Ogród Marty cz. IV
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Widać, że pracy masz moc, bo rzadziej zaglądasz.
Co Ty robisz, że Ci narcyzy tak kwitną?
U mnie to jednoroczne cebulki
Co Ty robisz, że Ci narcyzy tak kwitną?
U mnie to jednoroczne cebulki
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Martuniu nareszcie doczekaliśmy się tej pięknej Pani Wiosny
...a TY pewnie zapracowana jesteś
Odpocznij chwilę i naciesz się wiosenką bo watra jest tego.
Buziole przesyłam

Buziole przesyłam

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Martusiu piszesz o przymrozkach, a mnie jakoś oszczędzają i dobrze. Dzisiaj nawet wyniosłam rozsady do tunelu i mam nadzieję że przeżyją.
Pozdrawiam i życzę dobrego wypoczynku
Pozdrawiam i życzę dobrego wypoczynku

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Bogusiu,bardzo dziękuję za dobre słowo i za wsparcie ,buziaczki dla Ciebie
Aniu,ja też lubię narcyzy i masz rację trudno kupić te stare pachnące odmiany,one są takie proste a takie piękne,ten pokręcony krzew to leszczyna ,mam taką o zielonych liściach i bordowych liściach ,te gałązki używam do stroików,bo pięknie wyglądają,one nie wszystkie zajmują dużo miejsca moje 2 są na nodze szczepione i pod nimi zawsze coć może róść ,a jeden mam jako krzew,on jest jeszcze mały ,ale kiedyś ,może zająć trochę miejsca,pozdrawiam gorąco i buziaczki
Milenko,tak się cieszę ,że przyjechałaś ,że nie wiem jak to wyrazić,bo normalnie brakuję mi słów ze szczęścia,myślę ,że jeszcze latem zaglądniesz,nie mów ,że czujesz się niezręcznie ,bo mnie się też to udzieli gorąco pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Justynko,dopiero teraz troszkę ją widać ,dziękuję za słoneczko,pięknie dziś świeciło,pozdrawiam
Aniu,jasne ,żebym Cię zaprosiła i mile widziała,,ale może kiedyś się uda pozdrawiam
Aguś,zawsze miłe są takie spotkania ze wspaniałymi osobami,piękny był dzisiaj dzień,dobrej nocki i wspaniałych snów

Aniu,ja też lubię narcyzy i masz rację trudno kupić te stare pachnące odmiany,one są takie proste a takie piękne,ten pokręcony krzew to leszczyna ,mam taką o zielonych liściach i bordowych liściach ,te gałązki używam do stroików,bo pięknie wyglądają,one nie wszystkie zajmują dużo miejsca moje 2 są na nodze szczepione i pod nimi zawsze coć może róść ,a jeden mam jako krzew,on jest jeszcze mały ,ale kiedyś ,może zająć trochę miejsca,pozdrawiam gorąco i buziaczki

Milenko,tak się cieszę ,że przyjechałaś ,że nie wiem jak to wyrazić,bo normalnie brakuję mi słów ze szczęścia,myślę ,że jeszcze latem zaglądniesz,nie mów ,że czujesz się niezręcznie ,bo mnie się też to udzieli gorąco pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

Justynko,dopiero teraz troszkę ją widać ,dziękuję za słoneczko,pięknie dziś świeciło,pozdrawiam

Aniu,jasne ,żebym Cię zaprosiła i mile widziała,,ale może kiedyś się uda pozdrawiam

Aguś,zawsze miłe są takie spotkania ze wspaniałymi osobami,piękny był dzisiaj dzień,dobrej nocki i wspaniałych snów

-
Iwonko,u mnie dzisiaj było pięknie ,ciepło, ale wiało tylko ciepłym wiatrem,jak nie będzie już w nocy przymrozków to ogród trochę nadrobi bo do tej pory codziennie przymrozki,miłej nocki
Reniu, troszkę się u mnie poprawia,bo do tej pory to było pusto ,cudownych snów życzę
Dorotko,ciągle w tym ogrodzie brakuje mi czasu ,ale obserwuję go bardzo i co dzień mnie czymś zaskoczy,pozdrawiam
,dziękuję bardzo
Małgosiu,to leszczyna kręcona mam o zielonych i o bordowych liściach ,bardzo lubię te leszczyny,narcyzy też lubię to proste i piękne kwiaty,dobrej nocki i miłych snów
Małgosiu,-Margo,mogę zaglądać wieczorami,bo teraz muszę wypełnić zobowiązania ,ja nic nie robię one same kwitną,zasil trochę po przekwitnięciu i jeszcze później ,niech nabiorą siły,i nie trzeba ścinać liści zielonych ,tylko jak same zżółkną ,bo te zielone liście odżywiają cebulę i zawsze sadź w grupie ,one może lepiej się razem czują,pozdrawiam
Aniu,mam dużo pracy to prawda, bo teraz są wysyłki,ale ogród obserwuję dokładnie i cieszę się ,że nareszcie zakwitają kwiatuszki,odpocznę dopiero w maju,buziaczki dla Ciebie
Marysiu,u mnie w nocy codziennie przymrozki ,bylinom nic nie robią ,ale na pewno przytrzymują im wegetację,pozdrawiam i miłej nocki życzę

