Na Powitanie Becia Cz 4
Re: Na Powitanie Becia Cz 4
Beatko to super wiadomości dla mnie
To ma być taki pas daliowy oddzielający ogródek warzywny od reszty ogrodu i cieszę się,że mimo wiatru dalie powinny sobie tam poradzić
W takim razie przy okazji powiększania warzywnika zrobię rabate pod dalie.Czy mam ją jakoś szczególnie przygotować,dalie to żarłoki? Mam dużo kurzeńca z wiosny i ściółki spod owiec,więc mogę to dodać i przekopać na zimę.
Co do chęci podzielenia się to będzie mi niezmiernie miło Beatko

W takim razie przy okazji powiększania warzywnika zrobię rabate pod dalie.Czy mam ją jakoś szczególnie przygotować,dalie to żarłoki? Mam dużo kurzeńca z wiosny i ściółki spod owiec,więc mogę to dodać i przekopać na zimę.
Co do chęci podzielenia się to będzie mi niezmiernie miło Beatko

Pozdrawiam Amelia
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Amelio wszelki nawóz organiczny dalie lubią oj lubią Ja tylko jesienią daje nawóz mąż orze pod warzywnik to i pod dalie także kopać nie muszę bo kiedy bym się wyrobiła.Ok to jak zrobię wykopki to dam znać.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twoimi daliami ciągle się zachwycam, ja mam w tym roku kilka i to bardzo marne, źle się przechowały, większość zgniła, szkoda, ale już się w nie bawić nie będę, nie mam gdzie przechować, a tak lubię dalie 

- becia123
IWONKO masz racje przechować gdzieś trzeba ale każda cieszy a i w mieszkaniach przechowują ja mam piwnicę małą ale jest i dobra to rzecz. 

- becia123
Mewo Ewo to dalia bright star znalazłam nazwę 

- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko dalie powalają swoja pięknością
Już się nie mogę na nie doczekać,kiedy będę mieć je w swoim ogrodzie:)

Już się nie mogę na nie doczekać,kiedy będę mieć je w swoim ogrodzie:)
- becia123
Beatko Oj lubimy ,lubimy coraz to nowe 

- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Beatko zajrzałam do ciebie po raz pierwszy i zachwyciło mnie bogactwo kolorów i mnogość roślin,a jak jeszcze zobaczyłam liliowce i floksy to rozsiadłam się wygodnie ...już się mnie nie pozbędziesz 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
A ja obiecuję zajrzeć i obiecuje i nie zaglądam - Beatko poprawię się. Twój ogródek zawsze taki zadbany i dopieszczony - mnóstwo roslinek i kolorów. Uwielbiam w nim, to ze przypomina wiejski ogródek a nie angielski trwanik.
- becia123
Bejko1970 Beatko witaj w moim kolorowym małym świecie Bardzo się cieszę z odwiedzin a jeszcze imienniczki ooo to już wyjątkowo
Liliowce lubię oj lubię ,floksy też ,dalie lilie ,cebulowe a zresztą wszystkie roślinki lubię
Taka zielono zakręcona jestem.
Wielkakulko witaj Aniu będziesz miała czas to będziesz zaglądać .Ja też dziś wróciłam z pracy obiad usiadłam z dziećmi do lekcji i skończyłam 19 30 narobisz masę przez ten czas wieczorku nie wiadomo w co ręce włożyć

Wielkakulko witaj Aniu będziesz miała czas to będziesz zaglądać .Ja też dziś wróciłam z pracy obiad usiadłam z dziećmi do lekcji i skończyłam 19 30 narobisz masę przez ten czas wieczorku nie wiadomo w co ręce włożyć
- wielkakulka
A ja mechanik, przeglad, działka i grzyby, mnóstwo telefonów, maili - 2 lata mgr robie w rok i ustalam co i ja z wykładowcami i dyrekcja. Juz czytam, notuję, działkę plewię, fiołki przesadzałam, jabłka suszę - to wykrajanie, krojenie, drobienie, obierałam wiaderko maslaków działkowych - fajnie, że są, ale za mało czasu na to wszystko. Usiadłam do koputera i nadrabiam na FO, zeby choc zajrzec do kilku osób, bo przestaną mnie odwiedzać. W sumie, to spora część juz przestała - ciagle mnie nie ma.
- becia123
Aniu podziwiam dwa lata w rok super dom ,dzieci szkoła działka.Będziesz częściej nadrobisz wrócą odwiedzający Cię. Powodzenia 

- wielkakulka
Az sama się boje, ale co tam. Działka zarosnie, dzieci straca na wadze, chyba że bedą jeść chleb ze smalcem i słodycze 

- becia123
oj to przytyją
i suszone jabłka koniecznie