Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Beatko jakie masz ślicznotki ;:oj a ta fuksja jest po prostu cudowna. ;:138
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Wioluś ,no właśnie w tym kłopot, że u mnie one też marnie rosną :( Mam wrażenie ,że mają za sucho i dopiero teraz jak podrosły sąsiadujące z nimi roślinki i zasłoniły je przed słońcem to jarzmianki trochę odżyły.
Anuś to przez to forum ...człowiek się napatrzy i różyczka gotowa ;:306 Jak zajrzałam wczoraj do Wioli to kupowała bym wszystko w ciemno i zawiązanymi oczami byle by się różą nazywało :;230
Kasiu ;:196 dziękuję....sama wiesz miłych słów nigdy dość :D
Nareszcie zaczynają kwitnąć lilie i liliowce :D Pierwsza jak zwykle moja niezawodna żarówka
Obrazek
Pogodziłam się już z jej wściekłym kolorkiem,którego nie wybierałam i dosadziłam dla towarzystwa Black Out
Obrazek
Dwa lata temu kupiłam w biedronce liliowce w kapersach ,trzy małe korzonki w pudełeczku za 2,29 ot takie zapchaj dziury na puste wówczas rabaty.Zgodnie z przewidywaniami większość kwitnie małymi żółtymi kwiatuszkami,ale muszę im przyznać ,że są niezmordowane :D Obrazek Obrazek
Troszkę sfatygowany deszczem mój jedyny pajączek ,kupiony na próbę ,tak żeby zobaczyć jak mi się spodoba ten typ liliowców-Apron Strings
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I jak się podoba pajączek :?:

Beata u mnie mimo, że jest tyle liliowców, wielkie kępy tych żółtych również rosną. I mimo, że je rozdaję ciągle są :D . Lubię je za tą niezawodność. Pogoda nie pogoda, a one niezmordowanie kwitną, a nawet je powtarzają ;:108

Liście na Twoich liliach pokazowe. A u mnie zjedzone przez te małe czerwone stwory ;:145 Robiłaś opryski :?:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak ja kocham liliowce ;:138 ;:138 ;:138 ślicznotki....
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Beatko ... piękne pelargonie ta pierwsza z biało zielonymi listkami bardzo ciekawa , kilka odmian mam swoich z wysiewu jedna już zakwitła :)

Jarzmianki coś pięknego ... muszę takie piękności mieć u siebie :)