Reniu, troszkę się u mnie poprawia,bo do tej pory to było pusto ,cudownych snów życzę

Dorotko,ciągle w tym ogrodzie brakuje mi czasu ,ale obserwuję go bardzo i co dzień mnie czymś zaskoczy,pozdrawiam

Małgosiu,to leszczyna kręcona mam o zielonych i o bordowych liściach ,bardzo lubię te leszczyny,narcyzy też lubię to proste i piękne kwiaty,dobrej nocki i miłych snów

Małgosiu,-Margo,mogę zaglądać wieczorami,bo teraz muszę wypełnić zobowiązania ,ja nic nie robię one same kwitną,zasil trochę po przekwitnięciu i jeszcze później ,niech nabiorą siły,i nie trzeba ścinać liści zielonych ,tylko jak same zżółkną ,bo te zielone liście odżywiają cebulę i zawsze sadź w grupie ,one może lepiej się razem czują,pozdrawiam

Aniu,mam dużo pracy to prawda, bo teraz są wysyłki,ale ogród obserwuję dokładnie i cieszę się ,że nareszcie zakwitają kwiatuszki,odpocznę dopiero w maju,buziaczki dla Ciebie

Marysiu,u mnie w nocy codziennie przymrozki ,bylinom nic nie robią ,ale na pewno przytrzymują im wegetację,pozdrawiam i miłej nocki życzę

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Martusiu z wielką przyjemnością oglądam Twoje narcyzy.... są prześliczne, bardzo je lubię, a sama nie mam....
U mnie też niestety spore nocne przymrozki.... bardzo bym chciała, żeby już się skończyły, bo kwiatuszki rosną na potęgę i boję się, żeby nie zaszkodziły im....
U mnie też niestety spore nocne przymrozki.... bardzo bym chciała, żeby już się skończyły, bo kwiatuszki rosną na potęgę i boję się, żeby nie zaszkodziły im....
-
Witaj Aguś,ja też nie mam niektórych kwiatuszków,ale wtedy oglądam w Waszych ogrodach ,na razie te przymrozki nie zrobiły szkody,ale jak by były duże to może być nie ciekawie ,ta noc była pierwsza bez przymrozku,może odejdą w siną dal ,pozdrawiam

-
-
-
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Marto doczekałaś się i Ty się wiosenki. Podziwiam.

Zbierzesz mi nasiona z sasanki? Jeszcze takiej nie mam. Nowa rabatka super. Będę ją podziwiać jak pokażesz ją w pełnym kwitnieniu.

-
Alu ,pewnie ,że Ci wyślę zaraz po przekwitnięciu nasiona sasanki są najaktywniejsze i tylko wtedy pewnie kiełkują ,żeby tylko powtórzyły cechy macierzyste,ale może się uda ,to jest sasanka "Papageno",dobrze ,że mam chociaż jeden wiosenny rarytasek
buziaczki dla Ciebie ;
posadziłam dzisiaj 25 szt ostróżek i floksy i jeszcze inne

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
koziorozec pisze:posadziłam dzisiaj 25 szt ostróżek i floksy i jeszcze inne

Imponujące ilości ! Nikt Ci nie dorówna !

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sadzonki na rabacie wyglądają niewinnie, ale wyobrażam sobie, ile czasu wymagało przygotowanie dla nich miejsca. Będzie pięknie, kiedy to wszystko zakwitnie
Bardzo ładne pąki Fan Tan, kojarzą mi się z czymś smacznym

Bardzo ładne pąki Fan Tan, kojarzą mi się z czymś smacznym

Piękną rabatę zrobiłaś
Cieszę się że podoba Ci się opryskiwacz Ja mam trzy już dość długo i jestem z nich zadowolona.Szczególnie z plecakowego Wybieram się zaraz na wieś więc życzę słońca Tobie i sobie