Galeria.Dalie Stanisława cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lipien
500p
500p
Od: 21 lis 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dalie Stanisława cz.3

Post »

Jacek P

Dziękuję za wiadomość - odpisuję na forum.
"Kubeł zimnej wody na głowę" - miej na uwadze szereg odmian, u nas się nie nadaje, są bardzo późne. Jeśli trafisz na "gorliwego" celnika będzie chciał świadectwo fito sanitarne a do tego jeszcze może dojść kwarantanna. Jeśli już kłącza są pojedyncze - wkładaj do art. spożywczych. Co do katalogu to już zależy od Basi - kiedy się uwinie.
Magda 55
50p
50p
Od: 9 sty 2012, o 00:19

Post »

Lodziu (Lanceto), dziękuję ;:97 Ale powiem szczerze, że merytoryczna zawartość tego wątku jest bezcenna, a to przede wszystkim dzięki autentycznej życzliwości Pana Stanisława, ale i także dzięki zaangażowaniu Jego Sprzymierzeńców ;:196
Basiu, kiedy się "uwiniesz" z katalogiem? ;:65 ;:88
JacekP pisze:Jeszcze raz jestem pod wrażeniem oznaczenia dalii! :shock: Pomimo takiej ilości i gęstym ułożeniu - nie pomieszają się odmiany, żaden znacznik nie odpadnie ;:180
Ja też, a same numerki bez szwanku przetrwały sezon w ogrodzie ;:63
Pozdrawiam...
Magda
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lis 2011, o 12:27

Post »

Magdo i wszyscy niecierpliwcy!
Uwijam się z katalogiem jak mogę najszybciej, ale dopiero wczoraj dostałam "materiał"! ;:223
Katalog więc będzie jak zrobię czyli w swoim czasie...
Trochę nowości jest, ale nie umiem na razie znaleźć zdjęć, ani zweryfikować wszystkich nazw odmianowych. Z tego wynika, że to całkowite nowinki... albo błędnie zapisane nazwy.
Najprawdopodobniej będziecie musieli zadowolić się opisem odmiany i uruchomić wyobraźnię... ;:108
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2007, o 08:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basiu - Zadowolimy się opisem jak zawsze zresztą.
Wyobraźnie też mamy .Czekamy nie poganiając Cie ,aby nie było pomyłek .

Panie Stanisławie - Myślę że niektórzy chcieli by mieć coś takiego jak Pan do przechowywania
karp dalii jak to widzimy na fotkach .
Gdyby to by ziemniaki podejrzewam można by wyżywić pułk wojska ;:80 ;:112 ;:109 ;:113
Magda 55
50p
50p

Post »

Basiu, wiemy, rozumiemy i ...podziwiamy ;:180 Twoją pracę przy ;:101 nad "materiałem" do katalogu. Ty sobie spokojnie pracuj, a my od dzisiaj ćwiczymy się w cierpliwości i uruchamianiu wyobraźni ;:306
man211 napisał:
Gdyby to były ziemniaki podejrzewam można by wyżywić pułk wojska.
Tu rodzi się pytanie o liczebną zawartość tejże Pana Stanisława piwniczki ;:88 ;:224
Pozdrawiam...
Magda
benia85
100p
100p
Od: 16 gru 2013, o 20:15

Post »

Tyle karp ;:oj
Widząc pierwsze zdjęcie otwieranego wątku z daliami to P.Stanisław wygląda jak anioł pośród dalii ;:180
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Magda 55 pisze:Basiu, wiemy, rozumiemy i ...podziwiamy ;:180 Twoją pracę przy ;:101 nad "materiałem" do katalogu. Ty sobie spokojnie pracuj, a my od dzisiaj ćwiczymy się w cierpliwości i uruchamianiu wyobraźni ;:306
man211 napisał:
Gdyby to były ziemniaki podejrzewam można by wyżywić pułk wojska.
Tu rodzi się pytanie o liczebną zawartość tejże Pana Stanisława piwniczki ;:88 ;:224
Pozdrawiam...
Basiu poważne wyzwanie,zostałaś zdekonspirowana i teraz wszelkie uwagi dot. katalogu będa kierowane do Ciebie-Stanisław,to ma dobrze ...... :;230
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No fakt - Stanisław wystawił mnie na strzał. ;:134 Ale - jaki materiał, taki katalog.
Niektóre z czeskich odmian nie znajdują się w żadnych spisach ani katalogach...
Pozostaje mi więc zostawić to, co otrzymałam bez wnikania w poprawność. Z czasem i te się zweryfikują. Niektóre znów są tak nowe (np. Konishi), że jeszcze nie zostały dołączone do żadnych spisów. Ale to drobiazgi - reszta jest ok. Wiem, że czekanie jest trudne, ale finał już jest bliski... ;:33
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
man211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2007, o 08:30

