No ...nieźle zapowiada się 2015 rok ...nic nie piłam - nie licząc łyka szampana ...a łeb mnie bolał cały dzień .
Pół dnia w łóżku , na tabletkach

...
Jadzieńko ..ja , z kolei lubię tylko dżinsy - no , może jeszcze czarne spodnie - takie , które mam na specjalne wyjścia - dobry materiał , wyszczuplają swym krojem i wysmuklają sylwetkę . Jednak sukienka o odpowiednim kroju może tuszować to i owo , a uwydatniać to , co chcemy pokazać . Pokazując np. ładny dekolt - odwracamy uwagę potencjalnego obserwatora od reszty . Ja lubię sukienki , ale takie , by tuszowały ' boczki ' - zależnie od typu figury można dobrać odpowiednią . Nie dla mnie rozkloszowane , ze sztywnych materiałów . No i wzór ...nie mogą to być wielkie kwiaty , ani figury geometryczne ...bo one przy moim wzroście nie wyglądają dobrze , obniżają i pogrubiają .
Elu ...powiem tak ...celebrytów nie znoszę - pic na wodę i ...wszystko robią na pokaz ...jakbym tak nogi zrobiła w ustawieniu ..to chyba by mi się zrobiły jak precle krakowskie

.
Doprawdy ...choinka ma 2,10 m , a ja - 1,47 ...tylko Syn zrobił tak fotkę ...więc wyszło , jak wyszło ...
Dziękuję za życzenia - Tobie również - dużo zdrowia - bo ono najważniejsze i odlotowych kwitnień - bo to koi nasze zmysły

.
Lideczko ...no , cóż ...szyć potrafię ...mam taką firanę , którą zaprojektowałam ( siostra mi szyła , bo mi maszyna się zepsuła ) ...nie jest to dla mnie problem ...dawniej , gdy w sklepach nic nie było ...stare firanki modelowałam , doszywając falbany .
No , no , toż u Ciebie będzie park różany ...zamówiłaś w sumie zapewne ponad 80 sztuk ...
A co ...na coś te pieniądze trza wydawać , prawda ?
No , ja nie mam takiego komfortu , bym sobie szusowała po necie i zamawiała co chce , co mi się podoba ...może jak dożyję z KRUS-u emerytury - wtedy tak

.
Ewuni ozdoby to majstersztyk ...doprawdy - jestem zachwycona ...
Prawda , że fotka w stosunku do mojego nikczemnego wzrostu ma się nijak , względem choinki ?
Dziękuję za miłe słowa i Tobie również w Nowym Roku ...zdrowia , pogody ducha i realizacji marzeń ...
Dana...ech - skromna ze mnie baba wiejska , a Ty mi tutaj nie tutaj ...jaka tam piękna - wszak piękno - to pojęcie ulotne ...to , co wartościowe siedzi w nas - niewidoczne gołym okiem ...Dziękuję pomimo to za takie postrzeganie mojej skromnej osoby

.
Tak , Ewuni wszystkie prace są warte grzechu ...ja mam też jajka od Niej ...ale na Wielkanoc czekają ...
Storczyki - już kiedyś pisałam o tym - mają kwitnąć i ..basta - a jak nie - to fora ze dwora - nie będę ich niańczyć dla samych liści ...
Serdeczności
Jadzieńko...Kazan siedział zamknięty w suterenach ...bo zapewne by oszalał od tylu grzmotów ...niebo - było jednym wielki światłem ...miałam wrażenie , że jakieś bombardowanie jest - jak na wojnie

. My od kilku lat nic nie kupujemy ; raz , ze kasę w powietrze nie mam zamiaru wysyłać , drugie - to ekologia , a po trzecie ...żal mi zwierząt ...Teraz też petardy lecą ...
Ja mam kilka hipeastrów , ale tylko jeden się wziął i zakwitnął .
Pozdrawiam

...dużo zdrowia i siły , bo będzie nam potrzebna w 2015 roku

.
Witaj
Aniu ...w moim " Królestwie ..."

...Clerodendra latem stoją na dworze ...jednak Thomsoniae stoi osłonięty od parzących promieni słońca , a Clerodendrum ugandense na słońcu , na wietrze i na deszczu - nie zależnie , jak pogoda - stoi pod tzw. chmurką ...z innymi tarasowymi .
Teraz , zimą stoją w domu - jeden i drugi , na parterze , w pokoju , gdzie temp. oscyluje około 15 C ...Clerodendrum na zimę - jeżeli stoi w chłodzie i z dala od źródeł światła to gubi liście - mój stoi przed balkonowym oknem wschodnim ...ale ma chłód i ...wypuścił nie tylko liście , ale i pąki kwiatowe . Clerodendrum Thomsoniae trzeba w lutym mocno ciąć , by zakwitnął latem .
Pozdrawiam serdecznie