Hejka
Tyle się dzieje,że nie wiadomo o czym pisać.
W sobotę bylismy na bazarze i nie mogłam się oprzeć pokusie.Tyle tam mają zielonego
Taki krzew podpisany jako 'śnieguliczka'.Ale na pewno nią nie jest.Wydaje mi się że to żylistek,a miałam nadzieję,że coś bardziej wyszukanego

.Trudna sprawa,bo widać,że ma odrosty od korzenia.Nie zauważyłam,by moje żylistki tak wypuszczały.

A tak kwitnie
Kupiłam też krzewuszkę o białych kwiatach(przebarwiają się w trakcie kwitnienia na różowo).Wielki krzak.Miałam już taką,ale mi w zimę wygniła.
Prosiłam dziewczyny,by zrobiły mi sadzonki niektórych krzewów,bo nie sądziłam,że u nas takie znajdę.I jak zobaczyłam,to nie mogłam się powstrzymac przed kupieniem

.Tym bardziej,że sadzonki duże i w miarę niedrogo.Bo po 10-12zł.
Jaśminowiec o listkach w ciapki;
Kolkwicja,wielki krzak,za 10zł
Gałązki bardzo się przewieszają
nowapasja pisze:...
Ja z mamą dużo jeżdzę na rowerach i co rusz znajdujemy jakieś roślinki rosnace po polach, drogach, rowach i nawet lasach...
Olu,ja od wiosny wożę ze sobą w samochodzie saperkę

.Że może coś wypatrzę w rowie
A żarnowiec w pracy u m. zakwitł tak;
Myślę,że na jesieni zamieszka u mnie...
Kasiula17 pisze:Jolu wszystko na śmieciach rośnie a w ogrodzie nie zawsze.
Piękna panna młoda ; dobrze ze juz po bo strachu dużo pewnie miała.
Pomidorów sporo ale będzie produkcja...
Tak to bywa z roslinami.
Monika chyba tak bardzo nie przeżywała.Nawet miała czytanie i póżniej w Białym tyg.tez miała czytania.Nie wyglądała na bardzo przejętą.Może dlatego,że jak w szkole mają jakieś uroczystości to zawsze coś tam czyta.
Pomidory rosną w siłę

.Zauważyłam pączki do kwitnienia na kilku.
AloesIk pisze:
Aktualnie skończyłem szkołę, także mam dużo wolnego czasu. I chyba stąd mój powrót na forum. Miło poprzeglądać wątki, zajrzeć do dawnych znajomych ;
Coś się kończy,coś się zaczyna

.I co teraz?studia?praca?
Pewnie że fajnie się wraca.Tym bardziej jeśli są ''starzy'' znajomi.Zaglądaj
Dla Ciebie -pierwsze plony jagody kamczackiej.Wiosenny zakup-krzaczków.
karolacha pisze:... No jedną komunię masz z głowy, piękna królewna ; dziewczynki uwielbiają długą , białą suknie : pokaż inne zdjęcia . Ale masz rozsade pomidorów ; o matko ile tam tego : A jak starannie oznakowane , poustawiane, pełen profesjonalizm ;

Zarumieniłam się na słowa o pomidorach.No,starałam się.
To jeszcze zdjęcia z komunii.
Z babcią(moją teściową)

Z proboszczem.
Blueberry pisze:To się nazywa pomidorowe poletko ; śliczne masz orliki, chyba mam kolejny punkt na liście chciejstw ;
Dzięki.Nasiona orlików będę zbierać.Ale jako mix wysokich i niskich.więc możesz się uśmiechać
koniczynka2014 pisze:Pomidorowe pole powala na kolana ! Niezła ilość :
W tamtym roku miałam więcej

.Cóż.Tak wyszło,słabo coś wschodziły.
justus27 pisze:...
U Ciebie jeszcze bzy kwitną i orliki?
Późniejszy sezon na te kwiaty u Ciebie. U mnie wnet zakwitną liliowce, bo już są w pąkach...
Życzę więcej deszczu.
U mnie trzy, całe dni był deszcz - miałam chwilę czasu na zajęcie się roślinami domowymi.
U mnie wszystko póżniej.Staram się wstawiać zdjęcia z niewielkim poślizgiem.
Liliowce mają jeszcze malutkie pąki.Kwitnie tylko wczesny,''majowy'' ,ten pachnący ,żółty.
Deszcz bardzo,bardzo potrzebny.Raz tylko popadało.A w całej Polsce ulewy były
TerDob pisze:Jolu przyszłam się przywitać i życzyć miłego dnia ;
Pomidorki ładne i kwiatuszki też ;
Teresko,dziękuję i wzajemnie.Pokazałam kilka host z myślą o Tobie.
Mam dużo zdjęć,ale chyba w zimę wstawię.
----------------------------------------------------------
A w niedzielę zrobilismy sobie rodzinny wypad (spóżniony D.dziecka) do miasta na hamburgery. Byliśmy też w Obi i też coś kupiłam.Otóż 2 klematisy wskoczyły mi do koszyka.Były po 10zł.
I taki-wypasiony i dorodny,jak za taką cenę;
I widzielismy jak przejeżdżały przez miasto czołgi wojsk amerykańskich.Powiem Wam-dziwne uczucie.Najpierw ,że fajnie,że coś nietypowego,a póżniej jakies lekkie przerażenie.że przecież są wojny na świecie...
Zrobiłam kilka zdjęć z samochodu...pokażę jedno,bo nie wiem,czy mogę
http://images78.fotosik.pl/662/23fc01bec11d44edm.jpg
Kochani życzę wszystkim,by takie czołgi oglądali tylko na zdjęciach.
Miłego dnia.