Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Post »

Wandziu super masz jeżówki ;:333 Jaką najbardziej lubisz? Ja stawiam na Milkshake ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Secret Joy ma śliczny kolorek, widziałam w sprzedaży kwitnące jeżówki..... czerwoną pierwszy raz...
duże wrażenie robi jej kwiat .... ;:108
Wszystko się gotuje w ogrodzie przez ta pogodę.... a trawki i one wyglądają świeżutko.
Może burza z deszczykiem się wykluje..... ;:173 mogłoby porządnie popadać.... ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No i następna kusi jeżówkami.
Widać, że dobrze się zadomowiły u Ciebie.
W końcu też sobie kilka zamówiłam na próbę, bo nie wiem czy przetrwają w moim klimacie.
Grażyna.
kogro-linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak kusisz jeżówkami teraz przysłali mi ofertę jeżówek - piękne kolory sadzonka po 14,50 - to dobra oferta?
Może masz gdzieś taniej?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu przyszłam pospacerować Twoimi kamiennymi ścieżkami ;:196
Moje mają powstać w przyszłym tygodniu, ale nie czarujmy się, nie będą tak urocze, jak Twoje.
Ja również czytałam, że te bardziej fikuśne jeżówki są trudniejsze w uprawie, ale jak widać są wyjątki.
Czy dobrze zrozumiałam, że sadziłaś je w zeszłym roku...i już takie duże kępy ;:oj
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Wandziu :wit Twój ogród w promieniach słońca wygląda wspaniale, szczególnie zwiewne trawy, które za każdym razem mnie zachwycają. Jeżówek też nie sposób nie pochwalić, piękne i dorodne kępy ;:63
W Twoim ogrodzie wyciszam się i dlatego tak bardzo lubię po nim spacerować :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Moje ubiegłoroczne jeżówki nie wszystkie się pokazały ...chyba to zasługa nornic ...wczoraj część słabo rosnącej kępy została mi w ręku ;:145 , na szczęście kilka korzonków dyndało jeszcze ...przesadziłam do doniczki...Tym sposobem z jednej będę miała dwie! ;:306 Twoje Wandziu wszystkie dorodne i piękne! ;:333
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Ładne jeżówki i jak dużo odmian. Mnie najbardziej odpowiadają te zwykłe różowe i białe,bo maja sztywne łodygi i nie przewracają się.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Wandziu cudne jeżówki.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Annes77, skąd wiedziałaś? Faktycznie Aniu, najbardziej podobają mi się wszelkie białe jeżówki. A więc Milkshake, Coconut Lime, Purity, White Double Delight, Greenline , bo takie akurat mam. No a oprócz tego piękna jest Secret Joy, bo choć nie jest biała, to ta jej żółtawość właściwie bliska jest bieli w fazie pełnego kwitnienia. ALe tak w ogóle to wszystkie mi się podobają :D

Majka411, niestety nadal u mnie susza i gorąco. Już po prostu tego nie wytrzymuję, a mam kilka rośślin do posadzenia, ale nie będę tego robić w upale, bo zaraz padną. Koszmar, po prostu. Nawet laptop, na którym piszę, jest gorący i nieprzyjemny ;:223
Kogra, no właśnie ta niewiadoma z przetrwaniem jeżówek jest bardzo denerwująca. Ale myślę, że tak samo jest z różami. Nie znasz dnia ni godziny, gdy mogą wypaść. A jeżówki w końcu nie są takie drogie. Można próbować.

DTJ pw.

Heliofitko, tak Iwonko, sadziłam jeżówki w zeszłym sezonie, część wiosną, część jesienią. I niektóre kępy, może nie są takie duże, ale wypuścily po kilka pędów kwiatowych. Sama jestem mile zaskoczona. Zachęca to dalszych zakupów. A kupowałam w różnych miejscach.

Anym, jakie to miłe, co piszesz. Staram się ten mój ogród jeszcze bardziej wyciszyć, eliminując kolor żółty, choć nie definitywnie, bo małe żółte akcenty mogą na razie gdzieniegdzie zostać. W czasie upałów na mnie najlepiej jednak działa biel i niebieski. Tak ochładzająco, przynajmniej w sensie psychicznym. Choć z kolei w pochmurne dni żółty i czerwony byłby jak najbardziej wskazany. Wynika stąd, że sama do końca nie wiem, czego chcę. A ty jesteś zdecydowana co do kolorystyki swego ogródka?

Marpa, o widzisz, mam to samo z dwiema jeżówkami. Były w gruncie tak marne od początku sezonu, że wzięłam je teraz do doniczek. Może trochę podhoduję w lepszej ziemi, a potem przesadzę do gruntu. W każdym razie, jak się je ma bliżej, to łatwiej obserwować. Ciekawe, co się twojej stało, że nie miała korzonków. Szkodnik jakiś?

Drozd, oj Januszu, nie zgadzam się z tobą do końca. To prawda, że zwykłe jeżówki są prościutkie jak drut, ale mam też odmiany, które mają wysokie pędy, nic ich nie podpiera, a stoją ładnie na baczność. Na przykład Pink Poodle albo Purity. Inne odmiany, bardzo wysokie, trzeba co prawda, podeprzeć tyczkami, lecz są tak ładne, że mogę ten widok tyczek znieść. Byle tylko jeżóweczki ładnie zimowały.

Hagaart, uwielbiam jeżóweczki. A jeszcze dwa lata temu nie wiedziałam Agatko, że istnieją w ogóle jakieś ich odmiany.

Jeszcze kilka odmian jeżówek.
Pudelki dostają już śmiesznych czapeczek na główkach
Obrazek

Ta truflowa była cudna, ale jakoś nie zrobiłam jej wcześniej zdjęcia, a teraz już zaczyna przysychać.
Obrazek

Choć ogólnie nie przepadam za kolorem czerwonym w ogrodzie, to jeżówki podobają mi się wszystkie. I dlatego mam też ognistą Gorącą Lawę.
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu masz przepiękną kolekcję jeżówek. Bardzo podobają mi się te kwiaty, ja mam przeważnie te najpopularniejsze białe i różowe, ale marzą mi się też inne odmiany i tak już się rozglądam za zakupem .... chociaż nie bardzo wiem, gdzie je posadzę :roll:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ładnie musiałaś naszperać, żeby zdobyć takie cudowności! Pewnie jak jesteś w jakimś centrum ogrodniczym, skanujesz ciekawe odmiany.
Kiedyś kupiłam kilka, ale nie przezyły u mnie zimy ;:145
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Wandziu ;:oj masz jeżówki i to jakie cudne , bardzo lubię zwłaszcza że są właściwie samoobsługowe ja mam tylko te popularne . W wazonie dosyć długo utrzymują się. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Wandziu ;:196 marzy mi się rabata z różnymi odmianami jeżówek, na razie rosną dwie najpopularniejsze odmiany...chyba pojadę do okolicznych szkółek, może wpadnie coś ciekawego w łapki ;:108
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jeżówki śliczne, ale ja Ty pamiętasz ich nazwy? ;:oj . Mnie jeżówki nie lubią ;:185 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”