Galeria.Dalie Stanisława cz.3
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie Stanisława cz.3
Jacek P
Dziękuję za wiadomość - odpisuję na forum.
"Kubeł zimnej wody na głowę" - miej na uwadze szereg odmian, u nas się nie nadaje, są bardzo późne. Jeśli trafisz na "gorliwego" celnika będzie chciał świadectwo fito sanitarne a do tego jeszcze może dojść kwarantanna. Jeśli już kłącza są pojedyncze - wkładaj do art. spożywczych. Co do katalogu to już zależy od Basi - kiedy się uwinie.
Dziękuję za wiadomość - odpisuję na forum.
"Kubeł zimnej wody na głowę" - miej na uwadze szereg odmian, u nas się nie nadaje, są bardzo późne. Jeśli trafisz na "gorliwego" celnika będzie chciał świadectwo fito sanitarne a do tego jeszcze może dojść kwarantanna. Jeśli już kłącza są pojedyncze - wkładaj do art. spożywczych. Co do katalogu to już zależy od Basi - kiedy się uwinie.
-
- 50p
- Od: 9 sty 2012, o 00:19
Lodziu (Lanceto), dziękuję
Ale powiem szczerze, że merytoryczna zawartość tego wątku jest bezcenna, a to przede wszystkim dzięki autentycznej życzliwości Pana Stanisława, ale i także dzięki zaangażowaniu Jego Sprzymierzeńców
Basiu, kiedy się "uwiniesz" z katalogiem?
Pozdrawiam...

Basiu, kiedy się "uwiniesz" z katalogiem?

Ja też, a same numerki bez szwanku przetrwały sezon w ogrodzieJacekP pisze:Jeszcze raz jestem pod wrażeniem oznaczenia dalii!Pomimo takiej ilości i gęstym ułożeniu - nie pomieszają się odmiany, żaden znacznik nie odpadnie

Pozdrawiam...
Magda
Magdo i wszyscy niecierpliwcy!
Uwijam się z katalogiem jak mogę najszybciej, ale dopiero wczoraj dostałam "materiał"!
Katalog więc będzie jak zrobię czyli w swoim czasie...
Trochę nowości jest, ale nie umiem na razie znaleźć zdjęć, ani zweryfikować wszystkich nazw odmianowych. Z tego wynika, że to całkowite nowinki... albo błędnie zapisane nazwy.
Najprawdopodobniej będziecie musieli zadowolić się opisem odmiany i uruchomić wyobraźnię...
Uwijam się z katalogiem jak mogę najszybciej, ale dopiero wczoraj dostałam "materiał"!

Katalog więc będzie jak zrobię czyli w swoim czasie...
Trochę nowości jest, ale nie umiem na razie znaleźć zdjęć, ani zweryfikować wszystkich nazw odmianowych. Z tego wynika, że to całkowite nowinki... albo błędnie zapisane nazwy.
Najprawdopodobniej będziecie musieli zadowolić się opisem odmiany i uruchomić wyobraźnię...

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- man211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Basiu - Zadowolimy się opisem jak zawsze zresztą.
Wyobraźnie też mamy .Czekamy nie poganiając Cie ,aby nie było pomyłek .
Panie Stanisławie - Myślę że niektórzy chcieli by mieć coś takiego jak Pan do przechowywania
karp dalii jak to widzimy na fotkach .
Gdyby to by ziemniaki podejrzewam można by wyżywić pułk wojska

Wyobraźnie też mamy .Czekamy nie poganiając Cie ,aby nie było pomyłek .
Panie Stanisławie - Myślę że niektórzy chcieli by mieć coś takiego jak Pan do przechowywania
karp dalii jak to widzimy na fotkach .
Gdyby to by ziemniaki podejrzewam można by wyżywić pułk wojska

Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
-
- 50p
Basiu, wiemy, rozumiemy i ...podziwiamy
Twoją pracę przy
nad "materiałem" do katalogu. Ty sobie spokojnie pracuj, a my od dzisiaj ćwiczymy się w cierpliwości i uruchamianiu wyobraźni
man211 napisał:
Gdyby to były ziemniaki podejrzewam można by wyżywić pułk wojska.
Tu rodzi się pytanie o liczebną zawartość tejże Pana Stanisława piwniczki
Pozdrawiam...

man211 napisał:
Tu rodzi się pytanie o liczebną zawartość tejże Pana Stanisława piwniczki

Pozdrawiam...
Magda
Tyle karp
Widząc pierwsze zdjęcie otwieranego wątku z daliami to P.Stanisław wygląda jak anioł pośród dalii

Widząc pierwsze zdjęcie otwieranego wątku z daliami to P.Stanisław wygląda jak anioł pośród dalii

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Basiu poważne wyzwanie,zostałaś zdekonspirowana i teraz wszelkie uwagi dot. katalogu będa kierowane do Ciebie-Stanisław,to ma dobrze ......Magda 55 pisze:Basiu, wiemy, rozumiemy i ...podziwiamyTwoją pracę przy
nad "materiałem" do katalogu. Ty sobie spokojnie pracuj, a my od dzisiaj ćwiczymy się w cierpliwości i uruchamianiu wyobraźni
![]()
man211 napisał:
Tu rodzi się pytanie o liczebną zawartość tejże Pana Stanisława piwniczki![]()
![]()
Pozdrawiam...

No fakt - Stanisław wystawił mnie na strzał.
Ale - jaki materiał, taki katalog.
Niektóre z czeskich odmian nie znajdują się w żadnych spisach ani katalogach...
Pozostaje mi więc zostawić to, co otrzymałam bez wnikania w poprawność. Z czasem i te się zweryfikują. Niektóre znów są tak nowe (np. Konishi), że jeszcze nie zostały dołączone do żadnych spisów. Ale to drobiazgi - reszta jest ok. Wiem, że czekanie jest trudne, ale finał już jest bliski...

