Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

A bywałam przejazdem w tych okolicach :D moja córcia ma w tym roku już egzamin gimnazjalny, ale u nas podstawowa i gimnazjum połączone to ma dzisiaj dzień wolny. ;:173
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj widzę że pracowicie u Ciebie... :) Ja się nie mogę doczekać pierwszego kompostu. Już nawet prawie uległam namowom męża i kupiłam przyspieszacz. Jednak ostatecznie postawiłam na swoim i powiedziałam ;:185 . Jak to tylko będzie możliwe ściacham z pola wrotycz i wsypię.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko widzę że mamy córcie w takim samym wieku :)
moja najmłodsza w tym roku idzie jeszcze do komunii jako 8 latka ;:131
dziś mieliśmy pierwsza próbę, stoi pierwsza w szeregu ;:145 matka załamka, ksiądz zadowolony
sasanki ślicznie ci kwitną
muszę w czwartek rozejrzeć sie u mnie na targu za nimi :wink:

Pozdrawiam wieczornie i miłego wieczorku życzę
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Edyciu masz piękna kwitnącą wiosnę ...moje przylaszczki już dawno przekwitły teraz wącham hiacynty ;:167
Śliczne sasanki mam tylko fioletowe czas to zmienić ;:224
Miłego !
marzenia się spełniają! Dana
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Witam serdecznie w środowy poranek :wit

Plan wczorajszy wykonany: wszystko zasilone, pomieszczenie z narzędziami posprzątane, tylko donice czeka poprawka, bo ciężko usunąć te paskudne wykwity. Może macie jakiś dobry sposób na nie?

Nie zapowiada się u nas na deszcz, więc dzisiaj planujemy zamontować pompę do zbiornika z deszczówką. Podleję rabaty i trawnik, żeby nawóz się troszkę rozpuścił.

Ania, świat jest mały, prawda? Powodzenia dla córci na egzaminie :wink:

Madzia, kompost - to fantastyczna ziemia i nawóz dla roślin ;:333 . Tylko trzeba uważać, żeby nie wrzucać chwastów i trawy z nasionami, bo potem czekają ogrodnika niemiłe niespodzianki.
Jakie działanie ma wrotycz na kompost?

Ula, moje sasanki mają po 1-2-3 kwiaty w kępce. Czekam z niecierpliwością na rozwinięcie się czerwonej ;:65 (według mnie malinowej).
Skoro córy w tym samym wieku to za rok razem obgryzamy paznokcie :lol: . Na komunii córki musiałam występować publicznie w kościele. Zestresowałam się ogromnie, a dzieciaki - zero stresu :wink:

Dana, dziękuję za przemiłe słowa ;:196 . Twojej wiosny mój ogród nie dogoni, ale nie będę już narzekać :wink: . I u mnie wszystko swoim tempem się budzi :D .
Sasanki kupowałam w trzech kolorach, a mam cztery za sprawą gratisika z jednego ze sklepów. Oby sobie jakoś u mnie poradziły.

Sasanka ciemnofioletowa
Obrazek

Ułudka
Obrazek

Jarzębina
Obrazek

Berberys
Obrazek

Wczorajsze późne popołudnie...
Obrazek

...i dzisiejszy poranek, który zmroził mi krew w żyłach :evil:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Światło późnego popołudnia uwielbiam, wtedy najczęściej cykam ;:177
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

U ciebie taki poranek, jak i u mnie - rano było -6 - strach w oczach. Wyjeżdżając z garażu byłam pewna, że zmarzły mi i żonkile i bratki - pierwsze co zrobiłam po powrocie z pracy, to zmiana obuwia i obchód. Jak się cieszę, że wszystko żyje...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajsze popołudnie u Ciebie śliczne. Słonko już tak bardzo cieszy nasze ;:167 . Te przymrozki też nie są brzydkie ale już tak mnie denerwują.... martwię się o roślinki jak nie wiem. Wrotycz podobno przyspiesza kompost. Gdzieś tu na forum dowiedziałam się że jest zawarty w przyspieszaczach. Stąd pomysł żeby go nawrzucać do kompostownika bezpośrednio pociachanego sekatorem. Spróbuję. U mnie tego pod dostatkiem na łąkach.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj miałam -5 i to już mnie trochę wystraszyło. Bezpodstawnie :D
Sasanki są śliczne, swoje wysiałam dwa lata temu i pojawiło się kilka nowych roślin. W tym roku będzie powtórka, dosieję nowe :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Jeszcze nie raz takie wahania temperatury przyprawią nas o szybsze bicie serca. ;:218
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Aga, mnie też podobają się takie zdjęcia. Ja jeszcze nie umiem dobrze wykorzystać światła, a zdjęcia robię na razie zwykłym pstrykaczem. Póki co brakuje mi czasu na naukę fotografowania, ale jak się obrobię z tym bałaganem ogródkowym i zgram się z zapracowanym eMem, to zacznę się przykładać :wink:

Agnieszka, zawsze boję się o rośliny po takich przymrozkach. Mimo, że są one przecież co roku. Te najbardziej niebezpieczne - majowe - mam nadzieję że się nie pojawią :roll:

Madzia, przymrozek fajnie prezentuje się do zdjęć, ale mocniejszy minusowo zawsze niepokoi. Na szczęście po wczorajszym rośliny odżyły bez problemu.
Muszę poczytać o tej roślince (wrotycz), bo nawet nie wiem jak wygląda :oops: i czy u nas występuje.

Ewa, oby taki przymrozek ominął kwitnienie drzew owocowych. Mam nadzieję, że wczorajszy nie zaszkodził dereniom jadalnym, które kwitną w najlepsze.
Dziś padało - normalny stan po moim wczorajszym podlewaniu :lol:
Ciekawa jestem kolorów wysianych przez Ciebie sasanek :D

Piotr, niestety przymrozki wiosenne spędzają sen z powiek ogrodnikom. Może nie będzie tak źle :wink:

Jagoda kamczacka
Obrazek

Porzeczka czarna
Obrazek

Dereń
Obrazek

Wczoraj podlewałam...
Obrazek

...a w nocy i rano padał deszcz :lol:

Dobrego dnia :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ogród w kroplach wody zachwyca jeszcze bardziej ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale u Ciebie wszystko już ma duże listki :) . Z tym podlewaniem to też tak często mam. Jak rezygnuję bo przecież zapowiada się na deszcz to nie pada. A jak podlewam to pada..
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Kwiecień jeszcze nas nie raz zaskoczy, ja włókninę mam jeszcze cały czas w pogotowiu ;:174
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ten dereń jest fantastyczny. Nie wiedziałam, że on taki spektakl urządza w kolorze żółtym. U mnie też padało w nocy, straszna ulewa była, ale konieczna, bo już myślałam o podlewaniu :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”