Ogródek AGNESS
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Aguś cudownie, nie chcesz się pozbyć jakiś RH
żartuję śliczny spacerek szkoda że tak krótki może jeszcze?

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga, śliczne te Twoje rodośki
Mój zakwitł, ma aż ....3 kwiaty. 

- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Spacer jak w bajce
Piękne kolory, rabatki wyłożone kamieniami- a to uwielbiam w sposób szczególny. Takich okazów nie mam...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kochani mam nadzieję, że mi wybaczycie, że odpowiem zbiorowo, ale nie wyrabiam się po prostu.... jakoś tak dużo obowiązków mi się nawarstwiło, że doba zbyt krótka , a i na kilka słów w zaprzyjaźnionych wątkach nie starcza czasu.... mam nadzieję, że już jakoś się ogarnę i wszystko nadrobię
Tajeczko, Aniu , Gosiu, Jadziu, Aniu, Robercie, Halinko, Madziu, Kasiu, Misiu, Alu, Marysiu, Krysiu, Basiu, Jacku, Mariolu, Aniu, Geniu, Majeczko, Dorotko, Małgosiu, Wolusiu dziękuję bardzo, że zaglądacie i chcecie wędrować moimi alejkami . Teraz jest tak kolorowo i pięknie, że naprawdę aż nie chce się wchodzić do domu..... Szkoda tylko, że rododendrony tak szybko przekwitną.... najpierw deszcze je siekły, teraz słońce smaży na rumiano.... nie lubią one takich ekstremalnych warunków... ale cóż....trudno.... Już do kwitnienia szykują się ich następcy..... żylistki, krzewuszki, róże, liliowce, lilie.... wciąż będzie kolorowo
Jacku dziękuję za sprostowanie nazwy mydlnicy.... już poprawie na właściwą

Tajeczko, Aniu , Gosiu, Jadziu, Aniu, Robercie, Halinko, Madziu, Kasiu, Misiu, Alu, Marysiu, Krysiu, Basiu, Jacku, Mariolu, Aniu, Geniu, Majeczko, Dorotko, Małgosiu, Wolusiu dziękuję bardzo, że zaglądacie i chcecie wędrować moimi alejkami . Teraz jest tak kolorowo i pięknie, że naprawdę aż nie chce się wchodzić do domu..... Szkoda tylko, że rododendrony tak szybko przekwitną.... najpierw deszcze je siekły, teraz słońce smaży na rumiano.... nie lubią one takich ekstremalnych warunków... ale cóż....trudno.... Już do kwitnienia szykują się ich następcy..... żylistki, krzewuszki, róże, liliowce, lilie.... wciąż będzie kolorowo

Jacku dziękuję za sprostowanie nazwy mydlnicy.... już poprawie na właściwą

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aguś normalnie ciśnienie mam na 300 jak wchodzę do Ciebie i patrzę na te cudeńka. Oczy wychodzą mi z orbit. Te kolory, ten rozmiar, ta ilość!
Uwielbiam, uwielbiam, dosłownie uwielbiam!!!!

Wiedziałam gdzie wpaść na ucztę dla oczu! WOW! Cudnie i kolorowo!
- AGNESS
Madziu cieszę się bardzo, że podoba Ci się . Kolorowo jest naprawdę bardzo. Uwielbiam gdy kwitną rododendrony ... oby jak najdłużej jeszcze
Aniu bardzo się cieszę, że zajrzałaś i że podobają Ci się widoczki

Aniu bardzo się cieszę, że zajrzałaś i że podobają Ci się widoczki

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
U mnie też gorąco, jak w Afryce, a podlewać mi się nie chce...właściwie brak czasu
Dopiero po niedzieli trochę się uspokoi, więc znowu będzie więcej czasu na FO.
Agnieszko kwitnące rododendrony wyglądają zjawiskowo, ale zauważyłam, że przy nich rosną lilie...wyższe od nich
Jakie to gatunki, że takie wielkie ?