Post »

Magda 55 pisze: Tu rodzi się pytanie o liczebną zawartość tejże Pana Stanisława piwniczki ;:88 ;:224
Pozdrawiam...
Magdo mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie :D
Jest tam jak się nie mylę ok 10 000 karp ;:108
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Toż, to schron,a nie piwniczka! ;:oj
Marta
Awatar użytkownika
Lipien
500p
500p
Od: 21 lis 2012, o 08:38

Post »

Umieściliśmy już w wersji elektronicznej nowy katalog na 2015 na wątku sprzedażowym.
Stałym klientom będę wysyłał katalog papierowy z nowym kalendarzem.
Magda 55
50p
50p

Post »

Grzesiu, dziękuję za odpowiedź :shock: :shock: :shock: To poza moją wyobraźnią :;230
Basiu, ;:63, ;:180 i ;:196 za Twój wkład w dzieło propagowania daliowych pięknot.
Panie Stanisławie, dziękujemy za wspaniałą wiadomość ;:1
Pozdrawiam...
Magda
Awatar użytkownika
BarbaraR
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wypada jakoś podsumować sezon... Chyba był niezły. ;:138

Po pierwsze:
wyjątkowo długi, bo zaczął się wcześnie, a kończy późno - niech sobie mówią malkontenci i narzekacze na zmiany klimatyczne - mnie tam się to podoba (patrząc na świat przez pryzmat daliowych piękności, oczywiście) :tan
Po drugie: dalii cudnych, pięknych, zachwycających, urzekających,ślicznych, bajecznych, fantastycznych, wspaniałych i olśniewających oraz jakich tam jeszcze chcecie była moc cała, a nam właśnie o to chodzi ;:215
Po trzecie - przyrosły pięknie, karpy są duże i zdrowe i świetnie rokują na przyszły sezon, który, mamy nadzieję, będzie jeszcze lepszy ;:172
Po czwarte: Stanisław się postarał, nowinek jest sporo, mamy w czym wybierać, katalog jest gotowy, zdjęcia ogólnie dostępne - nie będziemy się nudzić przez zimowe miesiące ;:109 ;:11
Po piąte: zima ma być lekka i krótka, a wiosna nadejdzie znów szybko i rozpoczniemy nowy sezon z nowymi (i starymi też) daliami ;:3
Wreszcie po ostatnie: wątek się nam rozwinął, poznaliśmy się lepiej i zaprzyjaźnili, więcej wiemy nie tylko o daliach, ale przede wszystkim o sobie nawzajem - i to jest w tym wszystkim najfajniejsze ;:114
Dla wszystkich więc ;:63 i ;:167 ;:167 ;:167 oraz ;:197

Specjalne podziękowania ;:180 dla administratorów i moderatorów forum z ;:118 cierpliwość i życzliwość dla nas wszystkich :!: ;:77

Obstawiam, że w przyszłym sezonie w naszych ogrodach daliowych hitami będą:

wśród dekoracyjnych:

AC Dark Horse

Obrazek

Obrazek

wśród kaktusowych:

Normandy Orange Fluff

Obrazek

Obrazek

A wśród pomponów i ball:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Barbara
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ja jako zakochana w kaktusowych padłam z zachwytu na widok Normandy Orange Fluff ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basiu ja ze swojej strony dziękuję ci za to że jesteś z nami , za pomoc i przyjacielską opiekę. Ac Dark Horse polecana przez ciebie bajaka ;:oj . No i oczywiście Panu Stanisławowi , który dzielnie sprawuje opiekę nad sadzonkami wkłada to całe serducho i trzyma silą dłoń i energię nad tym żeby wszystko pięknie rosło i cieszyło oko. ;:180 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”