Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Maryśwpadłam zobaczyć a utknęłam cudne zdjęcia zaproszenie do ogrodu tajemnicze i bajkowe
a ja nie mam czasu długo przebywać. :) ale jak zwykle przy Westerland zatrzymałam się.
Abraham u Ciebie kwitnie a moja duży krzaczek raczyła tylko jednym kwieciem pokazać się.
Maryś masz dobra pamięć tak 18róz mi wymarzło jednej zimy .
nie wiem czemu ale nasturcje nie pokazały się może coś je zjadło... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Michale oliwnik wchodzi mi prawie do nosa ;:306 ale jest obok jaśminowca i ten pachnie mocniej :wink:
Nie wiem dlaczego nie zakwitły może ukorzeniają się a rok temu zakwitły pączki zawiązane jeszcze u mnie. Dziękuję !
Misiu pamiętam Twój żal i broniłaś się przed różami :lol: a swój drogą to dziwne że AD ma jednym kwiatkiem bo u mnie rośnie w cieniu ale kwiatów i pączków ma zatrzęsienie ;:173
I te kwiaty co pokazałam mają średnicę chyba 15 cm...ogromne!
Nasturcje może jeszcze wyjdą, miałaś mało deszczu i może dlatego :cry:
Dzięki, że znalazłaś chwilę mimo takich wspaniały gości ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,spaceruje po twoim ogrodzie już chwilę i nie mogę wyjść ,barkarole ma u mnie na razie 1 pączek ,ale myślę ,że do jesieni będzie dużo ;:306 ,ale zakwitła mi piękna róża ,jutro powiem ci jaka ,bo zapomniałam,a tymczasem zachwycam się Twoimi różami i innymi ,bo wszystko tak przyciąga,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:19 ;:168
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Marysiu pierwsza fotka cudna a ostatnia wprost magiczna.
Pięknie Ci róże kwitną. Popatrzyłam sobie i ponotowałam no muszę jesienią coś dokupić ;:108
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu w każdym ogrodzie znajdziesz coś ciekawego i dlatego chętnie je odwiedzamy. Wpadnij i powiedz jaka róża zakwitła, całuję i życzę miłego dnia ;:196
Asiu bardzo dziękuję za pochwały ;:196
Ten rok jest łaskawy dla róż i nawet nie specjalnie chorują, przynajmniej na razie, a kwitną cudownie. Pewnie nie obedzie się bez zakupów po takim sezonie kuszenia. Zapraszam Cię serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu, jeden weekend w miesiącu trafił mi się wolny, a tu u nas pada, nic nie zrobię w ogrodzie ;:223 ;:223 na szczęście niedługo urlop, to i wycieczki może nawet w Wasze strony i ziemia znaczy działka, będzie pięknie ;:138 pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Sezon na róże rozpoczęty, piękna ta nakrapiana nasturcja :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu piękny różany pokaz ;:oj Zachwyca mnie Abraham Darby , na Twoich fotkach ma piękny pudrowy odcień. Mam miejsce na jedną różową różę, po wypadniętej pamiętnej zimy Queen Elizabeth. Miejsce czeka już 3 sezon, ponieważ nie umiem się zdecydować na odmianę, odmian w różowych odcieniach jest cała masa. Musi to być czysty, chłodny róż, bez naleciałości pomarańczu.
Graham cudeńko, mam nadzieję, że mój też w końcu osiągnie podobne rozmiary. Ledwo przeżył zimę o której wcześniej wspomniałam i tak się biedak zbiera, zbiera, ale wciąż jest marniutki i niewielki. Ale zawsze z wielkim zaparciem kwitnie.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu lekarstwa na tę chorobę raczej nie znajdziemy ;:306 ale mam radę przykopuj trawnika ale wzdłuż ogrodzenia, tam gdzie melexikiem można pojechać, wiesz jak tam będzie kawusia smakować albo taki soczek z bzu czarnego :heja :heja :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wrzucaj zdjęcia, wrzucaj - małż coś marudzi, że jeszcze by gdzieś pojechał, póki można służbowe auto wykorzystać, to może namówię :wink: Mój pszczelarz rodzinny potwierdził, że arcydzięgiel będzie bardzo mile widziany, więc z góry nie dziękuję. Z ogrodowymi tematami to już przepadłam :wink: Coraz więcej oglądam i czytam, to i coraz więcej bym chciała mieć, tylko na oporządzanie towarzystwa trochę mało czasu. Ale damy radę, sterylnie czyste rabatki nie pasują ani do naszego domu, ani do mnie, więc z lupą chodzić nie muszę.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu, masz istny ogród botaniczny ;:108 .
