Kochani

wczoraj byłam niemal cały dzień
na wyjeździe. Głównym celem wyprawy były zakupy materiałów budowlanych
/ mąż/ ja oczywiście przeglądałam nasionka i oferty roślinek. Kupiłam co nieco, no bo jakby mogło być inaczej
Zrobiłam przegląd kupionych nasionek / tylko 35 paczuszek kwiatów/ i 16 warzyw. Do rachunku trzeba dodać wysiane 2 paczki pelargonii, 2 paczki lobelii, czubatka ubiorkolistna, pępawa, komosa rózgowata, nachyłek
Tak wyglądają moje dotychczasowe wysiewy
Renatko!dziękuję z całego serca i życzę dużo zdrówka!
Aniu! i do mnie zawitała, skromna , spóźnialska zima.W końcu luty- ma prawo,śnieżek okryje trochę roślinki , minimalny mrozik przystopuje
wyrywne cebulowe.
Kupiłam wczoraj dwie odmiany złocieni jednorocznych : złocień wielołodygowy i złocień wieńcowy. Może będą same wysiewały się i przetrwają łagodne zimy.
Złocienie też są moimi ulubionymi kwiatkami. Kosaćce strzeliste , ich wielkie kępy kwiecia -są zjawiskowe.
Elu!czekam na kolorki w realu, a tu pada śnieg. Przetacznik , zwłaszcza ta niska odmiana bardzo zdobi ogród.Tworzy takie niebieskie poduchy!
Pawle! 
nie znam odmiany tej piwonii, to jest taka wiekowa, poczciwa od dawna w moim ogrodzie. W sierpniu/ bo wtedy chyba ją się dzieli/ , mogę Ci podesłać. Mam zamiar nabyć kilka odmian
Mariolu! to jest kalanchoe,/ czerwony kwiatek/ z krokusami , hiacyntem i skrętniki przed kwitnieniem.
a to moje wczorajsze zakupy
Osłonki / wiaderko i miska / i śliczne prymulki
orliki i dalia
...nasionka
w gruncie wysiana już marchew, pietruszka i szpinak 'zimowy olbrzym"