wink:

Małgosiu mam żaby, mnóstwo ptaków różnych ale też nie widziałam żeby ktoś polować na ślimaki oprócz mnie ;:306

Renatko Dziewczyna była starszą panią, a te wielkie paskudy pewnie są ciężkostrawne ;:124 Mnie też przerażają te pełzające większe egzemplarze ale na ogół odkrywam je pod kamieniami ;:124
Dziękuję za śliczne sasanki ;:196 już po wszystkim.

Martusiu i bądź zadowolona, że tak jest ;:215 A jest to temat rzeka ;:202 Życzę spokojnej nocy i miłych snów ;:196

Krysiu nie może ich zostawić w spokoju, bo zawsze zjadają co najlepsze i najładniejsze no i rozmnażają się w zastraszającym tempie ;:168
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Marysiu,już mam cieplarenkę w domu,taka jak Twoja.Już ją rozpakowałam, zmontowałam,nagapiłam się, rozmontowałam i zapakowałam.Wszystko jest w porządku, niczego nie brakuje.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wandziu bardzo się cieszę, że się udało niech Ci niej dorodne roślinki rosną ;:168
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Marysiu u mnie biało i sypie nadal. Przeoczyłam jedna donicę z begonią, okazało się że ma już długie, wyciągnięte przyrosty. Po prostu cebule zostały w ziemi w donicy i już ruszyły ;:oj Marysiu, co będziesz siać ? Ja nie planuję nic oprócz pomidorków i kapusty ozdobnej.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko zapytaj mnie raczej czego nie będę siać ;:306 Nasion mam dwa duże pudła, a pewnie jeszcze coś przybędzie, bo na wiosnę zawsze dostaję sporo nasion od koleżanki :D Na pewno pomidory, paprykę, karczochy, liliowce, lobelie, dalie, cleome teraz, a potem w marcu selery, pory, kapustne, Za to w kwietniu w tunelu to sieję bardzo dużo kwiatów :D Justynko w końcu to wiejski ogród ;:219
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu a gdzie trzymasz siewki? Ja mam koty i psy i w domu to odpada ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja dzielnie się trzymam...słowo nic jeszcze nie wysiałam...no tak ,,przypadkiem" resztki po papugu... Ciekawe jakie proso mi wykiełkowało... ;:224
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Dzień dobry Marysiu, Twój ogród wygląda pięknie każdej porze roku ;:oj, zimę też masz śliczną. Niecierpliwie czekam wiosny i chyba coś sobie zacznę wysiewać pomału bo nie "wytrzymie" :;230.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko pierwsze wysiewy mam w swojej sypialni, koty tu przebywają ale wolą wygrzewać się na łóżku przy kaloryferze. Na parapet wskakują jak jest pusty. Potem ustawiam regał w salonie przy oknie tarasowym, a teraz mam szklarenkę domową która też stanie w salonie ;:oj

Renatko a co się stało papugowi? posiejesz, posiejesz :;230

Witam Cię Elu ja też zacznę siewy lada dzień, bo już mi brakuje zastawionego parapetu ;:306
Bardzo mi miło, że podoba Cię się mój ogród i zapraszam Cię serdecznie, bo zmienia się o każdej porze roku ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na dzisiaj parę takich widoczków, Miłego wieczoru ;:4
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Marysiu widoczki jak zwykle interesujące. ;:138
możesz coś napisać o guzikowcu? Ciekawi mnie i właśnie się zastanawiam.
Sadziec jaki jest wysoki? Mam wrażenie, że mój troszkę inny i chyba większy. Poszukam zdjęcia. :)
Miłego i spokojnego wieczorku życzę. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Czytam Marysiu, że już powoli zabierasz się za sianie?? Nie za szybko? Ja pora i selera wysieję po połowie lutego, bo w kwietniu do gruntu.Kapustę wczesną siałam parę dni temu :D , już jest na wierzchu, ona też w kwietniu do gruntu. Pomidorki na św Józefa, a paprykę około 10 marca. Mam już takie sprawdzone terminy. I jestem w kropce, bo już każą siać ostre papryczki....ja będę je miała po raz pierwszy. Miałaś je u siebie już?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”