Tereniu Jeśli ten mróz utrzyma się dłużej a już go przesunęli co najmniej do piątku to poproszę o więcej śniegu.
Jagusia Jeszcze nie zmieniłem, tamto auto jest w naprawie żeby wszystko było na tip top i zostanie sprzedane natomiast nowe jest w trakcie sprowadzania. To na zdjęciach to pożyczone .
Marysiu Nowym samochodem też będę wozić kamienie, drzewa, kosiarki i nie tylko, inne auto byłoby zbędne, bo co to za pomoc jeśli nie zmieści się do niego 3,5 metrowa topola? Wielkie zaspy widziałem we wsi Chełm (?) na południe od Wolbromia, chciałem sobie tamtędy ominąć takie jedno głupkowate skrzyżowanie w Wolbromiu przy torach. Widoki w tej wsi były przepiękne, zaspy usypane w malownicze kształty. A jak wracałem przez KS do domu to widziałem księdza jak jechał na butach po drodze na kolędę

Tu chyba żadnej drogi nikomu nie chciało się odśnieżyć, może wezmą się za robotę jak zdarzy się jaki wypadek...Dziś o 8 rano było -21,5*C, mam nadzieję, że tej nocy będzie lepiej, kto to widział takie temperatury w styczniu w Polsce ??
Dzień dobry
Vimenie! Wstawiałem trupie palce w 2016 i w 2015 roku na FO. Mam nadzieję, że jeszcze je mam bo podają strefę 6b -7a, usypałem wysoki kopiec ze śniegu więc nawet jak góra przemarznie to może z pniaka odbije. Próbowałem je, wygląda to obrzydliwie, jak skrzek. W smaku jest takie ciężkie do określenia, bardzo słodkie a zarazem bardzo gorzkie, tzn ta wydzielina, w której są nasiona. Nasion nie próbowałem, wyjąłem, wysuszyłem, przykleiły się do gazety, wiosną będę rozsyłać po forum. Na brak śniegu nie narzekam ale zawsze mogłoby go być więcej na takie mrozy