Niektóre z czeskich odmian nie znajdują się w żadnych spisach ani katalogach...
Pozostaje mi więc zostawić to, co otrzymałam bez wnikania w poprawność. Z czasem i te się zweryfikują. Niektóre znów są tak nowe (np. Konishi), że jeszcze nie zostały dołączone do żadnych spisów. Ale to drobiazgi - reszta jest ok. Wiem, że czekanie jest trudne, ale finał już jest bliski...

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
Magdo mogę Ci odpowiedzieć na to pytanieMagda 55 pisze: Tu rodzi się pytanie o liczebną zawartość tejże Pana Stanisława piwniczki![]()
![]()
Pozdrawiam...

Jest tam jak się nie mylę ok 10 000 karp

Pozdrawiam Grzegorz
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
Umieściliśmy już w wersji elektronicznej nowy katalog na 2015 na wątku sprzedażowym.
Stałym klientom będę wysyłał katalog papierowy z nowym kalendarzem.
Stałym klientom będę wysyłał katalog papierowy z nowym kalendarzem.
-
- 50p
Grzesiu, dziękuję za odpowiedź
To poza moją wyobraźnią
Basiu,
,
i
za Twój wkład w dzieło propagowania daliowych pięknot.
Panie Stanisławie, dziękujemy za wspaniałą wiadomość
Pozdrawiam...

Basiu,

Panie Stanisławie, dziękujemy za wspaniałą wiadomość

Pozdrawiam...
Magda
Wypada jakoś podsumować sezon... Chyba był niezły.
Po pierwsze:
wyjątkowo długi, bo zaczął się wcześnie, a kończy późno - niech sobie mówią malkontenci i narzekacze na zmiany klimatyczne - mnie tam się to podoba (patrząc na świat przez pryzmat daliowych piękności, oczywiście)
Po drugie: dalii cudnych, pięknych, zachwycających, urzekających,ślicznych, bajecznych, fantastycznych, wspaniałych i olśniewających oraz jakich tam jeszcze chcecie była moc cała, a nam właśnie o to chodzi
Po trzecie - przyrosły pięknie, karpy są duże i zdrowe i świetnie rokują na przyszły sezon, który, mamy nadzieję, będzie jeszcze lepszy
Po czwarte: Stanisław się postarał, nowinek jest sporo, mamy w czym wybierać, katalog jest gotowy, zdjęcia ogólnie dostępne - nie będziemy się nudzić przez zimowe miesiące
Po piąte: zima ma być lekka i krótka, a wiosna nadejdzie znów szybko i rozpoczniemy nowy sezon z nowymi (i starymi też) daliami
Wreszcie po ostatnie: wątek się nam rozwinął, poznaliśmy się lepiej i zaprzyjaźnili, więcej wiemy nie tylko o daliach, ale przede wszystkim o sobie nawzajem - i to jest w tym wszystkim najfajniejsze
Dla wszystkich więc
i
oraz 
Specjalne podziękowania
dla administratorów i moderatorów forum z
cierpliwość i życzliwość dla nas wszystkich

Obstawiam, że w przyszłym sezonie w naszych ogrodach daliowych hitami będą:
wśród dekoracyjnych:
AC Dark Horse

wśród kaktusowych:
Normandy Orange Fluff

A wśród pomponów i ball:

Po pierwsze:
wyjątkowo długi, bo zaczął się wcześnie, a kończy późno - niech sobie mówią malkontenci i narzekacze na zmiany klimatyczne - mnie tam się to podoba (patrząc na świat przez pryzmat daliowych piękności, oczywiście)

Po drugie: dalii cudnych, pięknych, zachwycających, urzekających,ślicznych, bajecznych, fantastycznych, wspaniałych i olśniewających oraz jakich tam jeszcze chcecie była moc cała, a nam właśnie o to chodzi

Po trzecie - przyrosły pięknie, karpy są duże i zdrowe i świetnie rokują na przyszły sezon, który, mamy nadzieję, będzie jeszcze lepszy

Po czwarte: Stanisław się postarał, nowinek jest sporo, mamy w czym wybierać, katalog jest gotowy, zdjęcia ogólnie dostępne - nie będziemy się nudzić przez zimowe miesiące

Po piąte: zima ma być lekka i krótka, a wiosna nadejdzie znów szybko i rozpoczniemy nowy sezon z nowymi (i starymi też) daliami

Wreszcie po ostatnie: wątek się nam rozwinął, poznaliśmy się lepiej i zaprzyjaźnili, więcej wiemy nie tylko o daliach, ale przede wszystkim o sobie nawzajem - i to jest w tym wszystkim najfajniejsze

Dla wszystkich więc

Specjalne podziękowania

Obstawiam, że w przyszłym sezonie w naszych ogrodach daliowych hitami będą:
wśród dekoracyjnych:
AC Dark Horse

wśród kaktusowych:
Normandy Orange Fluff

A wśród pomponów i ball:

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Ja jako zakochana w kaktusowych padłam z zachwytu na widok Normandy Orange Fluff

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu ja ze swojej strony dziękuję ci za to że jesteś z nami , za pomoc i przyjacielską opiekę. Ac Dark Horse polecana przez ciebie bajaka
. No i oczywiście Panu Stanisławowi , który dzielnie sprawuje opiekę nad sadzonkami wkłada to całe serducho i trzyma silą dłoń i energię nad tym żeby wszystko pięknie rosło i cieszyło oko.