Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

JAGÓDKO :wit Prezentujesz się wspaniale -szkoda że Cię dopadła jelitówka . Kwiaty kwitną ślicznie . Na Nowy Rok zdrówka ,pogody ducha i udanej zabawy Sywestrowej . U nas piękna biała zima/ sypie okropnie / i to jest to na co czekaliśmy. ;:168
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne są te wyroby Ewuni .Podziwiam ja za talent ,Ciebie również i czekam na pierwszy tomik wierszy.Choinka jak sie patrzy moja ciut mniejsza .Masz Jagódko cudna bluzkę na sobie .Wiem, jesteś zawsze elegancka ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ewuś ...dziękuję ;:168 ...już lepiej - chociaż bóle ustąpiły , to jednak odczuwam dyskomfort ....ale będzie dobrze . Dziękuję za miłe słowa i za życzenia i ...nawzajem ;:196 ....byle zdrowie było - reszta sama przyjdzie ...
U nas też sypie ...jak z rękawa .... ;:224
Serdeczności :wit ;:167

Jadzieńko ...w rzeczy samej - cuda wychodzą spod Jej rąk - podobnie jak i spod Twoich ;:196 . W każdym z nas coś drzemie i dobrze - bo trudno , by każdy umiał robić wszystko .
Dziękuję za ciepłe słowa ...a tomik się będzie zapełniał , gdy wena mną zawładnie ...wtedy inne sprawy idą w odstawkę ...To nie jest bluzka ...tylko sukienka ; górą gipiura , a dołem granatowy szyfon ..z tyłu zaś , po obu bokach , do połowy pleców też gipiura , potem trójkątna dziura , zamek i dół szyfonowy . Fotkę ' strzelił ' Syn - starszy ...ale szybko , bo oglądał film i ...wyszła , jak wyszła ...
Buziole ;:196 ;:167
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Jagódko!
A mnie podobasz się TY, z tą dumną miną zdobywczyni świata, przyjmującej hojne dary :shock:.
I taką Cię chciałabym widzieć przez cały nadchodzący rok, stosownie do jego pór, w odpowiedniej scenografii, najbardziej w pełnej kwiatów... ;:224.

Buziaki Noworoczne - Jagoda Pomorska
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sukienka cudna JAGÓDKO i bogata -szyfon i giupiura :roll: ale i modelka zgrabna .
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagodo Pomorska ...no , ależ mi teraz wbiłaś ćwieka ... :oops: no i co ja mam teraz Tobie odpowiedzieć ...hę ? No chyba tak się ustosunkuję ...ciepło się na sercu robi , gdy ktoś dostrzega piękno zewnętrzne ...ale to , czego nie widać - siedzi wewnątrz ;:108 . Nie mniej dziękuję ;:167 ...a głowę trzymałam wysoko , by być ciut wyższą , niż jestem - tym bardziej , że fotka robiona prawie z nad podłogi ... Oj , tak - w kwiatach , to raczej rzadko trzymam głowę wysoko ...bo to często one górują nade mną...a ja mam w górze ...Q..er ...

Pozdrawiam z zasypanej Małopolski ;:196

Jadzieńko ..bo i okazja była wyjątkowa - więc na specjalne okazje ta kreacja ...elegancka bym raczej powiedziała , niż bogata . Ha ...dobre ;:306 - ja zgrabna ..oj , chciałabym być taką ...bo co i rusz mnie M strofuje , że ... a - ...przemilczę ten fakt ...bo już mi się gorąco robi ...zresztą nie mam już 30 , ani też 40 lat ...
Dziękuję - pomimo wszystko za taką opinię ;:196 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No cóż w pewnym wieku przybywa tu i tam to nieuniknione :wink: Ja znów nie cierpię kiecek wolę spodnie ,bo w tym mi wygodniej .Kiecka to dla mnie katorga, ;:306 bo widać wszystkie mankamenty :;230
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Choinkę to Ty Kochana zasłoniłaś i niewiele widać, a mówisz że jesteś niewysoka. :wit Stanęłaś jak "gwiazda na ściance". gdybyś skrzyżowała nogi jak do siku( tak robią celebryty) ;:63 . Podoba mi się upięcie Twoich firan. Dużo szczęścia w 2015r ;:167 Ela
Pozdrawiam Ela
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Witaj Igo!
Nie zaglądałam na forum, bo przed świętami było sporo pracy, a w święta laptop odmówił posłuszeństwa. Jestem dopiero dzisiaj.
1. Gdybym Cię nie znała, to po zdjęciu mogłabym sądzić, żeś jest wyższa ode mnie.
2. Suknia strojna, jak na bal u królowej angielskiej.
3. Te firanki, to jest majsterszyk. Bardzo mi się podobają, tym bardziej, że ja szyć nie umie. ;:215
O Ewci dekoracjach nie wspomnę, tym bardziej je podziwiam, że sama takich rzeczy nie potrafię ;:180