Serdecznie pozdrawiam

:wit
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko liliowiec pają ;:215 ciekawe pelargonie.Jarzmianki lubią wilgotno bardzo nasłonecznione miejsca nie bardzo żółknąlistki.W cieniu szybko się rozrastają, jak zostawisz kwiatostan ładnie się rozsieją i w przyszłym roku będą już siewki ;:306 a jeszcze w następnym zakwitną.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka pajączek podoba mi się w realu bardziej niż na zdjęciach, :D zresztą sama wiesz jak często zdjęcia liliowców nie oddają całej prawdy.Generalnie najbardziej podobają mi się odmiany tetraploidalne o grubych woskowanych płatkach,ale żółtka choć kwiatuszek mały i diplo to są niesamowite z tą obfitością kwitnienia :D Lili mam mało więc walczyłam z paskudami ręcznie :evil: jedna wygląda nieszczególnie reszta nieobżarta :twisted:
Kasiu liliowce to moja pierwsza ogrodowa miłość i bardzo lubię ten czas kiedy kwitną,ogródek mam podlany teraz tylko troszkę ciepła i sezon liliowcowy w pełni :D
Wiola widziałam twoje przedszkole pelargoniowe ;:180 ;:180 mam nadzieję ,że masz więcej miejsca do ich przechowywania niż ja.Podoba mi się dużo więcej odmian ,ale nie chcę traktować ich jak jednoroczne ,więc pamiętając o zimie ograniczam ich ilość...jakoś tak może głupio ,ale przywiązuję się do tych swoich kwiatuchów :oops:
Wiesiu tak czułam ,że to nie trafiona miejscówka dla jarzmianek,troszkę słonko mocniej przygrzeje i zaraz żółkną...no cóż czeka je przeprowadzka i ....zostawię miejsce na siewki :D
Obrazek
Silent Sentry
Obrazek
I mała zagwozdka ...na pewno mam go od Emila ,w gratisie tylko ,ze napis na znaczniku znikł a ja go sobie nie zapisałam :oops:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Beatko, liliowce to również i moja pierwsza miłość ogrodowa. Pamiętam ile to ja ich nakupowałam parę lat temu :D
Potem trochę entuzjazm do nich opadł, ale liliowce pozostały i dobrze, bo dzięki nim mam kolorowe lato :D Są piękne i bezproblemowe i bardzo je lubię.
Pająka nie mam żadnego, bo jakoś zdjęcia mnie nie przekonują :lol:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Liliowce ;:oj ;:oj ładne piękne i takie dostojne. :heja :heja
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Ja też czekam na moje liliowce :tan na razie zaczyna u mnie rozkwitać wielka kępa liliowców rdzawych, reszta w pączkach.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Beatko-cudowne liliowce. I ja jestem ich straszną fanką ;:167 Mają nie tylko przepiękne kolorowe kwiaty, ale i pokrój liści jest fantastyczny :) W tym roku też czatowałam na liliowce w biedronce, ale niestety w mojej albo nie było, albo nie zdążyłam. Szkoda. Twoje cudeńka są niezwykle czarujące :) Pelargonie też, a jakbyś nie chciała ich traktować jako jednoroczne-to wiesz-ja przed zimą chętnie bym biedaczki przytuliła i ogrzała ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, liliowce jak i irysy są u mnie w dalekich planach..Póki co delektuję się zdjęciami w innych ogrodach. nie wiem dlaczego ale ten biedronkowiec bardzo mi się podoba, jest niziutki, ale nadrabia ilością pąków ;:108
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dziewczynki :D dziś będzie zbiorowo ,bo czas goni :D
Dostałam dziś od Kasi paczkę dobrem wszelakim wypełnioną,więc od rana biegałam ze szpadelkiem i doniczkami zajmując się najprzyjemniejszą robotą na świecie ,czyli sadzeniem nowych lokatorek :heja Kasiulka ;:196 ;:196 ;:196 ,paulownie przesadziłam do dużych donic i na razie zadołowałam w ogrodzie ,jesienią zdecyduję jak je będę zimować :D
Obrazek
Skrętnikowe przedszkolaki też dostały nowe domki,tylko co znaczy mr.wz i 1 ?A tak zakwitłmi skrętnik od ciebie ,który miałam oznaczony jako Seniorita
Obrazek
Kubuś uwielbia bawić się znacznikami zarówno w domu jak i na ogrodzie...i to by było na tyle w sprawie nazewnictwa i systematyczności,a bałagan jaki mi zrobił mi w pomidorkach :shock: :shock: :shock: cud będzie jak rozpoznam ze dwie odmiany ;:224
Obrazek
Jedyny nie żółty liliowiec z biedronki :D kolorek trudny do uchwycenia ,bardziej morelowy niż różowy :D Na zdjęciach każdy kwiatek wydaje się być tej samej wielkości,ale dziś rozwiną się kupiony jesienią Destined to see przynajmniej trzykrotnie większy od morelki :D
Obrazek Obrazek
A żeby nie było tylko pięknie to najbardziej obżarta przez robale lilia Netty's Pride :evil: nie wiem czemu ale najwyraźniej ta czerwonym paskudom smakuje najbardziej
Obrazek
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

bejka1970 pisze:
Skrętnikowe przedszkolaki też dostały nowe domki,tylko co znaczy mr.wz i 1 ?

A tak zakwitłmi skrętnik od ciebie ,który miałam oznaczony jako Seniorita
Obrazek
Już tłumaczę ;:306 -Mr.Wz - to Mroźne Wzory, a 1 - zakwitnie jak Iona, Nerys lub Myfanway - bo to dzidziuś jednego z 3 pierwszych skrętnikowych liści jakie dostałam. A ponieważ nie były podpisane, który jest który to musiałam jakoś oznaczyć sobie cyferkami lub symbolami, żeby się potem w porzedszkolu nie pogubić. Tak więc opisz sobie, że to któraś z tych trzech odmian. U mnie żadna nie zakwitła jeszcze dlatego widnieją tak dalej zaszyfrowane. I jak coś jeszcze masz do odszyfrowania to pisz.

Natomiast Seniorita to nie Seniorita. To Zavist Bogov-rosyjska odmiana. Tylko jak to się stało, że się tak pomyliłam? ;:202 ;:185 ;:185 Nic to, jakoś musimy to naprawić
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paulownie ja bym już wsadziła, niech się ukorzeni. ;:138 ;:138
Ja to za liliowcami język wystawiam, piękne. :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”