Mireczko dziękuję za pochwały. Bardzo lubię wszystkie wczesnowiosenne cebulowe. Sadzone w grupach dają efekt barwnych plam kolorystycznych w ogrodzie. Te krokusy są fioletowe. To mój aparat nie poradził sobie z oddaniem rzeczywistych barw.
Znaczniki dobra rzecz (przynajmniej dla mnie). Staram się je omijać przy odchwaszczaniu.
Na wnuka cieszymy się oboje z mężem.
Wiesiu dziękuję za fotkę "Kasieniek".
Ja swoje iryski żyłkowane kupiłam u p. Pajdy. Nie mam niespodzianek. Wszystkie zgadzają się odmianowo. Jedynie, tak jak pisałam wcześniej, nie zakwitł mi Iris winogradowii. Nie wiem z jakiej przyczyny.
Marysiu Masko oj tak. Niezmiernie cieszy widok roślinek budzących się z zimowego snu. Szkoda, że ochłodziło się. U mnie od rana pada śnieg z deszczem.
Jurku iryski 'Katharine Hodgkin' są bardzo urokliwe. Niestety kwitnienie swoich przegapiłam. Dobrze, że Wiesia wkleiła takie zdjęcie w moim wątku.
Lideczko dziękuję za uznanie irysków. Moje niestety też już przekwitły.
Ciemiernik jest ciut jaśniejszy. Oświetlenie nie dopisało przy robieniu zdjęcia. Poniższa fotka bardziej odzwierciedla jego kolor:
Jacku zawstydzasz mnie

. Niemniej jednak cieszy, że moja "pstrykanina" komuś się podoba.
Marysiu Delosperma dziękuję Ci bardzo za życzenia i pochwały. Twoja wizyta sprawiła mi ogromną przyjemność. Z ciemiernika jestem bardzo dumna. To jego pierwsze kwitnienie u mnie.
Kilka fotek z niedzieli:

przylaszczka pospolita

puszkinia cebulicowata 'Alba'

puszkinia cebulicowata

cebulica syberyjska

śnieżnik lśniący

śnieżnik lśniący 'Violet Beauty'

śnieżnik lśniący 'Pink Gigant'

śnieżnik lśniący 'Alba'

krokus 'Spring Beauty'