Za to Ci oznajmię, że zamówiłam sobie kolejne różyce : Souvenir de Baden-Baden?, Caramella ? , Garden of Roses? , Bremer Stadtmusikanten?, PAUL RICAULT, Bienvenue, Nahema, Prince Camille de Rohan, Summer Song, a co ;:306
Jak sobie strojów nie kupuję, to na coś pieniądze wydać muszę :;230 Tylko tak się zastanawiam, kto będzie to wszystko obrabiał, jak mój kręgosłup się buntuje. Dostałam ofertę od Mariusza, ze Szczytnicy, a tam hosty, żurawki i tyle innego dobra, że znów nie będę miała czasu, by się wziąć do swojej papierkowej roboty ;:124 . Dobrze, że M. w nocy śpi, bo jak by zobaczył, to mógłby dostać zawału.
Iguniu, życzę Ci dużo zdrówka, słoneczka i uśmiechu w Nowym Roku, (kasa też może być).
Pozdrawiam Lidka
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Iguniu cudowna kobieta w cudownej,świątecznej scenerii!
Jak zwykle elegancka i piękna!
Dzieła Ewci wspaniałe ,mam kolekcję jajek..na bombki też przyjdzie czas :lol:
Podziwiam storczyki,ja wszytkie uśmiercam....
Buziaki i zdrowia ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lideczko , Danusiu - serdecznie dziękuję za miłe słowa ;:196 ...osobno się odniosę do nich jak umysł odpocznie ;:168 ...

Jeszcze gorące ...

Wszystkiego dobrego w Nowym 2015 Roku ...oby był lepszy od poprzedniego ...spokoju , zdrowia i pięknych ogrodów ...dla " widzialnych i niewidzialnych " Przyjaciół odwiedzających mój ogrodowy wątek ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A jutro ...jutro na pewno swe kwiaty rozłoży w całości Lemon Lime ...chociaż ma tylko dwa -

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOSIEGO Jagódko ;:196 .Gdzie nie spojrzę to prawie każdy ma Hippeastrum, a może czas też sobie sprawić jakiegoś .Jagódko czy Twój Kazan nie boi się petard ,bo wczoraj nawet moja kota miała wielkie ozy ze zdziwienia i wciąż patrzyła w okno czy na sufit po którym przemykały odblaski petard
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Jagódko masz piękny ogród, wspaniałe rośliny kubłowe ;:oj Chyba jeszcze nie byłam u Ciebie. trafiłam przypadkiem, szukałam informacji w Google na temat cleodenduona Thom. i Uganden. i tak trafiłam do Twoich wątków. Zobaczyłam cudne fotki tych roślinek, tak obficie Ci kwitły. Proszę napisz, gdzie je przechowujesz zimą, w jakich warunkach i gdzie trzymasz latem, w domu czy na balkonie, o jakiej wystawie ;:88 ;:88
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ...nieźle zapowiada się 2015 rok ...nic nie piłam - nie licząc łyka szampana ...a łeb mnie bolał cały dzień .
Pół dnia w łóżku , na tabletkach :( ...

Jadzieńko ..ja , z kolei lubię tylko dżinsy - no , może jeszcze czarne spodnie - takie , które mam na specjalne wyjścia - dobry materiał , wyszczuplają swym krojem i wysmuklają sylwetkę . Jednak sukienka o odpowiednim kroju może tuszować to i owo , a uwydatniać to , co chcemy pokazać . Pokazując np. ładny dekolt - odwracamy uwagę potencjalnego obserwatora od reszty . Ja lubię sukienki , ale takie , by tuszowały ' boczki ' - zależnie od typu figury można dobrać odpowiednią . Nie dla mnie rozkloszowane , ze sztywnych materiałów . No i wzór ...nie mogą to być wielkie kwiaty , ani figury geometryczne ...bo one przy moim wzroście nie wyglądają dobrze , obniżają i pogrubiają .

