Witam w pierwszym dniu astronomicznej zimy.
Wydaje się , że powtarza się stan pogodowy z poprzedniego roku.
Wtedy też nie było jeszcze śniegu ani zimowych temperatur.
Może i tym razem wcześniej wystartuje wiosna ?
W ogrodzie tylko wiatr co mógł to porozwiewał i ponawiewał.
Dobrze, ze róże mam tylko lekko zabezpieczone okrywą z gałązek iglastych. Chyba nie zaparzą się pod tym.
Choinka już kupiona i czeka na przystrojenie.
A na parapecie zakwitło pierwsze w tym sezonie Hipeastrum.
Jadziu 
cieszę się , że wazon przypadł Ci do gustu. Jego wypełnienie, to zasuszone kwiaty z ogrodu.
Ewcia drewutnia 
Trawki jeszcze nieco chude, ale już pozwiązywałam.

A po ostatnich wietrznych dniach w ogrodzie już nie widać porządku. Ale jakoś nie mam ochoty tam jeszcze sprzątać.
Dorotko 
kot wymiziany z trudem. Ona tego n ie lubi, daje się miziać tylko wtedy, gdy czegoś chce.
Alu 
miło , że wpadłaś. U mnie też słońce się chowa w południe a to za sprawą wiadomej chaty sąsiadów.
Latem nie ma problemu , bo świeci wysoko. Ale teraz ..... chyba wolałabym las.
Ewa ewamaj66 
Może i dobrze na tym wyjdą Twoje róże. Jak tak dalej będzie z pogodą , to chyba zacznę rozgarniać kopczyki . Kiedy otworzysz swój wątek ? Masz już swój komputer ?
Karolinko 
bardzo Ci dziękuję za takie miłe słowa o moim ogrodzie. A dlaczego nie możesz mieć swojego milusińskiego zwierzaczka ?
Stasiu 
miło, ze też nam towarzyszyłaś w spacerku. Teraz jest tak pochmurno i wietrznie, że nie mam ochoty wychodzić do ogrodu. Tyle tylko wychodzę, aby dosypać ptaszkom do karmnika.
Wandziu 
u mnie jakoś nie bardzo się ten dzwonek rozchodzi. Ale z radością witam każdą nowa roślinkę.
Marysiu 
Mój Octopus , darowany poprzedniego roku przez Justynkę, na szczęście wyszedł w tym roku.
Bardzo uważałam, by go nie wyrwać w zapędach czyszczenia grządki. Jest nadzieja, że będzie rósł , to się z Tobą chętnie podzielę.
Olu 
Lykkefund rośnie dość szybko i jest zdrowa. W poprzednim sezonie przesadzałam ją dwa razy a w tym roku już tak osłoniła spory kawałek tej kratki.
Wszystkim zaglądającym do tego wątku życzę miłego wieczoru