Tylko te nazwy... Ciekawe które się przyjmą.

- maluszki,sokolica pisze:Jeszcze takie maluszki:
U mnie chyba nie ma reguły. Raczej jako jedne z pierwszych, ale właściwie co sezon jest inaczej. Było też tak, że kwitł pod koniechen_s pisze: U mnie też kwitnie akurat jako jedno z pierwszych gymno Gymnocalycium erinaceum v. paucicostatum.
W ubiegłym roku dostałam info, że przez najbliższe 2-3 lata będzie nie do zdobycia. Jak widać, dość szybko to się zmienia.Aileen pisze:Zainteresowało mnie zwłaszcza Gymnocalycium meregalli LB 4313, ciekawa roślinka.
To mniej więcej jak G. campestre, Twój słoikowy rarytasik, obecnie dostępne tylko nasiona, a przecież to tylko G. erinaceumAileen pisze:pod tajemniczą nazwą Gymnocalycium schreiteri jest ukryte Gymnocalycium baldianum
Dziękuję. Choć on wiekowy, to wcale nie taki duży. Ponoć bardzo wolno rosnący, co mnie cieszy. W doniczce 7x7 ledwie.ejacek pisze:I świetne to gymno 20-letnie - robi wrażenie. Jednak stare kaktusy mają w sobie jakąś taką powagę i dostojność
Ponoć teraz na otwarciu sezonu w Czechach można było kupić co tylko dusza zapragnienolina pisze:O G,basiatrum pytałam Pana D. jesienią ,ale nie miał jest sliczny
Taa, jasnebanditoo pisze:nawet niektorych ni mam