Elu ...powiem tak ...celebrytów nie znoszę - pic na wodę i ...wszystko robią na pokaz ...jakbym tak nogi zrobiła w ustawieniu ..to chyba by mi się zrobiły jak precle krakowskie ;:306 .
Doprawdy ...choinka ma 2,10 m , a ja - 1,47 ...tylko Syn zrobił tak fotkę ...więc wyszło , jak wyszło ...
Dziękuję za życzenia - Tobie również - dużo zdrowia - bo ono najważniejsze i odlotowych kwitnień - bo to koi nasze zmysły ;:196 .

Lideczko ...no , cóż ...szyć potrafię ...mam taką firanę , którą zaprojektowałam ( siostra mi szyła , bo mi maszyna się zepsuła ) ...nie jest to dla mnie problem ...dawniej , gdy w sklepach nic nie było ...stare firanki modelowałam , doszywając falbany .

No , no , toż u Ciebie będzie park różany ...zamówiłaś w sumie zapewne ponad 80 sztuk ... ;:224
A co ...na coś te pieniądze trza wydawać , prawda ?
No , ja nie mam takiego komfortu , bym sobie szusowała po necie i zamawiała co chce , co mi się podoba ...może jak dożyję z KRUS-u emerytury - wtedy tak ;:108 .
Ewuni ozdoby to majstersztyk ...doprawdy - jestem zachwycona ...
Prawda , że fotka w stosunku do mojego nikczemnego wzrostu ma się nijak , względem choinki ?
Dziękuję za miłe słowa i Tobie również w Nowym Roku ...zdrowia , pogody ducha i realizacji marzeń ... ;:196 ;:167

Dana...ech - skromna ze mnie baba wiejska , a Ty mi tutaj nie tutaj ...jaka tam piękna - wszak piękno - to pojęcie ulotne ...to , co wartościowe siedzi w nas - niewidoczne gołym okiem ...Dziękuję pomimo to za takie postrzeganie mojej skromnej osoby :oops: .
Tak , Ewuni wszystkie prace są warte grzechu ...ja mam też jajka od Niej ...ale na Wielkanoc czekają ...
Storczyki - już kiedyś pisałam o tym - mają kwitnąć i ..basta - a jak nie - to fora ze dwora - nie będę ich niańczyć dla samych liści ...
Serdeczności ;:196 ;:167

Jadzieńko...Kazan siedział zamknięty w suterenach ...bo zapewne by oszalał od tylu grzmotów ...niebo - było jednym wielki światłem ...miałam wrażenie , że jakieś bombardowanie jest - jak na wojnie ;:oj . My od kilku lat nic nie kupujemy ; raz , ze kasę w powietrze nie mam zamiaru wysyłać , drugie - to ekologia , a po trzecie ...żal mi zwierząt ...Teraz też petardy lecą ...
Ja mam kilka hipeastrów , ale tylko jeden się wziął i zakwitnął .
Pozdrawiam ;:196 ...dużo zdrowia i siły , bo będzie nam potrzebna w 2015 roku ;:167 .

Witaj Aniu ...w moim " Królestwie ..." ;:180 ...Clerodendra latem stoją na dworze ...jednak Thomsoniae stoi osłonięty od parzących promieni słońca , a Clerodendrum ugandense na słońcu , na wietrze i na deszczu - nie zależnie , jak pogoda - stoi pod tzw. chmurką ...z innymi tarasowymi .
Teraz , zimą stoją w domu - jeden i drugi , na parterze , w pokoju , gdzie temp. oscyluje około 15 C ...Clerodendrum na zimę - jeżeli stoi w chłodzie i z dala od źródeł światła to gubi liście - mój stoi przed balkonowym oknem wschodnim ...ale ma chłód i ...wypuścił nie tylko liście , ale i pąki kwiatowe . Clerodendrum Thomsoniae trzeba w lutym mocno ciąć , by zakwitnął latem .

Pozdrawiam serdecznie :wit
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Ślicznie Ci dziękuję za informacje ;:180 , będą mi bardzo pomocne, bo cleodendrony mam od niedawna i nic prawie nie wiem ona temat ich pielęgnacji.
:wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”