Marysiu Masko kuklik chilijski 'Mrs Brandshaw' ma kwiaty trochę większe i jest wyższy od kuklika szkarłatnego.
Żeleźniak bulwiasty od momentu zakupu u E.rośnie ładnie i kwitnie już drugi rok, natomiast żeleźniak krzewiasty wcale nie przyrasta, a wręcz ubywa go co roku. Muszę go przesadzić.
Pierwsza lilia zakwitła już wczoraj.
Tadziu deszcze bardzo niszczą kwiaty szczególnie irysy, a u mnie ciągle pada i pada. Nie przesadzaj z tą ilością gatunków u mnie, wcale nie jest tego tak dużo, a po ostatnich podtopieniach znów kilka przepadło.
Twoja złotnica długo się zbierała żeby zakwitnąć, ale one tak mają, jak im miejsce spasuje to rozrastają się i kwitną jak szalone.
Jurku Twój ogród musi być piękny skoro nawet Twoja LP zaczęła interesować się roślinami i pomaga w ich uprawie.
Chaber wielkogłówkowy jest ogromną rośliną i nadaje się do dużych ogrodów, ale u Ciebie jest chyba dość miejsca.
Przemku koniczyna szkarłatna różni się od koniczyny dziko rosnącej nie tylko kształtem i wielkością kwiatów ale również wysokością. Jest ogromna, a jej liście duże, miękkie i delikatnie owłosione. Druga z moich ozdobnych koniczyn jest byliną o białych kwiatach.
Stasiu piwonie i irysy bardzo ucierpiały przez deszcz, który nie chce przestać padać. Jedna z lilii już otworzyła pąki.
Kuklik chilijski 'Mrs Brandshaw' kwitnie u mnie po raz pierwszy. Jest znacznie wyższy od kuklika szkarłatnego i ma trochę większe kwiaty.
Marysiu mar złości mnie już ten deszcz, bo niszczy kwiaty, a ziemia tak rozmoknięta, że nic robić nie można. Podobno od jutra poprawa pogody.
Dorotko DTJ_1 biały pajączek jest śliczny i cieszę się, że zechciał pozować do zdjęcia. Bardzo lubię fotografować owady i drobne zwierzęta, ale na to potrzeba trochę czasu, a mi go ciągle brakuje.
Zosiu przed takim maleńkim białym pajączkiem chyba byś nie uciekała, bo on śliczny i nieszkodliwy.
Taki mułowaty internet jest bardzo wkurzający. Czy u Ciebie też ciągle pada deszcz?
Pierwsze kwiaty pokazują lilie
firletka Arkwrighta 'Vesuviusz'
miecznica kalifornijska
tojad mołdawski
gailardia
penstemon palczasty 'Mystica'
acena drobnolistna Kuperteppich'
chaber
następna róża
A oto żarłoki