Fotka z wejścia, istny tajemniczy ;:167 .
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Marysiu Witaj zaglądam ale śladu nie zostawiam nie wszędzie zdążę ale z zapytaniem ten krwawnik obrzymii duży Ci rośnie ? Mam podobną roślinę i jest ok 150 cm czy to może być to a l;iście ma podobne do paproci?Pięknie kwitną Ci róże. ;:138 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,gdzieś się podziałaś ,ale to nic ,powiem Ci ,że ta nowa róża to Paul Ricard,włożyłam ją u siebie i Porcelinkę też ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Tak sobie myślę, jak się bawisz kochana?? Jak nóżki? Jutro woda z solą koniecznie :D Jak ja Ci zazdroszczę ;:136 . U mnie wesela cyklicznie...albo wcale. W zeszłym roku zaliczyłam ..3 pod rząd można powiedzieć.
Moja jedna noga w maści końskiej (pięta!), a druga po nieudanym skoku na niedokończony taras ...nabalsamowana altaziają.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko a my byliśmy na ślubie i weselu syna sąsiada i młodym co chwilę sikawka z góry przeszkadzała ;:224
Przyjeżdżaj w nasze strony, a przed wyjazdem musimy się wymienić telefonami ;:215
Ewo i owszem tylko żeby deszcz nie zepsuł przedstawienia :wink:
Agnieszko Queen Elisabeth Ci wymarzła? to jest niemożliwe, ja nawet tej róży nie okrywam, a mam ją ok 20 lat i uwielbiam ją.
Trudno będzie wybrać coś odpowiedniego bo róż w kolorze różowym jest duuużżooo!
Graham T. jest posadzony jesienią ubiegłego roku, tylko jest wyjątkowym egzemplarzem ;:333
Marysiu Ty mnie nie namawiaj, bo tam grasują sarny, zające i inne dzikusy i co posadzę to zgryzą, a na soczek zapraszam do domu ;:180
Aniu u mnie też sterylność nie wchodzi w rachubę, sama nie dam rady, ale rośliny pomogą. Poza arcydzięglem polecam przegorzan, też pszczółki go lubią ;:333
Justynko jeszcze mi dużo brakuje, ale staram się, bo zachłanność jest ogromna :shock:
Ty też masz charakterystyczne fotki Rozczochranego :lol:
Beatko witaj jak dawno Cię nie widziałam ...wiem coraz mniej czasy i coraz więcej ogrodów,. a wszystkie chciałoby się zobaczyć ;:173
Jestem winna przeprosiny to jest Wrotycz wielkolistny i jest wysoki i ma liście podobne do paproci ;:180
Martusiu bawiłam się dzisiaj, ale pójdę zobaczyć Twoje róże, przed snem jeszcze róże obejrzę . Całuję i życzę dobrej nocy ;:168
Małgosiu już nie te oczy ...coś nogi mnie nie noszą ;:185 Ostatnia rwa nie pozwala mi na wygibusy, bardzo statecznie odbyliśmy wesele, ale było bardzo miło, a poza tym z sąsiadami trzeba dobrze żyć ;:215 Ja też skarżę się na ostrogę i jak pochodzę to potem jęczę. O Twoich wyczynach 13-go czytałam ;:131
Witaj Grażynko tak róże wyglądają teraz najładniej ;:7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”