Dopiero po niedzieli trochę się uspokoi, więc znowu będzie więcej czasu na FO.
Agnieszko kwitnące rododendrony wyglądają zjawiskowo, ale zauważyłam, że przy nich rosną lilie...wyższe od nich

Jakie to gatunki, że takie wielkie ?
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga no jest to wyczekane i wyśnione ciepełko aż miło posiedzieć na ławeczce.
Ja okupuj wieczorami huśtawkę bo tam najpiękniej pachną bzy.
Ja okupuj wieczorami huśtawkę bo tam najpiękniej pachną bzy.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja na tarasie siedzę, bo bzy mam obok tarasu, więc mi pachną bardzo blisko 

Teraz,kiedy u mnie niewiele roślin kwitnie,u ciebie prawdziwy barwny spektakl.Przepiękne azalie i rododendrony.Myślę,że za rok posadzę kilka.Muszę tylko znależć im dobre miejsce.Patrzę na swoje rabaty i zastanawiam się nad większą ilością skalnych roślinek.Pomimo niedawnych deszczy u mnie ziemia sucha jak pieprz i nie wszystkie byliny dają radę.Jutro pomimo upału z samego rana zrobię przeprowadzkę host ze słonecznej pod drzewa.I zostaną puste placki
Pracy w ogrodzie jest tyle,że nie ma czasu na nic innego.Ale do ciebie Aguś musiałam zajrzeć. 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Achhhhh Agusiu tylko powzdychałam patrząc na te pięknie kwitnące azalie czy Rh .U mnie tylko japonki tak ślicznie kwitną
.Twoje rośliny jednak podgoniły nasze juz kwitnące

- AGNESS
Ewuniu faktycznie kolorowo bardzo, piękny czas mamy w ogrodach. Dla Ciebie dawka kolorków

Iwonko u mnie podobnie... skwar się z nieba leje, na południowe godziny uciekamy do domu, w ogrodzie nic nie można robić, bo twarz po chwili przyjmuje barwę warzywa korzeniowego - buraka
Lilie widoczne na fotce to orienpet Flashponint.... ale wcale nie jest największa.... są znacznie od niej wyższe, np Garden Affaire, czy kilka innych
Na lilie musimy jeszcze poczekać, ale może spodobają ci się liliowce

Jolu u mnie bzy już przekwitają, ale rolę pachnideł przejęły goździki.... uwielbiam ich zapach

Wandziu moje bzy niestety już przekwitają. W tej chwili pachną goździki i trochę azalie
Dla Ciebie mój ulubiony duecik - liliowce z chabrami

Agusiu ciesze się, że zaglądasz
Na azalie i różaneczniki namawiam bardzo, to przepiękne krzewy. Na pewni znajdziesz dla nich miejsce
U mnie też sucho niesamowicie, po deszczach już nie ma śladu, a ziemia popiół.... dziś troszkę podlałam najbardziej wymagające roślinki.... Miałam nadzieję, że troszkę popada, bo od czasu do czasu pojawiały się chmurki, ale niestety wszystko przepływało dalej...
Dla Ciebie chłodne w kolorze - błękitne wielosiły

Jadziu moje japonki już kończą kwitnienie.... w ogóle przez te upały rododendrony przekwitają błyskawicznie.... tylko pojawiły się kwiaty a już są omdlałe i usmażone na rumiano.... aż żal.... Kilka fotek, póki jeszcze cieszą....

Iwonko u mnie podobnie... skwar się z nieba leje, na południowe godziny uciekamy do domu, w ogrodzie nic nie można robić, bo twarz po chwili przyjmuje barwę warzywa korzeniowego - buraka

Lilie widoczne na fotce to orienpet Flashponint.... ale wcale nie jest największa.... są znacznie od niej wyższe, np Garden Affaire, czy kilka innych

Na lilie musimy jeszcze poczekać, ale może spodobają ci się liliowce

Jolu u mnie bzy już przekwitają, ale rolę pachnideł przejęły goździki.... uwielbiam ich zapach

Wandziu moje bzy niestety już przekwitają. W tej chwili pachną goździki i trochę azalie

Dla Ciebie mój ulubiony duecik - liliowce z chabrami

Agusiu ciesze się, że zaglądasz

Na azalie i różaneczniki namawiam bardzo, to przepiękne krzewy. Na pewni znajdziesz dla nich miejsce

U mnie też sucho niesamowicie, po deszczach już nie ma śladu, a ziemia popiół.... dziś troszkę podlałam najbardziej wymagające roślinki.... Miałam nadzieję, że troszkę popada, bo od czasu do czasu pojawiały się chmurki, ale niestety wszystko przepływało dalej...
Dla Ciebie chłodne w kolorze - błękitne wielosiły

Jadziu moje japonki już kończą kwitnienie.... w ogóle przez te upały rododendrony przekwitają błyskawicznie.... tylko pojawiły się kwiaty a już są omdlałe i usmażone na rumiano.... aż żal.... Kilka fotek, póki jeszcze cieszą....
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Agnieszko, prawda cudny kolorowy czas. Przekwitają jedne, ale za to następne robią kolorowy festiwal. Moja azalia w tych upałach już przekwitła. Teraz nadchodzą piwonie i róże ;)
Pozdrawiam - Justyna