Przemiłych
Gości dzisiaj mam!
Dziękuję za sympatyczne słowa makami...czerwonymi...
anym Aniu serdeczności ślę za tak miłe słowa ! Uskrzydlające

Cieszę się,że zajrzałaś!
szałwia dojrzała
mar33 Marysiu przyjemnie mi ,że zaglądasz do mnie ale wolałabym,żebyś zostawiła choć ślad po sobie

i wcale nie musisz tylko chwalić ..
U mnie większość gości to
skrytoczytacze i jak nikt nie zajrzy to nie mam ochoty ..U mnie nic się nie dzieje.. niczego nie oferuję i zachęt żadnych nie stosuję..
Ale cieszy mnie,że ja mam wprawdzie niewielkie grono ale tylko i
wyłącznie bezinteresownych Gości !

Tych co biegają za okazjami po wątkach u mnie oficjalnie nie uświadczy...a sporo takich !
Margo2 Gosiu ogródek mój pęka w szwach ...pozbywać się roślin nie potrafię ...to prawie członkowie mojej Rodziny !
Kocham je miłością dozgonną...ich lub ostateczną moją !

Naprawdę kilkanaście róż mam zadołowane w donicach ,mam nadzieję , że wysadzę je jesienią bo muszę zobaczyć jak ostatecznie zakwitną bo nie wiem co jest co... Marne niektóre ...
Ale mam i takie w ziemi rosnące, niektóre od lat ! A z roślinami zależy jak się utrafi z miejscem... jak zapewne wiesz ,czasem w jednym miejscu roślinie nie za bardzo a po przesadzeniu odżywa !
Dziękuję za rewizytę!!!
to moja pierwsza i najstarsza róża flammentanz , ma ponad 30 lat, rośnie w cieniu często zaniedbana nawet bez nawożenia ...bo rośnie solo pod domkiem

Ale sobie radzi doskonale !
baasik Basiu praktyka czyni mistrza ! A moja już ponad 30-letnia w tej dziedzinie i cały czas się podciągam ...
Twoje słowa to miód na moje
ego !!!
koziorozec Martusiu cieszy mnie ,że i u mnie bywasz na spacerkach , choć u Ciebie szersze ścieżki !
Żartuję, oczywiście jest mi bardzo miło ... u mnie ciasnota na rabatach ale ścieżki zachowane , goście spacerować mogą jeszcze jest gdzie nogę postawić!!!
ewamaj66 Ewciu lilie zaczynają kwitnienie a świecznica sercolistna jest wcześniejsza od brunette ...ta ma zaledwie maleńkiego pączka ale przesadzałam ją latem i nawet nie poczuła ale czy będzie kwitła ? Zobaczę i jeszcze podzieliłam dla koleżanki więc się jej bacznie przyglądam na razie...Muszę im zapewnić więcej wody , przypomniałam sobie bo u mnie gleba jest przepuszczalna i sucha a ona pod magnolią rośnie... Zapominam o nich...a one wodę uwielbiają przecież !
Dzisiaj u mnie najcieplej w prognozach ...ale słoneczko raźno świeci więc może się sprawdzi...oby!
musiałam ją przygiąć bo wyższa ode mnie!